سی‌ویکمین نشست هیات اندیشه‌ورز آذربایجان شرقی در دانشگاه تبریز برگزار شد

سی‌ویکمین جلسه هیأت اندیشه ورز آذربایجان شرقی با محوریت جمع بندی حاشیه نشینی، آثار و پیامدهای آن با حضور اعضای این هیات به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری افشاگری، صفر نصراله زاده، رئیس دانشگاه تبریز، در این نشست با تاکید بر اینکه در رژیم گذشته به خاطر عدم توجه به توسعه روستاها، بزرگترین ضربه به این قشر وارد شده بود، گفت: در رژیم پهلوی، عدم توجه به نیاز روستائیان، موجب مهاجرت آنان به شهرها شد که این امر نیز حاشیه نشینی شهرها را توسعه داد، اما بعد ازانقلاب خدمات زیادی به توسعه‌ی روستاها شده است.


وی با بیان اینکه یکی از عمده‌ترین دلایل توسعه حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ، مهاجرت روستائیان به شهرها بوده است، اظهار کرد: امروزه حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ و کلان شهرها به‌عنوان یکی پدیده و چالش جدی مطرح است و از این رو با تدوین برنامه‌های جامع و عملیاتی باید در سطح کلان فکری اساسی برای حل این معضل شهری کرد.


به گفته وی؛ با شناسایی عوامل ایجاد حاشیه نشینی و بررسی آسیب‌ها و پرداختن به چرایی این موضوع و با تدوین و ارائه راهکارهای عملیاتی جدید می‌توان با کمک و همفکری محققان دانشگاه‌ها و مراکز علمی در حل این مشکل اقدام اساسی کرد.


حاشیه‌نشینی؛ چالشی بزرگ برای شهرها


 مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جلسه، با بیان اینکه امروزه مسئله حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ به یک چالش برای توسعه‌ی پایدار شهرها تبدیل شده است، گفت: در حال حاضر حاشیه نشینی در کلان شهرها، چالشی فراروی توسعه پایدار شهری محسوب می‌شود که در همین راستا هم این مسئله چالش‌های اجتماعی و فرهنگی زیادی برای افراد آن مناطق به دنبال دارد.


بدر شکوهی با بیان اینکه در حال حاضر هشت میلیون نفر در بافت‌های فرسوده و ۱۳ میلیون نفر در سکونتگاه‌های غیر رسمی زندگی می‌کنند، افزود: در حال حاضر محل سکونت بیش از ۲۰ میلیون نفر نیاز به تجدید بنای اساسی دارد.


وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای حاشیه نشینی شهر تبریز گفت: در سال‌های اخیر اقدامات موثری برای حل این مشکل در کلان شهر تبریز انجام شده که از جمله این کارها راه اندازی دفتر تسهیلگری و توسعه محلی شهر تبریز بوده است که با راه اندازی این دفتر، ضمن مطالعه و شناسایی عوامل توسعه پایدار شهری، گام‌های موثری هم برای حل این مشکل برداشته شده است.  


باید از تمامی ظرفیت‌ها برای حل مشکل حاشیه‌نشینی بهره برد


معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تبریز نیز در این آیین ضمن خیرمقدم به شرکت کنندگان در این جلسه گفت: این جلسه اختصاص یافته به جمع بندی حاشیه نشینی که در جلسات گذشته به این موضوع پرداخته شده بود.


حجت‌الاسلام سعید علیزاده با تاکید بر اینکه برای حل مشکلات، چالش‌ها و آسیب‌های مسئله حاشیه نشینی باید از تمامی ظرفیت‌ها از جمله مسایل فرهنگی، دینی و مذهبی بهره مند شد، بیان کرد: باید گام‌های عملی و علمی موثری با توجه به ظرفیت‌های موجود و با تکیه بر مسایل بومی و محلی در حل این مسئله از سوی دستگاه های متولی انجام شود.


به گزارش پایگاه خبری افشاگری به نقل از روابط عمومی دانشگاه تبریز، سلسله جلسات هیأت اندیشه ورز آذربایجان شرقی به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تبریز و با مشارکت استانداری آذربایجان شرقی برگزار می‌شود.


انتهای پیام

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار