به گزارش پایگاه خبری افشاگری، روز گذشته دولت تازه کار انگلیس بعد از انتقادهای شدید به طرح اقتصادی جنجالی اش بخصوص از طرف حزب حاکم محافظه کار مجبور شد طرح مالیاتی بحث برانگیز برای افراد با درآمد بالا را لغو کرده و عقب نشینی کند.
دولت تازه کار بریتانیا به نخست وزیری لیز تراس می خواست با کاهش نرخ مالیات برای افراد با درآمد بالا، اقتصاد کشورش را تقویت کند. اما پس از انتقاد شدید، حالا تغییر مسیر داده است.
به این ترتیب به دنبال بالا گرفتن انتقادها از برنامه های اقتصادی دولت انگلیس لندن یک چرخش را در این سیاست خود اعلام کرد. کواسی کوارتنگ، وزیر دارایی انگلیس صبح امروز دوشنبه در بیرمنگام اعلام کرد که دیگر بالاترین نرخ مالیاتی 45 درصدی برای افراد با درآمد بالا لغو نخواهد شد. این سیاستمدار محافظه کار در بیانیهای که در توییتر منتشر کرد، نوشت: ما فهمیدیم و گوش دادیم.
به این ترتیب دولت انگلیس اعلام کرد که از طرح خود مبنی بر کاهش مالیات بر درآمد ثروتمندان صرف نظر می کند.
وزیر دارایی انگلیس در پیامی توئیتری اعلام کرد: واضح است که حذف نرخ مالیات 45 درصدی موجب بروز مشکلاتی در کشور خواهد شد در نتیجه من عدم پی گیری این طرح را اعلام می کنم.
کاهش نرخ مالیات بر درآمد دهک های بالای جامعه از 45 درصد به 40 درصد بخشی از طرح اقتصادی خانم لیز تراس بود که انتقادهای زیادی را حتی از طرف محافظه کاران به دنبال داشت و منتقدان وی را متهم به طرفداری از میلیاردرها در بحبوحه بحران مالی می کردند.
این چرخش سیاست سریع خانم تراس با واکنش بسیاری رسانه ها روبرو شد.
اس ار اف سوئیس در مطلبی نوشت: 24 ساعت در سیاست زمان زیادی است. تازه یک روز قبل از این چرخش سیاست مالیاتی، لیز تراس اعلام کرد که هیچ چیز در برنامه کاهش مالیات او تغییر نخواهد کرد و انگلیس در مسیر درستی قرار دارد. البته تراس قبلاً در طول دوران کار حرفه ای خود به چیزهای کاملاً متفاوتی اعتقاد داشت مثلاً اینکه سلطنت باید لغو شود یا برگزیت رد شود و بعد تغییر مسیر داد.
از این نظر، اتفاق اخیر جای تعجب ندارد. آنچه تراس هنوز با اطمینان به عنوان یک اختلال کوتاه مدت در روز یکشنبه توصیف کرد در 24 ساعت گذشته به یک شکست تمام عیار تبدیل شده است.
محافظه کاران برجسته علنا از بسته کاهش مالیات دولت عقب نشینی کردند. قابل پیش بینی بود که این پیشنهاد اکثریت را در مجلس کسب نکند. و در نهایت صبح روز گذشته کواسی کوارتنگ، وزیر دارایی، کاری را انجام داد که رئیسش روزقبل از آن شدیدا آن را رد کرد و به این ترتیب ترمز اضطراری را کشید.
بنابراین به این ترتیب از فروپاشی پیشرونده اقتصاد انگلیس جلوگیری شد. پوند انگلیس در طول روزگذشته دوباره کمی بالا رفت و کنگره حزب احتمالاً بدون درگیری درون حزبی پایان خواهد یافت. اما نخست وزیر درست کمتر از چهار هفته پس از روی کار آمدن، ضربه سختی خورد و زخمی و ضعیف شد. اعداد نظرسنجی حزب او در سقوط آزاد است.
در ادامه این گزارش آمده است: این یک سوء تفاهم ارتباطی نبود که نخست وزیر جدید و حزبش را به این آشفتگی کشاند، بلکه عدم همدلی بود. هرکسی که در یک دنیای فانتزی نخبهگرا زندگی نمیکند، میداند که نمیتوان در بحبوحه بحران اقتصادی برای کاهش مالیات میلیونرها، بدهی جمع کرد.
به این ترتیب کمتر از یک ماه پس از روی کار آمدن، لیز تراس بخش بزرگی از سرمایه سیاسی خود را با این اتفاق در قمار باخت. حال و هوای کنفرانس حزب که این روزها در حال برگزاری است ممکن است او را تثبیت کند، اما آینده سیاسی او را نه. پوند بهبود یافته است، اما نه اعداد نظرسنجی حزب محافظه کار.
ارزیابی درباره حزب محافظه کار به پایین ترین حد خود در 40 سال گذشته رسیده است. این خطرناک است.
هفته نامه اشپیگل هم در مطلبی به چرخش سیاست ناگهانی تراس در مسئله مالیاتی پرداخته و نوشت: این تحقیر آمیز ترین تصمیم یک دولت در انگلیس در چند دهه اخیر است.
در ادامه این گزارش آمده است: لیز تراس، نخست وزیر انگلیس در روز یکشنبه از طرح بهبود وضعیت برای افراد پردرآمد دفاع کرد و یک روز بعد این طرح به تاریخ پیوست. استعفای او منطقی خواهد بود اما محافظهکاران از انتخابات احتمالی جدید بیم دارند.
این نشریه آلمانی در ادامه نوشت: مقاومت در درون حزب بسیار زیاد بود و نخست وزیر تراس مجبور شد در آغاز دوره ریاست جمهوری خود از یکی از مهمترین پروژه های خود دست بکشد و تسلیم شود. پس از اینکه چندین نماینده از حزب محافظه کار تهدید کردند که به کاهش برنامه ریزی شده در بالاترین نرخ مالیات برای افراد با درآمد بالا رای خواهند داد، کواسی کوارتنگ، وزیر دارایی این طرح را پس گرفت. او روز دوشنبه از کنفرانس حزب محافظه کار در بیرمنگام گفت: ما آن را فهمیدیم، گوش دادیم.
اسکای نیوز در مطلبی نوشت: پیام این چرخش به منتقدان او، که تعداد آن ها زیاد است این است که سایر اقدامات غیرمحبوب - مانند کاهش هزینههای عمومی - را نیز میتوان کنار گذاشت. شهرت این زن 47 ساله که اعلام کرده بود بدون ترس حتی تصمیمات بحث برانگیز را اجرا خواهد کرد، به شدت آسیب دیده است.
مارک گارنت، دانشمند علوم سیاسی، لغو این تصمیم را «تحقیرآمیزترین تصمیم» یک دولت بریتانیا در چند دهه اخیر خواند. گارنت گفت: «بریتانیا اکنون با یک دوره طولانی رکود اقتصادی مواجه است و با دولتی که شهرت آن به طور غیرقابل جبرانی آسیب دیده است.
یکی از شرکت کنندگان در کنگره محافظه کاران با ارتباطات خوب در گروه محافظه کار گفت که نمایندگان مجلس عمیقاً ناآرام هستند. این مرد گفت: آنها جرات دفاع علنی از رویکرد دولت را ندارند، زیرا می ترسند که مسیر یک شبه تغییر کند.
وزارت دارایی انگلیس اکنون زیر آتش شدید قرار دارد. تراس نه تنها روز یکشنبه اعتراف کرد که او و کوارتنگ به تنهایی در این باره تصمیم گرفتند همچنین تاکید کرد که کاهش مالیات برای ثروتمندترین ها ایده کوارتنگ بوده است.