اگر المیزان نبود، المنار جهان را فراگرفته بود

مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی گفت: در دورانی که وهابیت و اندیشه‌های تکفیری‌ها و نگارش کتاب المنار با این تفکرات، جهانیان را نسبت به اسلام بدگمان کرده بودند، علامه شروع به نگارش المیزان کرد و اگر المیزان نبود امروز کتاب تفسیر «المنار» با افکار ضد شیعه و تکفیری کل دنیا را گرفته بود.

به گزارش پایگاه خبری افشاگری ، آیت‌الله احمد عابدی، مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی، امروز، ۲۴ آبان‌ماه در نشستی که به‌مناسبت چهلمین سالگرد ارتحال علامه سیدمحمدحسین طباطبایی(ره) در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد، بیان کرد: علامه طباطبایی از نظر شخصیت بی‌نظیر و اخلاق‌مدار بود؛ ایشان نقطه عطف عرصه علم و تفسیر به‌شمار می‌رود.


وی با بیان اینکه علامه طباطبایی با سعه‌صدر و صبوری در برابر توهین‌ها و بی‌احترامی‌ها سکوت می‌کرد، افزود: علامه طباطبایی بسیار مورد اذیت و اهانت قرار گرفت، اما با اخلاق الهی با همه آن‌ها برخورد می‌کرد و لذا این‌گونه خداوند ایشان را عزیز کرد.


عابدی با اشاره به اینکه در زمان زیست علامه طباطبایی، فلسفه نزد مردم محبوب نبود، اما ایشان با تقدس و معنویت خویش وجهه بسیارخوبی برای فلسفه و عرفان ساخت، تصریح کرد: علامه طباطبایی نسخه منحصر و مفرده در قاموس روحانیت به‌شمار می‌رود.


وی در خصوص وجهه علمی علامه(ره)، اظهار کرد: علامه در دورانی تفسیر المیزان را به نگارش درآورد که فقر علمی در آن دوران بیداد می‌کرد علاوه بر این قرآن، ترجمه و تفسیر قرآن بسیار مهجور بود.


عابدی بیان کرد: هیچ کتابی به اندازه المیزان در رفع مهجوریت قرآن تأثیرگذار نبوده است و این کتاب سبب تأسیس دانشگاه‌ها و دانشکده‌های قرآنی و از جمله پدید آمدن رشته‌های علوم قرآنی شد. لذا، می‌توان گفت کلیه دانشجویان علوم قرآنی و علمای تفسیر قرآن کریم بدون شک مرهون و مدیون علامه طباطبایی هستند.


وی گفت: انگیزه شروع کتاب المیزان توسط علامه طباطبایی بدون شک معنویت و خداوند بوده است که چنین تأثیرگذار بوده است؛ در دورانی که وهابیت و اندیشه‌های تکفیری‌ها و نگارش کتاب المنار با این تفکرات، جهانیان را نسبت به اسلام بدگمان کرده بود، علامه شروع به نگارش المیزان کرد.


عابدی با بیان اینکه تفسیر المیزان افتخار تشیع، دنیای اسلام و روحانیت است، تصریح کرد: اگر المیزان نبود امروز المنار با افکار ضد شیعه و تکفیری کل دنیا را فراگرفته بود، المیزان جلوی رشد تفکر تکفیری که در کتاب المنار به نگارش درآمده بود را گرفت. 


وی بیان کرد: قلم و سبک نگارش علامه طباطبایی با همه شاگردان خود از جمله شیوه و سبک نگارش شهید مطهری، حسن‌زاده آملی و دیگر شاگردانش متفاوت بوده است، از همه مهم‌تر اطلاعات و دانش بی‌کران علامه طباطبایی جز با عنایت و لطف خداوند توجیه‌پذیر نیست.


عابدی با اشاره به کتب «اصول فلسفه و روش رئالیسم» و «بدایه الحکمه»، گفت: علامه طباطبایی با نگارش این دو کتاب به مبارزه با تفکر کمونیستی و مارکسیستی پرداخت، لذا می‌توان گفت اگر این کتب نبودند در حوزه علمیه تفکر مارکسیستی رشد پیدا می‌کرد و بسیاری از مردم در دامان کمونیست می‌افتادند.


مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی با اشاره به اینکه علامه نسل جوان را از خطرات احتمالی مصون نگه داشت، بیان کرد: این دارالقرآن در تلاش برای ادامه راه علامه طباطبایی برای گسترش فرهنگ قرآن و عترت در جهان است.


وی با اشاره به برگزاری همایش «حکیم الهی» در روز پنج‌شنبه، ۲۷ آبان‌ماه در قم، گفت: این همایش ویژه بزرگداشت علامه سیدمحمدحسین طباطبایی و سیدمحمدحسن الهی و شاگرد گرانقدرشان علامه حسن‌زاده با سخنرانی آیت‌الله تحریری و حجت‌الاسلام والمسلمین عبداللهیان و جمعی از علما و اساتید حوزه علمیه در دارالقرآن علامه طباطبایی از ساعت ۱۸ برگزار خواهد شد.


انتهای پیام

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار