به گزارش پایگاه خبری افشاگری، بهروز مفید تهیهکننده فیلم سینمایی «بامبالا» به کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی که از آثار تقدیر شده در سیوچهارمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان بود، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره برنامهریزی برای اکران این فیلم سینمایی گفت: یکی از بهترین دلایل موفقیت این فیلم در جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان، کسب جایزه بهترین فیلم از طرف داوران کودک و نوجوان بود و معنای این توفیق این است که اگر در شرایط مناسبی این فیلم اکران شود، مطمئنم که از استقبال قابلقبولی برخوردار شود.
وی ادامه داد: امیدوارم شرایط هم از نظر پروتکلهای بهداشتی هم از نظر حمایتهای سازمان سینمایی به گونهای فراهم شود تا فیلم «بامبالا» بتواند در شرایط مناسبی اکران شود. خطری که در حال حاضر یک فیلم سینمایی را تهدید میکند این است که آن فیلم در شرایط ایدهآل اکران نشود و برگشت مالی برای آن اتفاق نیفتد که این موضوع میتواند خسارت بسیار زیادی به همراه داشته باشد.
مفید درباره بازه مطلوب برای اکران این فیلم سینمایی هم گفت: واقعیت این است که نمیتوانم در این زمینه نظر قطعی بدهم. اگر شرایط از نظر فراگیری کرونا به سمت نرمال پیش برود و مردم نسبت به حضور در سالنهای سینما تمایل نشان دهند، بهترین موعد اکران این فیلم همین امسال است تا دچار خواب سرمایه نشویم. نزدیک یک سال و نیم از تولید این فیلم میگذرد اما هنوز به اکران نرسیده است و این فینفسه میتوان خسارت به همراه داشته باشد. با این همه با توجه به شرایط موجود و احتمال مواجهه با پیک ششم کرونا، نمیتوانم نظر قطعی درباره زمان اکران این فیلم بدهم.
سازمان سینمایی جسارت به خرج دهد
این تهیهکننده درباره اکران نشدن فیلمهای کودک و نوجوان طی ۲ سال اخیر هم اظهار کرد: فکر میکنم سازمان سینمایی نیاز به یک بازنگری دارد. ما باید خود را با شرایط موجود به نحوی همسو کنیم. اگر سازمان سینمایی بتواند یک فرآیند جبران خسارت برای تهیهکنندهها در نظر بگیرد، اکرانهای آنلاین هم میتواند در این زمینه کمککننده باشد. بچههای ما نیاز به خوراک فرهنگی دارند. اگر سینماها با این شرایط نتوانند تا ۸ یا ۹ ماه دیگر میزبان اکران فیلمهای کودک باشند، آیا باید فضا را خالی بگذاریم؟ سازمان سینمایی باید جسارت بهخرج دهد و حمایت ویژهای را درباره برخی محصولات داشته باشد تا این خلأ پر شود.
تهیهکننده «بامبالا» درباره احتمال اکران آنلاین این فیلم در صورت تضمین سازمان سینمایی گفت: قطعاً حاضر به اکران آنلاین هستیم. حتی اگر تضمین در حد برگشت مالی فیلم باشد، فیلم را اکران آنلاین میکنیم. فقط هم بحث این فیلم نیست. سازمان سینمایی باید این جسارت را در زمینه حمایت از تعدادی از فیلمها از خود نشان دهد تا اکران آنلاین داشته باشند و فضای سینما را احیا کنند.
مفید درباره ویژگیهای فیلم «بامبالا» هم مطرح کرد: در ۲ کار قبلیام یعنی «دزدوپری» یک و دو، با اینکه آثار لوباجت و ارزان بودند، اما تلاش کردیم با ذائقه بچه تنظیم شویم، به همین دلیل به خوبی توانستیم بازگشت مالی داشته باشیم و جایزه ویژه داوران کودک را برای آن ۲ فیلم هم به دست بیاوریم. برخی از فیلمها پایی در فضای کودکان دارند و پای دیگر در فضای بزرگسالان. تکلیفشان هم خیلی معلوم نیست. موزیکهای این آثار هم خیلی متناسب با فضای داستان نیست و به فیلم ضمیمه میشوند. در فیلم «بامبالا» اما تلاش داشتیم اول بخشهای موزیکال مرتبط با داستان فیلم باشد، ثانیاً سوژه بهگونهای باشد که با استفاده از ظرفیت عروسک و جلوههای ویژه، فیلم متناسب با ذائقه کودکان باشد. همه این عوامل دست به دست هم داد تا به واسطه حسن سلیقه کارگردان و فیلمنامه خوب، فیلم توانست در جشنواره این موفقیت را به دست بیاورد.
فضای سینمای کودک را رها کردهایم
این تهیهکننده سینما درباره ادامه فعالیت خود در حوزه سینمای کودک توضیح داد: از آنجایی که سینمای کودک را فضایی سالم و فرحبخش میدانم، حتماً در این حوزه کار خواهم کرد. معتقدم ما فضای سینمای کودک را رها کردهایم، به دلیل نبود حمایت لازم، کارگردانان و فیلمنامهنویسان خوب تمایل برای کار کردن در این حوزه را از دست دادهاند و به سمت سینمای بزرگسال رفتهاند. با یکی از فعالان حوزه خبر صحبت میکردم که حتی از برگزاری جشنواره کودک خبر نداشت، در حالی که هنگام برگزاری جشنواره فجر دیدهایم که فضای خبری چگونه آن را پوشش میدهد.
وی در پایان تأکید کرد: به کودکان ما کملطفی شده است. ما وظیفه داریم در حوزه سینمای کودک حضور فعال داشته باشیم و قطعاً فعالیت در این حوزه را ادامه خواهم داد. بهخصوص با اتکا بر سه تجربه موفقی که تا به امروز در این حوزه داشتهام، حتماً تلاش در این عرصه را ادامه خواهم داد.