به گزارش پایگاه خبری افشاگری، فاضل ناصری هنرمند اهل کشور تاجیکستان در رشته سفال و سرامیک، این روزها به عنوان مهمان ویژه، همراه با هیأتی فرهنگی از جمهوری تاجیکستان به تهران سفر کرده و در مصلای تهران، محل برگزاری سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب حضور دارد.
هنگام بازدید از غرفه جمهوری تاجیکستان، او را یافتیم که با ظاهری متفاوت نسبت به سایر دستاندرکاران حاضر در غرفه، گوشهای نشسته بود و توجه قریب به اتفاق بازدیدکنندگان حاضر در بخش بینالملل سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را به خود جلب میکرد. فرصت را مغتنم شمرده و به سراغ این هنرمند تاجیکتبار عرصه هنرهای تجسمی رفتیم و با او گپ و گفت کوتاهی انجام دادیم.
فاضل ناصری در گفتوگو با تسنیم ضمن اشاره به سابقه فعالیتهای هنری خود در زمینه سفالگری گفت: بیش از 30 سال است که با هنر سفالگری مانوسام و به عنوان آموزگار به ساخت آثار هنری در این رشته میپردازم. در طول این سالها همواره تلاش کردهام تا آثار خود را در سبکهای هنری گوناگون خلق کنم.
او درباره ظرفیتها و قابلیتهای موجودِ هنرهای تجسمی در کشور تاجیکستان گفت: طی سالهای اخیر با حمایت دولت محترم جمهوری تاجیکستان، شاهد بالندگی روزافزون هنرهای تجسمی که در کشور ما هنری مردمی به شمار میآید، بودهایم. همچنین از رهگذر این رخداد، شاهد رشد و تحکیم مکتب استاد و شاگردی در هنر تاجیکستان هم بودهایم. اکنون میتوان گفت هنرهایی که در مقطعی به خاموشی گراییده بودند، امروز بار دیگر در تاجیکستان احیا شدهاند.
ناصری با اشاره به احساس خود از حضور در ایران بیان کرد: بسیار خوشحالم از اینکه با ابتکار و حمایت وزارت فرهنگ جمهوری تاجیکستان و همراهی وزارت فرهنگ جمهوری اسلامی ایران، به چنین سفری آمدهام و از نزدیک شاهد این تجمع بزرگ و باشکوه در سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران هستم. تاکنون تجربه حضور در چنین نمایشگاه باشکوهی را نداشتهام. از نظر من، این یک عید بزرگ معرفتی است.
او ادامه داد: افتخار میکنم که به دیار بزرگانی چون رودکی، ابوالقاسم فردوسی، ابن سینا، خیام، سعدی و حافظ که با بهترین شکل و کیفیت ممکن در قوام و رشد فرهنگ و تمدن بشری تاثیرگذار بودهاند، پای گذاشتهام. ما از همزبانی و هم تمدنی با ایران بسیار خوشحال و مفتخر هستیم و امیدواریم که دولت جمهوری اسلامی ایران در آینده هم زمینه همکاری و تعاملات مشترک با تاجیکستان در ساحات گوناگون اعم از علم، فرهنگ، هنر، ادبیات، سیاست و... را فراهم کند.
این هنرمند تاجیکتبار ضمن تأکید بر لزوم تقویت تعاملات و مناسبات فرهنگی و هنری مشترک میان دو کشور ایران و تاجیکستان، عنوان کرد: از سفارت جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان میخواهم که بیش از پیش، زمینه تعامل و همکاریهای فرهنگی و هنری مشترک میان هنرمندان ایرانی و تاجیکستانی را فراهم آورد تا از این طریق، بتوانیم به دستاوردهای ارزندهای کامیاب شویم.
فاضل ناصری در پاسخ به این پرسش که آیا مایل است نمایشگاهی از آثار سفال خود را در ایران برگزار کند، گفت: ما تمایل و آمادگی کامل داریم تا هر پیشنهادی که در راستای معرفی ظرفیتهای فرهنگی و هنری تاجیکستان به مردمان ایران ارائه شود را بپذیریم. در این راستا مایل و امیدوارم که در آینده نزدیک بتوانم نمایشگاهی از آثار سفال خود را در ایران برگزار کنم.