به گزارش پایگاه خبری افشاگری، رسانهها و منابع خبری وابسته به شبه نظامیان تحت حمایت امارات عربی متحده موسوم به (شورای انتقالی جنوب) امروز چهارشنبه اخباری مبنی بر استعفای «عیدروس الزبیدی»، یکی از اعضای ریاست شورای انتقالی جنوب، منتشر کردند.
خبرگزاری «الصحافة» در حالی خبر استعفای الزبیدی را منتشر کرد که منابع خبری وابسته به دولت مستعفی (همان شورای ریاستی ائتلافی) اعلام کردند که عیدروس الزبیدی این دولت را تهدید به استعفا کرده و چند شرط برای ائتلاف عربستان سعودی مطرح کرده است که یکی از آنها اجازه سفر به استان حضرموت واقع در شرق یمن است.
این تحولات از آنجا ناشی می شود که ائتلاف سعودی به رشاد العلیمی، رئیس اعضای شورای انتقالی جنوب اجازه بازگشت به استان عدن و دستگیری الزبیدی را داده است.
چند روز پیش برخی منابع آگاه مدعی شده بودند که اقدامات زبیدی در جنوب غرب یمن به ویژه در شهر عدن باعث دلخوری سعودیها شده است. به ادعای این منابع، زبیدی اقدام به جایگزینی نیروهای شورای انتقالی با نیروهای وابسته به ائتلاف سعودی کرده است. شورای انتقالی گرایش جدایی طلبانه دارد و زبیدی بارها حتی بعد از آنکه منصور هادی، رئیس مستعفی یمن که چند ماه پیش با فشار ریاض کنار گذاشته شد و اختیارات را به شورای هشت نفره واگذار کرد، در دیدارها از پرچم یمن جنوبی استفاده کرده است.
بر اساس گزارشها، تهدید به استعفا از طرف الزبیدی بخشی از سناریوی تشدید تنش بود که شورای انتقالی جنوب دیروز سه شنبه قبل از اینکه رشاد العلیمی به عدن برسد، آن را پیاده کرد و دستور برافراشتن پرچمهای شورای انتقالی جنوب از سوی زبیدی در عدن نیز در این راستا بوده و این تنش را تأیید میکند. شورای انتقالی بعد از ورود العلیمی به عدن نشست اضطراری برگزار کرد و خواستار خروج نیروهای منطقه اول نظامی از وادی حضرموت شد. این نیروها تحت فرمان شورای ریاستی یا همان دولت مستعفی است.
منابع قبیلهای در استان حضرموت یمن گفتهاند که زبیدی از عربستان سعودی خواسته برای مصالحه با نیروهای حاضر در این استان وساطت کند تا زمینه برای سفر او به بزرگترین استان یمن طی ماه آینده فراهم شود و او بتواند با «عمرو بن حبریش»، یکی از برجستهترین رهبران قبایل و استاندار حضرموت دیدار کند.
منصور هادی فرودین ماه گذشته دستور تشکیل یک شورای رهبری ریاست جمهوری شامل هشت فرمانده نظامی و سیاسی به ریاست رشاد العلیمی و انتقال تمامی اختیارات خود به این شورا صادر کرد و به این ترتیب قدرت به شورای یاد شده منتقل شد و این شورا مسؤولیتهای دوره انتقالی را بر عهده گرفت. رئیس جمهور مستعفی یمن علت این تصمیم را تکمیل اجرای ماموریتهای مرحله انتقالی عنوان کرد!
رئیس جمهور مستعفی یمن طی بیانیهای درباره این انتقال قدرت گفته بود: «به موجب این اعلامیه، کلیه اختیارات خود را به صورت غیر قابل بازگشت به شورای رهبری ریاست جمهوری طبق قانون اساسی، طرح ابتکار خلیج [فارس] و سازوکار اجرایی آن تفویض میکنم».
هفت عضو دیگر این شورا سلطان علی العراده، طارق محمد صالح، عبدالرحمان ابو زرعه، عبدالله العلیمی باوزیر، عثمان حسین مجلی، عیدروس قاسم الزبیدی و فرج سالمین البحسنی هستند. زبیدی در روز مراسم تحلیف، از سوگند به اسم جمهوری عربی یمن خودداری کرده بود.