به گزارش پایگاه خبری افشاگری، احمد محمدزاده معتقد است: برای بخش خصوصی در کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که تحریم هستند، عضویت صرف بدون قبول ارزی غیردلار در بین اعضا، مانند داشتن جاده بدون ماشین است.
وی بر این باور است که بخش خصوصی کشورهای عضوی که تحریم نیستند می توانند به هر ارزی معامله کنند ولی بخش خصوصی کشورهای عضو که تحریم هستند مشکل دارند ولی هر عضوی که امروز تحریم نشده می تواند در آینده هدف تحریم قرار گیرد بنابراین برای دلار زدایی قبول یک ارز مشترک غیردلار و سیستم جایگزین سوئیفت ضروری است.
دیگر نظرات محمدزاده را در گفت وگو با تسنیم در ادامه می خوانید.
اتفاقی مبارک است اما....
به عنوان یک تولید کننده در بخش خصوصی نظرتان در خصوص پیوستن به سازمان همکاری شانگهای چیست؟
پیوستن به سازمان همکاری شانگهای حرکتی مبارک بوده و ولی این مهم نیاز به سازوکار لازم مبادله و گردش مالی همچون خلق یک پول مشترک جدید دارد. سازمان همکاری شانگهای نیازمند دلارزدایی و قبول یک ارز مشترک غیردلار و سیستم جایگزین سوئیفت است.
شروط پول مشترک سازمان همکاری شانگهایپیشنهاد بهره گیری از ارز دیجیتال مشترک
الزامات حضور و فعالیت موثر در سازمان همکاری شانگهای را به ویژه در جایگاه یک تولید کننده در بخش خصوصی چه می دانید؟
برخی اعضای سازمان همکاری شانگهای تحریم هستند و باید به فکر سازوکاری برای مبادله در این خصوص باشند. یکی از مهمترین الزامات در این حوزه تعریف یک پول مشترک جدید مورد پذیرش توسط تمام اعضاست. این پول مشترک باید قابل پذیرش و قابل دسترس باشد.
حتی اگر شده با توافق اعضا پول ارز یکی از کشورهای عضو مبنای مبادله قرار گیرد، باز امری راهگشاست.
این پول مشترک حتی می تواند یک ارز دیجیتال باشد و شرط آن این است که یک یا چند کشور عضو پشتوانه این ارز را قبول کنند.
هر نوع پول و یا ارزی که مورد قبول اعضا باشد، در مسیر انجام بهتر مبادلات و معاملات می تواند موثر باشد.
برخی معتقدند که با تهاتر نیز می توان کار را به پیش برد ولی واقعیت این است که گرچه تهاتر در شرایط فعلی بهتر از هیچ است ولی این روش در خصوص مبادلات بین دولتها پاسخگوست و بخش خصوصی نمی توانند در این خصوص نقش جدی داشته باشند. ولی با انتخاب یک پول مشترک، دولتها و بخش خصوصی به طور تمام قد می توانند به ایفای نقش بپردازند.
یکی از مشکلات کنونی این است که کشورهای عضو این سازمان، پول خود را در خرید و فروشها قبول نمی کنند و تأکید بر دلار دارند. حتی اگر یورو به آنها داده شود تأکید می کنند که مابه تفاوت یورو و دلار به آنها پرداخت شود.
سازمان همکاریهای شانگهای بهترین مکان برای دلار زدایی است
اعضای سازمان همکاریهای شانگهای تأکید بر دلار زدایی دارند، اگر توجه کنند همین سازمان می تواند بهترین مکان برای دلارزدایی باشد.
عضویت در سازمان همکاریهای شانگهای فرصتی برای عرض اندام اقتصادی ایرانعضویت صرف بدون قبول ارزی غیردلار در بین اعضا، مانند داشتن جاده بدون ماشین است
پیوستن به این سازمان چه رهاوردی می تواند برای ایران داشته باشد؟
به نظر من ، عضویت در سازمان همکاریهای شانگهای فرصتی برای عرض اندام اقتصادی ایران است. البته برای بخش خصوصی در کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که تحریم هستند، عضویت صرف بدون قبول ارزی غیردلار در بین اعضا، مانند داشتن جاده بدون ماشین است.
کشورهای خوبی در سازمان همکاریهای شانگهای عضو هستند از جمله هند که هم خریدار و هم فروشنده خوبی است. این سازمان پلی برای دسترسی به بازارهای بزرگتر بوده و کمک می کند تا بتوانیم اقتصاد را بزرگتر کنیم.
به کلیات این اتفاق امیدوارم، البته به شرط آنکه فقط به اضافه شدن نام ایران به جمع اعضای سازمان دلخوش نکنیم و سازوکارهای لازم مبادله و گردش مالی برای آن دیده شود.
استقبال بخش خصوصی از عضویت در سازمان همکاریهای شانگهای به شرط حل مشکل گردش مالی
آیا مقدمات یا آمادگی لازم برای پیوستن به این سازمان در مجموعه خود ایجاد کرده اید؟
اقدامات مختلفی برای پیوستن به سازمان همکاریهای شانگهای صورت گرفته تا به این سازمان بپیوندیم. در فاز بعدی باید مجلس آن را مصوب کند تا دولت سازوکارهای لازم برای پیوستن و همکاری را به همه از جمله بخش خصوصی اعلام کند.
مطمئن باشید اگر مشکل گردش مالی حل شود، عضویت در این سازمان بسیار سودمند خواهد بود و مورد استقبال بخش خصوصی قرار خواهد گرفت.
به شرط مهیا شدن شرایط مذکور، بخش خصوصی این آمادگی را برای بهره گیری از فرصتها و ظرفیتهای پیوستن به سازمان همکاری شانگهای دارد.