بیش از ۳۵۰ هزار مودی در طرح نشان‌دار کردن مالیات مشارکت کردند

مالیات به عنوان یک منبع درآمد پایدار و قابل اطمینان برای دولت‌ها مطرح است. در کشور‌هایی که به منابع نفت و گاز دسترسی ندارند، مالیات مهم‌ترین و گاهاً تنها منبع درآمدی دولت برای اداره کشور است. مهم‌ترین موضوع در حوزه مالیات ستانی این است که مردم در جریان محل هزینه کرد مالیات باشند.

به زعم بسیاری، برقراری ارتباط صحیح با مالیات دهندگان می‌تواند به افزایش شانس دولت برای وصول درآمد‌های مالیاتی منجر شود. این امر در پیشبرد طرح‌های عمرانی کشور بسیار موثر است. 

از یک طرف مردم وظیفه دارند متناسب با درآمدشان به پرداخت مالیات بپردازند و از طرف دیگر، دولت موظف است محل هزینه کرد مالیات ها را به مردم اطلاع دهد. طرح نشان دار کردن مالیات توسط مودیان موفقیت خوبی در این زمینه به دست آورد. تا الان بیش از ۳۵۱ هزار مودی در طرح مشارکت کرده اند و مالیات ها به سمت بخش های مختلف از جمله آبرسانی، محیط زیست، بهداشت و درمان، حمل و نقل، آموزش و پرورش و... سوق داده شده است.

 سیدفرید موسوی، نماینده  مجلس  با اشاره به این موضوع که همواره مودیان مالیاتی در مورد این که مالیات  پرداختی آنها کجا هزینه می‌شود، سوال و ابهام داشته اند و اجرای طرح نشان دار کردن مالیات توسط مودیان به رفع این موضوع کمک کرده است، تصریح کرد: هر چقدر بتوانیم در راستای شفاف سازی محل هزینه کرد مالیات ها گام برداریم، به نفع کشور است.

وی ادامه داد: در راستای اجرای طرح نشان دار کردن مالیات توسط مودیان، سازمان امور مالیاتی برخی از پروژه ها را در این چارچوب در نظر گرفته است. این پروژه ها در سامانه به مودیان پیشنهاد می‌شوند و آنها می‌توانند انتخاب کنند که مالیات در کدام بخش به کار بیفتد. 

 او اظهار کرد:  اجرای طرح مورد بحث به افزایش وصول درآمد‌های مالیاتی دولت منجر می شود. زیرا بسیاری از مودیان ترجیح می‌دهند محل هزینه کرد مالیات آنها را مشخص کنند و آن را به سمت پروژه های خاصی ببرند. طرح نشان دار کردن مالیات توسط مودیان در افزایش انگیزه افراد برای پرداخت مالیات موثر است و این موضوع بر افزایش درآمد‌های مالیاتی دولت اثر میگذارد.

این نماینده مجلس در خصوص تأمین اعتبار کامل بیش از ۱۳۰۰ پروژه در طرح نشان دار کردن مالیات توسط مودیان و این که برای حدود ۲ هزار پروژه تخصیص اعتبار صورت گرفته است، گفت: پروژه های نیمه تمام زیادی در اقصی نقاط کشور داریم که تأمین مالی آنها از محل مالیات در دستور کار قرار دارد. این اقدام مناسب ارزیابی میشود و به افزایش انگیزه مودیان برای پرداخت مالیات می انجامد. به ویژه وقتی مودیان به عینه ببینند که پروژه هایی از محل مالیات تکمیل و راه اندازی شده اند، احساس رضایت بیشتری از پرداخت مالیات خواهند داشت.

موسوی گفت: تمام روندی که در طرح نشان دار کردن مالیات توسط مودیان اتفاق می‌افتد، می تواند در نهایت به بهبود فرهنگ مالیاتی کشور منجر شود. زیرا وقتی مردم محل هزینه کرد مالیات ها را می‌دانند، به سمت پرداخت مالیات متمایل می‌شوند و همین امر زمینه را برای مالیات ستانی صحیح و پیشبرد پروژه های عمرانی کشور فراهم می کند.

وی ادامه داد: نشان دار کردن مالیات توسط مودیان در ابتدای راه است. از طریق شفاف سازی هر چه بیشتر محل هزینه کرد مالیات ها شاهد اتفاقات بهتری در حوزه مالیاتی در کشور خواهیم بود. افراد معمولاً تمایل دارند مالیات آنها در محل زندگی خودشان هزینه شود. اما در نظر گرفتن اولویت تخصیص اعتبار برای مناطق محروم و تمرکززدایی از کلان شهر‌ها به اجرای بیشتر عدالت در توزیع امکانات و درآمد‌ها در کل کشور کمک می کند.

این نماینده مجلس گفت: این که بالغ بر ۱.۲ همت از مالیات‌های مشاغل برای تامین مالی پروژه‌های حوزه زیرساخت حمل و نقل (احداث راه، رفع نقاط حادثه خیز و...) توسط مودیان انتخاب شده است و بیشتر از ۷۵۰ میلیارد تومان از مالیات های مشاغل به سمت تامین مالی پروژه‌های بهداشت و درمان (احداث بیمارستان، مراکز بهداشت، پایگاه سلامت، اورژانس و...) توسط مودیان سوق داده شده است، نشان دهنده استقبال مردم از طرح است. همان طور که گفتم، وقتی مردم از محل هزینه¬کرد مالیات‌ها اطلاع داشته باشند، با رضایت و انگیزه بیشتری اقدام به پرداخت مالیات می‌کنند. 

وی  تأکید کرد: اجرای طرح نشان دار کردن مالیات توسط مودیان در راستای بهبود فرهنگ مالیاتی کشور و افزایش شفاف سازی در فضای مالیات ستانی اقدام مناسبی است. این طور اقدامات به مردمی سازی نظام مالیاتی کشور و بهبود روابط مردم با سازمان امور مالیاتی منجر می شود. در شرایطی که قرار است در بودجه ریزی بر مالیات به عنوان یک منبع درآمد پایدار دولت تکیه کنیم، اجرای این طور اقدامات ضرورت دارد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار