نگرانی زلنسکی از شکست عملیات ضدحمله ارتش اوکراین

ورود لاوروف به نیویورک بدون خبرنگاران، امکان تلاش غرب برای مذاکره مسکو و کی‌یف در پاییز، هشدار مسکو در صورت ممنوعیت گروه 7 برای عرضه کالا به روسیه و سکوت غرب درباره نشت سلاح‌های ارسالی به اوکراین در بازار سیاه، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش پایگاه خبری افشاگری ،  روزنامه "فایننشال تایمز" شب گذشته، یکشنبه در گزارشی نوشت که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین بسیار نگران است که عملیات ضد حمله برنامه ریزی شده نیروهای مسلح اوکراین با شکست مواجه شود. 

 این نشریه یادآور شده که بسیج نیروها در مقیاس وسیع در طول زمستان در اوکراین آغاز شد، ولی مقامات کی‌یف نگران آن هستند که نیروهای بسیج شده و آموزش دیده برای انجام چنین عملیاتی کافی نباشند.

به نوشته این گزارش، انتظار می رود که حدود 40 هزار سرباز به صفوف نیروهای مسلح اوکراین پیوسته باشند. ولی مقامات می ترسند که این میزان کافی نباشد. به همین دلیل، مقامات اوکراینی در اوایل ماه جاری پیش نویس قانون جدیدی را تصویب کردند که به مراکز استخدام اجازه داده تا فهرست های جذب نیروی نظامی را به هر نقطه از کشور ارسال کنند. قبلاً حکم اعزام اجباری به جنگ فقط برای مردان بین 18 تا 60 سال در آدرس‌های ثبت‌شده‌شان صادر می شد، ولی ردیابی این افراد به دلیل مهاجرت گسترده داخلی ناشی از درگیری نظامی دشوار بود.

 مقامات ارشد در کی‌یف نگران هستند که عملیات ضد حمله متقابلی اگر در بازپس گیری بیشتر یا برخی از مناطق از دست رفته شکست بخورد، ممکن است متحدان غربی را تشویق کند که کی‌یف را به سمت مذاکره با مسکو سوق دهند.

این در حالی است که آلکسی دانیلوف، دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین نیز مدعی شد، ارتش این کشور زمانی که سلاح کافی دریافت کنند، آماده اجرای ضد حمله خواهد بود. وی گفت: «در حال حاضر همه چیز به شرکای غربی ما بستگی دارد. زمانی که آنها سلاح کافی ارسال کنند، ما آماده ضد حمله خواهیم بود.»

دانیلوف نیز مانند دیگر مقامات کی‌یف تاکید کرد که کشورهای متحد اوکراین باید در تامین تسلیحات کوشاتر باشند.

روز شنبه آندری ملنیک،معاون وزیر خارجه اوکراین از این مسئله شکایت کرد که چرا متحدان کی‌یف کمک نظامی کافی به این کشور ارائه نمی کنند. وی از کشورهای غربی خواست تا عرضه تسلیحات نظامی را تا 10 برابر افزایش دهند و حداقل یک درصد از تولید ناخالص ملی خود را ببرای این منظور صرف کنند.

پیش از این، مجله آمریکایی فارین پالیسی به نقل از یک نماینده پارلمان اوکراین، گزارش داد که اوکراین به دلیل کمبود سلاح های لازم، حمله متقابل خود را به تعویق انداخته است. به نوشته این نشریه، ضد حمله نظامیان اوکراینی بدون تدارکات اضافی توپخانه و تانک از کشورهای غربی غیرممکن است.

به عقیده برخی تحلیلگران نظامی، افزایش 10 برابری کمک به کی‌یف از سوی کشورهای ناتو کاملا غیر واقعی و غیرعملی است و حتی ایالات متحده نیز نخواهد توانست انتظارات روز افزودن و تمامی درخواست‌های اوکراین را برآورده سازد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز چهارصد و بیست و پنجم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

سرگئی لاوروف صبح امروز وارد نیویورک شد

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه بامداد امروز، دوشنبه وارد نیویورک شد تا در نشست 25 آوریل (5 اردیبهشت) شورای امنیت در سطح وزیران با موضوعیت حل و فصل اوضاع خاورمیانه شرکت کند. این مسئله ساعتی قبل از سوی ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام شد. در متن پیام منتشر شده در کانال تلگرامی این دیپلمات آمده است: نشست شورای امنیت سازمان ملل طی دو روز آینده به ریاست وزیر خارجه روسیه برگزار خواهد شد.

البته وزیر امور خارجه بدون هیئت خبری به نیویورک عزیمت کرده است. روز گذشته، یکشنبه، مشخص شد که طرف آمریکایی برای هیچیک از خبرنگاران روسی که قرار بود با سرگئی لاوروف در این سفر همراه باشند، روادید صادر نکرده است. زاخارووا تاکید کرد، چنین اقدامی را می توان فریب افکار عمومی در موضوع حمایت واشنگتن از آزادی بیان و حقوق روزنامه نگاران نامید.

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه ریاست دو نشست شورای امنیت سازمان ملل را در روزهای دوشنبه و سه شنبه بر عهده خواهد داشت. وی همچنین قرار است روز دوشنبه با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز دیدار و گفتگو کند.

 پیش‌بینی گاردین درباره تلاش غرب برای مذاکره بین روسیه و اوکراین در پاییز 

روزنامه گاردین روز یکشنبه، نوشت که کشورهای غربی  ممکن است در فصل پاییز شروع به متقاعد کردن مقامات اوکراینی برای انجام مذاکرات صلح با روسیه کنند.  برآوردهای وزارت دفاع آمریکا نیز به چنین نتیجه ای اشاره دارد.

این روزنامه یادآور شده که در نتیجه چنین مذاکراتی، کی‌یف باید با از دست دادن بخشی از سرزمین های خود کنار بیاید، اما مهم ترین موضوع توقف درگیری نظامی است. و البته پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا و ناتو نیز برای مدت نامحدودی به تعویق خواهد افتاد.

به نوشته گاردین، اگر این سناریو یا چیزی شبیه به آن در پایان سال جاریده محقق شود، به ناچار بسیاری از اوکراینی‌ها احساس خیانت خواهند کرد. وعده جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده برای «انجام هر کاری» برای شکست دادن روسیه، محقق نشده باقی خواهد ماند. برای پایان دادن به درد و رنج، ممکن است به زودی از اوکراینی ها خواسته شود که یک قرص بسیار تلخ را ببلعند.

وی همچنین افزود، با وجود اینکه کشورهای اتحادیه اروپا در حال حاضر درباره تامین مهمات به کی‌یف صحبت می کنند، فشار محسوسی برای انجام مذاکره با مسکو نیز وجود دارد.

مجارستان نیاز به تایید روسیه برای ورود اوکراین به ناتو را ضروری می‌داند

دورا دورو، نایب رئیس پارلمان مجارستان در مصاحبه‌ای ابراز عقیده کرد که عضویت اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بدون خطر بروز یک درگیری نظامی تمام عیار تنها در صورتی امکان پذیر خواهد بود که چنین اقدامی با تایید طرف روسی و در قالب یک توافقنامه و با ارائه تضمین امنیتی همراه باشد. 

این مقام پارلمانی مجارستانی گفت: ما هیچ شرایطی را نمی بینیم که به ما اجازه دهد از گسترش ناتو به قیمت اوکراین حمایت کنیم. تا زمانی که مرزهای اوکراین مورد مناقشه است و درگیری های مسلحانه در این کشور ادامه دارد، حتی قوانین خود ناتو نیز مانع از قبول پیوستن کی‌یف به این ائتلاف می شود. بدون خطر شروع جنگ، ورود اوکراین تنها در صورتی امکان‌پذیر است که روسیه آن را در قالب یک توافق خاص ضمین امنیتی مورد تأیید قرار دهد.

چند روز قبل، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، مدعی شد که تمامی کشورهای متحد برای پیوستن اوکراین به ائتلاف آتلانتیک شمالی اتفاق نظر دارند. وزارت امور خارجه روسیه چنین اظهاراتی  را کوته فکرانه و بسیار خطرناک نامید.

این در حالی است که دفتر ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نیز، تاکید کرده که کی‌یف انتظار دارد در نشست سران ناتو در ماه جولای در ویلنیوس، «الگوریتم روشنی» برای حرکت این کشور به سمت پیوستن به ناتو دریافت کند. در عین حال، روزنامه فایننشال تایمز پیش از این گزارش داد که ایالات متحده، آلمان و مجارستان با دریافت نقشه راه برای پیوستن به ناتو توسط کی‌یف مخالفت خواهند کرد.

ماکرون قول داد از گسترش درگیری در اوکراین جلوگیری کند

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه شب گذشته، یکشنبه، وعده داد که هر کاری را برای جلوگیری از گسترش درگیری نظامی در اوکراین انجام خواهد داد.

وی در مصاحبه با روزنامه Le Parisien گفت: "وظیفه ما کمک به اوکراین برای بقای این کشور با تمام توان، ممانعت از پیروزی نظامی روسیه در درگیری کنونی و البته جلوگیری از گسترش این درگیری نظامی است".

در اواسط ماه آوریل، آژانس خبری بلومبرگ از قصد ماکرون برای همکاری با چین به روی طرحی برای مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین خبر داد. طبق این اطلاعات، به نمایندگی از رئیس جمهور فرانسه، مشاور وی امانوئل بن، همراه با رئیس دفتر کمیسیون روابط خارجی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین، وانگ ایی، شروع به توسعه ساختاری خواهند کرد که می تواند پایه و اساس لازم برای مذاکرات آینده را فراهم کند. 

وزیر دفاع استونی مایل است فروپاشی روسیه را ببیند

مارتین هرم، وزیر دفاع جمهوری استونی، تنها گزینه مطلوب غرب برای پایان دادن به درگیری های نظامی در اوکراین را تجزیه روسیه به کشورهای کوچک خواند.

ژنرال هرم شب گذشته، یکشنبه در گفتگو با شبکه تلویزیونی ERR ابراز عقیده کرد: «روسیه باید به کشورهای مختلف کوچکی که قدرت زیادی نداشته باشند، تجزیه شود، برای اینکه در غیر این صورت، تکرار می‌کنم، پایان خوبی برای درگیری نظامی کنونی در اوکراین نمی‌بینم».

به گفته وی، تنها در این صورت روسیه برای کشورهای غربی دیگر خطرناک نخواهد بود.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در ماه فوریه مدعی شد که ایالات متحده و کشورهای اتحادیه اروپا به دنبال کنترل یا نابودی روسیه نیستند. وی تاکید کرد که غرب قصد حمله به این کشور را ندارد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور ی روسیه در سخنرانی خود برای مجمع فدرال یادآور شد که از سال 1991 غرب تلاش‌های خود برای آتش افروختن در فضای باقی مانده پس از فروپاشی شوروی و نابودی روسیه به عنوان بزرگترین وارث اتحاد جماهیر شوروی را رها نکرده است.

پیش بینی ضد حمله قریب الوقوع نیروهای مسلح اوکراین طی یک ماه آینده

وزیر دفاع جمهوری استونی پیش بینی کرده که عملیات ضد حمله نیروهای مسلح اوکراین تا یک ماه دیگر آغاز خواهد شد.

ژنرال مارتین هرم، پس از نشست گروه تماس در مورد اوکراین در پایگاه هوایی آمریکایی رامشتاین در آلمان اعلام کرد که ضد حمله ارتش اوکراین حدود یک ماه دیگر آغاز خواهد شد، زیرا در حال حاضر هوای بارانی منطقه مانع بزرگی برای اجرای یک عملیات فعال نظامی در میدان نبرد شده است. 

این مقام نظامی استونیایی گفت: «طبق اظهار نظرات شنیده شده در پایگاه رامشتاین، ممکن است یک ماه دیگر یا بیشتر طول بکشد تا بتوانیم در مورد یک ضد حمله واقعی صحبت کنیم. اگر آب و هوا تغییر کند، ممکن است این اتفاق زودتر رخ دهد. اگر نه، یک ماه، شاید دو ماه می گذرد.» 

به گفته وی، مانع اصلی در راه اندازی ضدحمله توسط نیروهای مسلح اوکراین دقیقاً شرایط آب و هوایی است و نه کمبود تجهیزات مانند تانک های آبرامز. به گفته وزیر دفاع استونی، این تجهیزات قبلاً به مقدار کافی به کی‌یف منتقل شده است. آب و هوا کاملاً بارانی است و این امر جابجایی تجهیزات سنگین را دشوار کرده و اوکراینی ها منتظر بهبود آب و هوا هستند.

در عین حال، وی با این وجود اعتراف کرد که ارتش اوکراین فاقد مهمات، تجهیزات دفاع هوایی و همچنین کامیون های سنگین و تریلر است.

مدودف: ممنوعیت صادرات G7 به روسیه منجر به شکست توافق غلات خواهد شد

دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت فدراسیون روسیه، روز یکشنبه، هشدار داد که اگر کشورهای گروه 7 ممنوعیتی را برای عرضه کالا به روسیه اعمال کنند، مسکو نیز واکنش مشابهی داده و توافقنامه صادرات غلات را فسخ خواهد کرد. وی بدین ترتیب به گزارش پایگاه خبری افشاگری به نقل از آژانس خبری بلومبرگ واکنش نشان داد، مبنی بر اینکه برخی از متحدان اوکراین در حال بررسی امکان ممنوعیت کامل بیشتر واردات کالاها به روسیه هستند.

مدودف در کانال تلگرامی خود نوشت: در این صورت، ابتکارعمل صادرات غلات از طریق دریای سیاه و بسیاری چیزهای دیگر که غربی‌ها به آن نیاز دارند برای آنها به پایان خواهد رسید.

در اوایل روز ذشته، وزرای کشاورزی کشورهای گروه G7 مجدداً بر اهمیت توافق غلات تأکید کرده و گفتند که قویاً از "توسعه، اجرای کامل و گسترش آن" حمایت می کنندرا که آنها از اهمیت طرح صادرات غلات از طریق دریای سیاه آگاه هستند.

تحولات اوکراین|قصد اتحادیه اروپا برای ادامه حمایت نظامی از کی‌یفتحولات اوکراین|قصد ناتو برای افزایش عرضه تسلیحات به کی‌یفتحولات اوکراین| پیشنهاد ایجاد گروهی میانجی برای حل مناقشه بین مسکو و کی‌یف

سیمور هرش: غرب در مورد نشت تسلیحات ارتش اوکراین به بازار سیاه سکوت کرده است

سیمور هرش، روزنامه‌نگار و محقق آمریکایی و برنده جایزه پولیتزر، اعلام کرد که کشورهای غربی خود می دانند که سلاح‌هایی که به سربازان اوکراینی تحویل می‌شود به بازار سیاه ختم می‌شود، اما رسانه‌های گروهی غربی در این مورد کاملاً سکوت کرده‌اند.

به گفته این روزنامه نگار، ماه ها پس از آغاز درگیری نظامی در اوکراین، نگرانی های زیادی در این رابطه وجود داشت، از جمله در مورد فروش مجدد سیستم های موشکی مدرن قابل حمل انسان که قادر به سرنگونی هواپیماها در ارتفاع قابل توجهی هستند.

هرش در مصاحبه با شبکه تلویزیونی راشا تودی گفت: "ولی این مسئله باعث نگرانی جدی و اقدامی در این زمینه شد. حدود شش ماه پیش شبکه CBS مطالبی در این باره منتشر کرد که پس از آن باید پس گرفته می شد".

این محقق آمریکایی افزود که حتی در مراحل اولیه درگیری، لهستان، رومانی و سایر کشورهای هم مرز "مملو از تسلیحات غربی" بودند که توسط غرب به کی‌یف ارائه شده بود. وی تاکید کرد که "فرماندهان در رده های مختلف نظامی" - البته نه ژنرال ها، بلکه سرهنگ ها و دیگران - محموله های سلیحاتی دریافت شده را شخصاً دوباره می فروخته یا در بازار سیاه می انداختند.

پیش از این، در دسامبر سال گذشته، نیز برخی کارشناس نظامی آمریکایی اعتراف کردند که تجهیزات نظامی که کشورهای غربی به اوکراین عرضه می کنند، در بازار سیاه سایر نقاط جهان دیده شده اند. به گفته آنها، البته با چنین حجمی از واردات تسلیحات، ردیابی نقطه پایانی تحویل آنها بسیار دشوار است.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار