به گزارش پایگاه خبری افشاگری، رضا بنازاده ظهر امروز در جمع نمازگزاران جمعه بوشهر با گرامیداشت 20 فروردین روز ملی فناوری هستهای اظهار داشت: به سبب دستیابی ایران به زنجیره کامل غنیسازی در 20 فروردین 1385 ، این روز به نام فناوری هستهای نامگذاری شد.
وی با بیان اینکه اطلاعرسانی در ارائه دستاوردها در راستای تحقق جهاد تبیین است، گفت: دستگاهها، مسئولان و سایر افراد جامعه اسلامی، فعالیتها و دستاوردها را باید در قالب جهاد تبیین اطلاعرسانی کنند.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نیروگاه اتمی بوشهر با تشریح تولید انرژی در جهان تصریح کرد: بشر همواره در طول تاریخ دنبال منابع انرژی بوده و تا قبل از انقلاب صنعتی، منابع انرژی بسیار اندک بود، ولی پس از آن تحولات عظیمی در جهان به وقوع پیوست.
بنازاده با اشاره به محدود و تجدیدناپذیر بودن منابع انرژی سوختهای فسیلی گفت: سوختهای فسیلی ضمن داشتن آلایندگی، سبب تولید گازهای گلخانهای و مضر میشود و این در حالی است که میزان منابع چاههای نفت و گاز در حال کاهش است.
وی با بیان اینکه برای تولید انرژی جدید و نوین، روشهای مختلفی مورد آزمایش بشر قرار گرفت تصریح کرد: از انرژیهای پاک و تجدیدپذیر در بخشهای مختلف، انرژی خورشیدی، هستهای و دیگر حوزهها مورد توجه قرار گرفت و انرژی هستهای یکی از روشهای انتخاب بشر برای تولید پیوسته انرژی بوده است.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نیروگاه اتمی بوشهر ادامه داد: انرژی هستهای نمایشی و فانتزی نیست، بلکه یک نیاز اساسی جوامع و کشورها است.
بنازاده نیروگاه اتمی بوشهر را نخستین نیروگاه هستهای کشور و از ارزشمندترین سرمایههای ایران اسلامی دانست و افزود: شرکت بهرهبرداری نیروگاه اتمی بوشهر از سال 1390 تولید برق از این مجتمع صنعتی را شروع کرده است.
وی اضافه کرد: شرکت بهرهبرداری نیروگاه اتمی بوشهر از سال 1390 تاکنون بیش از 58 میلیارد کیلووات ساعت انرژی الکتریکی تولید کرده و به شبکه سراسری انتقال داده است.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نیروگاه اتمی بوشهر گفت: سال 1401 یکی از سالهای موفق برای نیروگاه اتمی بوشهر بود. در این سال بیش از شش میلیارد کیلووات ساعت برق در این نیروگاه تولید و به شبکه سراسری منتقل شد.
بنازاده افزود: تأمین این میزان برق در استان بوشهر، نقش بسیار مهمی برای عبور از اوج مصرف در فصلهای تابستان و زمستان دارد.
وی در ادامه با اشاره به تولید آب در نیروگاه اتمی بوشهر خاطرنشان کرد: علاوه بر تولید برق، طرح آبشیرینکن با ظرفیت تولید روزانه 70 هزار مترمکعب در بوشهر توسط سازمان انرژی اتمی آغاز شده است.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نیروگاه اتمی بوشهر بیان کرد: علاوه بر واحد اول نیروگاه، 2 واحد دیگر نیروگاه اتمی در بوشهر در حال ساخت است که با تکمیل و راهاندازی آنها ظرفیت تولید برق به بیش از 3000 مگاوات افزایش خواهد یافت که نقش مهمی در تولید برق کشور ایفا خواهد کرد.