به گزارش پایگاه خبری افشاگری، بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که از سرگیری روابط سیاسی با عربستان سعودی، پایان جنگ در یمن، آغاز گفتوگوهای مردمی در این کشور و تشکیل دولت ملی فراگیر را تسریع میکند.
پیامدهای این توافق بر یمن منوط به تعدادی از عوامل داخلی و خارجی به ویژه عوامل مرتبط با زمینههای این توافق است که امکان رسیدن به آتش بس دائمی در یمن و دستیابی به یک راه حل سیاسی را افزایش میدهد.
در سطح بینالمللی، انتظار میرود توافق ایران و عربستان باعث تغییر ائتلافهای موجود در منطقه شود و ممکن است رغبت چین را برای حضور بیشتر منطقهای در راستای نظم بینالمللی چند قطبی افزایش دهد.
در همین راستا خبرنگار مهر با «علی القحوم» عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن گفت و گویی مطبوعاتی انجام داده که متن این مصاحبه به شرح زیر است:
آخرین تحولات مثبت پرونده یمن در آزادی تعداد زیادی از اسیران جنگی دو طرف ظاهر شد. به نظر شما آیا این اقدام صرفاً انسانی بوده یا اینکه تحت تأثیر تنش زدایی و گفت و گو و تفاهم بین طرفهای درگیری در یمن اتفاق افتاد؟
ما نسبت به تلاشها و میانجیگری قابل تقدیر عمان برای دستیابی به صلح عادلانه و حسن همجواری خوشبین هستیم و فضای مثبتی به بوجود آمده و پیشرفت چشمگیری حاصل شده است و ان شاالله در توافق ایجاد شده، فداکاریهای مردم یمن، حاکمیت، وحدت و استقلال آن حفظ و همچنین توقف تجاوز، رفع محاصره، خروج نیروهای خارجی، بازسازی و غرامت حاصل گردد.
بسیاری از کارشناسان در توانایی عربستان برای خروج از تسلط آمریکا شک دارند، و با توجه به اینکه تجاوز به یمن بخشی از استراتژی آمریکایی-صهیونیستی در منطقه بود، واشنگتن در آنچه در حال وقوع است (گفتگوها) کجاست؟ و آیا اجازه خواهد داد که جنگ علیه مردم یمن بدون هیچ گونه مداخلهای پایان یابد؟
انتظارات ما بر این است که رایزنیها در روزهای آینده استمرار یابد و انشاالله بدون توجه به موانع موجود، پیشرفت حاصل خواهد شد. بدین خاطر که مسیر صلح، یک انتخاب درست و صحیح است و عربستان سعودی باید به این کار ادامه داده و از نوکری آمریکا خارج شود و محدودیتها و فشارهای غربی که همواره موجب تداوم تجاوزات و محاصره یمن شده را درهم بشکند. زیرا آمریکا و غرب هم به دنبال غرق کردن ریاض در باتلاق یمن بوده و هم اینکه با متلاطم نگه داشتن عرصه یمن، منطقه را بی ثبات سازند.
وقایع و تحولات مختلف ثابت کرده است که مشکل منطقه یک مشکل بیرونی و ناشی از جاه طلبیهای استعماری استکبار جهانی است و حضور نیروهای آمریکایی در باب المندب و سواحل یمن و کنترل این تنگه راهبردی، تهدیدی برای کل منطقه محسوب میشود.
در مقابل، چین در نقش محوری ظاهر شده و توافقاتی برای احیای آرامش، صلح و روابط دیپلماتیک بین کشورهای منطقه انجام داده که از جمله آنها میتوان به توافق عربستان و ایران اشاره کرد که بازتابهای مثبتی در سطوح داخلی و منطقهای داشته است. از این رو پکن باید نقش محوری خود را در منطقه ایفا نموده و به هژمونی غرب و دستکاری آن در ثبات و حاکمیت کشورهای منطقه، نابودی این کشورها و غارت ثروت آنها پایان دهد. زیرا که تحرکات آمریکا در باب المندب و ساخت پایگاههای نظامی در سواحل آن، تسلط و کنترل بر این مناطق استراتژیک و جاده ابریشم، نه تنها برای یمن، بلکه برای منطقه و کل آسیا نیز یک خطر و تهدید محسوب میشود. بنابراین نظام تک قطبی غرب و پروژههای استعماری آن باید قبل از اینکه به نتیجه برسد، پایان یابد.