یک استاد دانشگاه مطرح کرد؛

استقبال از کتاب‌های مبنایی و مرجع در سی و نهمین دوره کتاب سال

محمد علی بنی اسدی، استاد دانشگاه و عضو هیئت موسس انجمن تصویرگران کتاب کودک و نوجوان می گوید در سی و نهمین دوره جایزه کتاب سال کتاب های مبنایی و مرجعی داشتیم که مورد استقبال مخاطب قرار گرفت.

به گزارش پایگاه خبری افشاگری، محمدعلی بنی اسدی، استاد دانشگاه و عضو هیئت مؤسس انجمن تصویرگران کتاب کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به کیفیت آثار ارسالی به جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران گفت: خوشبختانه در سی و نهمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و در دوره‌های قبل، کتاب‌های مبنایی و مرجعی داشتیم که مورد استقبال مخاطب قرار گرفته است. باید با آسیب‌شناسی جلوی انتشار کتاب‌های لوکس یا کتاب‌هایی که بیشتر به کتاب‌های سوپرمارکتی معروف هستند را گرفت تا این چرخه معیوب ادامه پیدا نکند.


وی افزود: قطعاً ما نسبت به گذشته پیشرفت‌هایی در حوزه کتاب داشتیم و باید همپای معیارهای جهانی پیش برویم. باید برای جامعه کتاب‌خوان محتوایی که مخاطب می‌پسندد و تقاضا دارد تولید کنیم. برای جلوگیری از کاهش تألیف کتاب با محتوای مناسب باید از مؤلفان و ناشران حمایت کنیم؛ چرا که مؤلفان و استادان دانشگاه زمان زیادی را صرف تولید کتاب می‌کنند اما درآمدی که در پی آن کسب می‌کنند ناچیز است.


این تصویرگر با اشاره به این‌که با افزایش تعداد کتابخوان‌ها در جامعه تعداد تولیدات کتاب هم افزایش پیدا می‌کند، گفت: در برخی از کتاب‌ها اطلاعات علمی دقیقی وجود ندارد و مبناها را به مخاطب نشان نمی‌دهد. وقتی کتاب به مبناها بپردازد نوشته‌های بعدی را برای مخاطب قابل درک‌تر و ملموس‌تر خواهد کرد و مخاطب را به سمت تحلیل پیش می‌برد. این نوع کتاب‌های تألیفی باید در جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران بررسی و داوری شوند.


بنی اسدی گفت: با تحقیق و جامعه‌شناسی دقیق، مؤلف و ناشر متوجه می‌شود برای مخاطبان چه نوع کتابی منتشر کند و در این صورت شاهد افزایش سرانه مطالعه در جامعه خواهیم بود. تنها راه ترویج کتابخوانی در جامعه آسیب شناسی دقیق و حرکت به سمت محتوای مبنایی و فراهم کردن زیرساخت‌ها است.


وی در پایان افزایش قیمت را یکی از علل کاهش خرید کتاب دانست و گفت: باید توجه داشته باشیم که کتاب در حال حاضر با یک رقیب نیرومند به نام فضای مجازی روبه رو است. باید محتوا را برای مخاطب جذاب کنیم که در مقابل این رقیب یارای رویارویی داشته باشد. وقتی آسیب‌شناسی رخ ندهد و متوجه نشویم که چه کتاب‌هایی تألیف و منتشر می‌کنیم شاهد رشد کتاب‌های نازلی هستیم که بیشتر وهن است و برای جامعه مشکل ایجاد می‌کند.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار