به گزارش پایگاه خبری افشاگری، مجتبی علوی پیش از ظهر امروز در سلسله نشستهای مدیران پاسخگو با اشاره به برخی از اقدامات این حوزه اظهارداشت: تشکیل شورای عالی زیارت برای ساماندهی اقدامات در حوزه گردشگری و زیارت، تشکیل شورای عالی توسعه گردشگری و تدوین تقویم گردشگری از جمله اقدامات انجام شده است.
وی با اشاره به دیگر موارد این حوزه گفت: تشکیل شورای عالی توسعه گردشگری سلامت که منجر به افزایش 400 درصدی جذب گردشگر در این زمینه شد همچنین پیگیری اعزام زائران به عتبات به صورت زمینی پس از 2 سال از جمله اقدامات انجام شده است.
علوی با اشاره به رفع موانع برای حوزه گردشگری افزود: تشکیل پنجره واحد در این حوزه از جمله اقدامات است که تاکنون 70 پرونده پیگیری شده که منجر به اشتغال 1200 نفر شده است همچنین 24 مجوز ایجاد تاسیسات گردشگری با اشتغال 336 نفر صادر شده است.
مدیرکل گردشگری و امور زیارت استانداری فارس تصریح کرد: کمیته برنامهریزی سفر به جام جهانی قطر نیز تشکیل شده تا از این فرصت استفاده شود.
علوی با اشاره به تشکیل ستاد اربعین در استان فارس افزود: 203 هزار نفر در سامانه سماح ثبت نام کردند و اعزام شدند که 1650 نفر سفر با 350 دستگاه اتوبوس انجام شدند.
علیرضا زینلی، رئیس حج و زیارت استان فارس نیز در این شرایط با بیان اینکه اولین بار اعزامها استانی انجام شده و هفتهای یک پرواز به عتبات انجام میشود، گفت: حرکتهای زمینی هم انجام میشود که 160 دفتر زیارتی عملیات اعزام عتبات را انجام میدهند؛ در گذشته سهمیهای بود که از تهران اعلام میشد و امروز زائرمحور شده و همه اقدامات در استان انجام میشود.
وی با بیان اینکه کاروانها حرم تا حرم نامگذاری شده و اعزامها به صورت مستمر انجام میشود، گفت: 203 هزار نفر در اربعین ثبتنام کردند و استان فارس اعزام به سوریه را نیز انجام داد که در فروردین ماه انجام شد و درخواست دادیم که سفر به سوریه نیز استانی انجام شود.
زینلی با بیان اینکه در حج تمتع سال گذشته 1200 نفر اعزام شدند، افزود: حج عمره نیز راهاندازی میشود مردم صبر کنند اما فیشهای عمره قابل نقل و انتقال است سوریه نیز به محض برقراری امنیت اعزامها مجدد انجام میشود.
اسکندر قاسمی، رئیس سازمان بازسازی عتبات عالیات نیز در این نشست با بیان اینکه بیش از 85 پروژه در حرمهای مطهر توسط هنرمندان و سازمان عتبات استان فارس انجام شده که تمام اقدامات نیز به صورت مردمی است، گفت: راهاندازی درگاه آنلاین برای پرداخت نذورات مردمی از جمله کارها برای تسهیل این امور انجام شده است.
وی افزود: صحن حضرت زهرا به وسعت 220 هزار مترمربع تماما توسط ایرانیها ساخته شده که نیمی از این صحن زیارتی و تحویل داده شده است و صحن حضرت زینب(س) نیز با 164 هزار مترمربع در کربلا انجام شده و کار با سرعت پیش میرود، 90 درصد سازه بتنی و 50 درصد به صورت کلی انجام شده است.
رئیس سازمان بازسازی عتبات عالیات عنوان کرد: صحن امام محمدباقر نیز در کاظمین نیز با مشارکت استان فارس، قم و خراسان در حال احداث است.
وی با اشاره به استقرار 102 موکب در ایام اربعین افزود: 6 موکب در استان، 8 موکب در مرز شلمچه، 7 موکب در نجف اشرف، 26 در مسیر نجف به کربلا، 52 موکب نیز در شهر کربلا و 2 موکب در کاظمین و سامرا مستقر شده بودند.