به گزارش پایگاه خبری افشاگری، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا، از مردم برزیل خواست تا در انتخابات امروز این کشور به «ژائیر بولسونارو» رای دهند.
وی مردم این کشور را تشویق کرد که در انتخابات ریاست جمهوری امروز، در رقابت بین داسیلوا و بولسونارو، به بولسونارو رای دهند.
ترامپ در پیام خود در شبکه اجتماعی تروث سوشیال برای مردم برزیل گفت: خطاب به مردم برزیل، شما فرصت بزرگی برای انتخاب دوباره یک رهبر فوق العاده و یکی از بزرگترین روسای جمهور هر کشوری در جهان دارید.
رئیس جمهور سابق آمریکا افزود: بولسونارو، اقدامات بسیار مهمی را برای اقتصاد برزیل انجام داده است. او فردی مورد احترام برای همه مردم جهان است. بنابراین من از شما می خواهم که به او رای دهید. او می تواند برای مدتی طولانی رئیس جمهور شما باشد. او دوباره جایگاه کشور شما را بالا می برد و کشورتان می تواند به دلیل حضور او در سراسر جهان مورد احترام باشد. پس بیرون بروید و به او رای دهید.
بولسونارو نیز ضمن اعلام مراتب تشکر خود از ترامپ گفت: امروز ما در سراسر جهان قابل احترام هستیم. من از حمایت مردم برزیل سپاسگزارم و هدف نهایی ما مبارزه برای منافع مردم برزیل است.
وی خاطرنشان کرد ما به حمایت و کمک ملت های آزاد و موفق نیاز داریم و مانند گذشته دیگر حکومت های دیکتاتوری سوسیالیست نمی خواهیم.
ترامپ پیشتر نیز در بیانیه ای نوشته بود: «مردم برزیل، به ژائیر بولسونارو رای دهید».
وی در این بیانیه تصریح کرد انتخابات بسیار بزرگی در برزیل انجام می شود که یکی از بزرگترین انتخابات ها در جهان است و بولسونارو فرد مورد حمایت من است. او هرگز شما را رها نخواهد کرد.
حدود 156 میلیون نفر در برزیل واجد شرایط شرکت در انتخابات هستند. براساس قانون اساسی برزیل رای دادن در این کشور اجباری است.
این در حالی است که بر اساس آخرین نظرسنجی مؤسسه ایپِک (Ipec)، «لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا» رئیسجمهوری پیشین برزیل با کسب 44 درصد آرا، گزینه اصلی پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری دوم اکتبر (دهم مهر ماه) است.
به این ترتیب، داسیلوا بهعنوان رهبر سابق اتحادیه کارگری برزیل که سکان ریاستجمهوری این کشور بین سالهای 2003 تا 2010 را بهعهده داشت، 12 درصد از رقیب خود «ژائیر بولسونارو» رئیسجمهوری فعلی برزیل جلوتر است.
اما برزیل تنها کشوری نیست که در آمریکای جنوبی بهسمت مبارزه با امپریالیسم یا همان تشکیل جبهه مقاومت علیه آمریکا میرود. بولیوی، شیلی، ونزوئلا و کلمبیا در سالهای اخیر صحنه بازگشت جریانهای چپ به قدرت بودهاند؛ امری که حامل فرصتهایی برای شرق و تهدیدهایی برای غرب بهویژه آمریکا است.
جریان چپ نو در آمریکای لاتین که شاید بتوان «هوگو چاوز» رئیس جمهور متوفی ونزوئلا را سردمدار آن دانست، مشکلات زیادی را برای آمریکا بهوجود آورد و سبب کاهش نفوذ ایالات متحده در این منطقه شد؛ تا جایی که حتی برخی کارشناسان معتقد بودند که واشنگتن، حیاط خلوت خود را بهطور کامل از دست داده است.