به گزارش پایگاه خبری افشاگری، آیت الله علی اکبر رشاد در گفتگو با مهر، حمله تروریستی به مسجد شیعیان قندهار افغانستان را محکوم کرد و اظهار داشت: آیا این تعجب آور نیست که این فجایع فقط راجع مردم مظلوم شیعه افغانستان رخ میدهد؟ این نشان از آن دارد که آنچه هدف تروریستها است شیعیان هستند و جهت دیگر حکایت از سمتگیری و جهتگیری دولت و مقامات سیاسی افغانستان دارد.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه آمریکا یک سرزمین مین گذاری شده را تخلیه کرده است، گفت: آنان ابتدا با بازکردن دست طالبان و ترک افغانستان به بهانه خروج از این سرزمین، زمینه را برای این جریان تندرو فراهم کردند و از سوی دیگر عناصر داعشی را از عراق و شام به افغانستان انتقال دادند. همه این جنایات و فجایع در افغانستان قابل پیش بینی بود.
وی به قابل پیش بینی بودن این جنایات و فجایع در افغانستان اشاره و عنوان کرد: امروز تنها شیعیان هستند که در برابر استکبار جهانی ایستاده اند از این رو آماج این فجایع نیز معلوم بود که شیعیان خواهند بود. تکرار فجایع این چنینی که در آن هر بار چندصد نفر زخمی و کشته میشوند آن هم در محلی که مردم مشغول عبادت و انجام مناسک دینی هستند کاملاً واضح است که جهت این فعالیتها و جنایتهای تروریستی چیست و کیست؟
آیت الله رشاد اضافه کرد: جهتگیری و سمتگیری همه این جنایات به سمت و سوی شیعیان است زیرا شیعه تنها جبههای است که ثابت قدم در اقصی نقاط عالم در برابر آمریکا ایستاده است. آنها میخواهند افغانستان مظلوم را که به یک سرزمین سوخته بدل کردهاند به میدان جنگ بین مذاهب بدل کنند و جنگ طایفهای و فرقهای راه بیاندازند، قاعدتاً هم شیعیان و برادران اهل سنت آن سرزمین آگاه و هوشیار هستند تا مبادا به دام آمریکا و داعش سر سپرده آمریکایی گرفتار شوند.
شیعیان قربانیان فجایع تروریستی در افغانستان
رئیس شورای سیاست گذاری حوزههای علمیه استان تهران با تاکید بر اینکه باید برای این جنایات چارهای اندیشید، تصریح کرد: باید یک دولت قوی و فراگیر که همه جناحها، جریانها، فرق و مذاهب در یک فرایند منطقی و قانونی و متکی بر آرای مردم روی کار بیاید که بتواند اوضاع را مهار و مدیریت کند و کشور را بتواند اداره کند. اداره کشور افغانستان بسیار دشوار است و مختصات خاص خودش را دارد از این رو باید یک دولت توانا، جامع و فراگیر متکی به آرای عمومی و با مشارکت همه جناحها و فرق و مذاهب به وجود بیاید که این اوضاع نابسامان سامان بگیرد یا خود مردم تدبیری کنند و وارد میدان شوند چرا که مردم قربانی این فجایع هستند.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تشکیل بسیج مردمی را لازمه تأمین امنیت در افغانستان دانست و گفت: وقتی یک دولتی نیست و یا هست اما توانا و قادر نیست که به صورت فراگیر کشور را مدیریت کند و احیاناً قادر نیست امنیت مردمش را تأمین کند فرقه کشی میشود و جنگ مذاهب راه میافتد مردم چارهای ندارند جز اینکه خودشان وارد میدان شوند. تجربهای که در نقاط دیگر منطقه و جهان اسلام موفق و کامیاب ظاهر شد. مثلاً در لبنان جریان حزب الله یک بسیج مردمی است و یک نهاد و تشکل دولتی نیست و مردم آن را تشکیل دادند. امروز اگر حزب الله لبنان نبود وضع این کشور چگونه بود همانطوری بود که قبل از حزب الله بود یعنی هر روز اسرائیل غاصب، قدار و جبار هوس میکرد تا به این کشور هجوم آورد و بخشهایی یا حتی بیروت و پایتخت آن کشور را هم اشغال کند. از زمانی که این جریان بسیجی، جهادی و مردمی به وجود آمد اسرائیل را با همه ادعای عده و عده و تجهیزاتش از انجام این جنایت عاجز کرد.
وی افزود: واقعیت لبنان نشان میدهد که وقتی مردم به صورت یک جریان خودجوش مردمی، خالص و ناب وارد صحنه میشود مشکلات و سازماندهی میشود. لبنان ناامنترین کشور منطقه بود که بر اثر مجاورت با سرزمینهای اشغالی اسرائیل که هر لحظه میخواست حمله میکرد، دستگیری میکرد و میکشت ولی با ظهور جریان حزب الله این مشکل حل شد. حتی در عراق وقتی داعش ظهور کرد، آمریکا آمد و این کشور اشغال شد تا زمانی که حشد الشعبی تشکیل نشد این کشور امنیت نداشت، مبارزات ثمر بخش نمیشد و به نتیجه نمیرسید اما از زمانی که بسیج مردمی عراق از متن مردم با مدیریت مردمی، خالصانه، دلسوزانه، مشفقانه و وطن پرستانه به وجود آمد گویی یک قدرت بزرگ در برابر داعش ایجاد شد.
تشکیل بسیج مردمی؛ راهکاری برای حفظ امنیت در افغانستان
آیت الله رشاد بیان کرد: با وجود توسعه نفوذ داعش در یک مقطعی و تسلط آمریکا و حملات پیاپی که علیه حشد الشعبی انجام شد اما آن گروه مردمی بودند که کار را پیش بردند. همین تجربه در یمن اتفاق افتاد و وقتی جوانان حوثی به عنوان جریان مردمی وارد میدان شدند با وجود پشتیبانی آمریکا و غربیها و همراهی و همکاری برخی دولتها و دولتک های منطقه عربی که با محوریت عربستان پر مدعا صورت میگرفت اما آل سعود نتوانست کاری از پیش ببرد. حوثی ها کاری کردند که عربستان را از تجاوز پشیمان کرد.
رئیس شورای سیاست گذاری حوزههای علمیه استان تهران خاطرنشان کرد: تشکیل یک بسیج مردمی برای مقابله با تروریست ها و جریانهای تکفیری در افغانستان احساس نیاز میشود. این تشکل مردمی باید مانع جریانهایی شوند که میخواهند این سرزمین و مردم مظلوم تر این کشور را آماج حملات قرار دهند و هر روز یک فاجعه بیافرینند. فعلاً در شرایط کنونی به نظر میرسد هیچ چارهای جز این که خود مردم وارد میدان شوند و خودشان شرایط را سازمان دهی کنند وجود ندارد و این سازمان دهی به معنای آن نیست که در مقابل با دولت قانونی کشور بایستند بلکه این بسیج مردمی باید به عنوان بازوی قدرت مردمی دولت بدل شود. جوانان وطن دوست، ضد استکبار و مسلمان باید در افغانستان سازمان دهی شوند و خودشان امنیت را تأمین کنند تا یک دولت مقتدر و فراگیرد روی کار بیاید و کشور را سر و سامان بدهد.