به گزارش پایگاه خبری افشاگری ، رسانه آمریکایی «هیل» از کنگره آمریکا خواست از عربستان درباره جنایتهایش در یمن سوال کند.
هیل در ادامه نوشت که ریاض در طول دوره ولیعهدی «محمد بن سلمان» بیش از 377 هزار یمنی را به قتل رساند و بیش از 523 سعودی را اعدام کرد.
این رسانه آمریکایی تاکید کرد: «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا و کنگره که تحت کنترل دموکراتها است، فرصتهای متعددی برای محاکمه عربستان بابت این جنایات داشتند؛ اما چنین اقدامی را انجام ندادند و وقت را تلف کردند.
بر اساس گزارش رسانه مذکور، موضعگیری دولت آمریکا در تضاد با موضعگیری حزب سیاسیاش است که در نیمه پایانی دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا منتقد ارتباط «باراک اوباما» رئیس جمهور پیشین این کشور با عربستان بود. این موضعگیری برای جوبایدن نشاندهنده نقض وعدههای انتخاباتی در دفاع از حقوق بشر و تعامل با عربستان به عنوان یک کشور منزوی است.
هیل در ادامه افزود: اهداف عربستان سعودی در یمن ساده است و آن تعیین یک رهبر دستنشانده و ایجاد بحرانها و رنجها برای هرگونه مخالف سیاسی حتی غیرنظامیان است. عربستان سعودی سال 2015 ائتلافی را تشکیل داد و این ائتلاف به رهبری ریاض جنگی متشکل از حمله هوایی و محاصره علیه یمن را آغاز کرد.
این رسانه نوشت: جنگ یمن منجر شد تا بیش از 17.6 میلیون یمنی به کمکهای غذایی نیازمند شوند و به طور کلی بیش از 19 هزار و 200 نفر از مجموع جان باختگان و زخمیها در یمن را غیرنظامیان تشکیل میدهند.
به گزارش پایگاه خبری افشاگری به نقل از العهد، این رسانه آمریکایی به شاخص ریسک فروش سلاح موسسه «کاتو» که عوامل منفی مرتبط با فروش تسلیحات را ارزیابی میکند، پرداخت و فاش کرد، عربستان یکی از 30 کشور خطرناک از لحاظ فروش سلاح کشورهای دیگر است.از این سلاحها برای نقض حقوق بشر استفاده میشود.
هیل در ادامه تاکید کرد: از سوی دیگر سطوح بالایی از فساد دولتی در عربستان وجود داشته و نیز خطر بزرگی در خصوص این سلاحها که به دست مردم خواهد رسید، وجود دارد . همچنین آسیبهایی به غیرنظامیان وارد میسازد، که سلاحهای فروخته شده به ائتلاف سعودی به بازار سیاه میرسد و در نهایت به گروههای تروریستی فروخته میشوند.
این رسانه اعلام کرد: ریاض همچنین اولین خریدار تسلیحات آمریکا برای 13 سال پی در پی بوده است، زیرا 3 دولت متوالی آمریکا سود فروش تسلیحات را بر حقوق بشر ترجیح دادهاند.
هیل در پایان نوشت: عربستان توسط شخص ظالمی اداره می شود که مردمان خود را در خارج و داخل کشور به قتل میرساند و میان گروههای تروریستی اسلحه توزیع میکند و کشوری را اداره میکند که ناقض آزادی است.
قصد عربستان برای اعدام تعدادی از نظامیان سعودیبردهداری مدرن در عربستان سعودیکمیته دفاع از حقوق بشر: زندانهای عربستان از وحشتناکترین مکانهای دنیاست
روز گذشته نیز مجله آمریکایی «نیو ریپابلیک» به «محمد بن سلمان «کلپتکراسی یا دزد سالار سال» در سال 2022 لقب داد.
پیش از این نیز مرکز مطالعات کوئینسی اعلام کرد که عربستان سعودی در دوران محمد بن سلمان با توجه به ممنوعیت آزادی بیان و سرکوب منتقدان و مخالفانش به یک کشور پلیسی تبدیل شده است.
در سالهای اخیر، عربستان سعودی مبالغ هنگفتی را برای بهبود وجهه خود در سطح بینالمللی مانند حمایت مالی از یک تورنمنت جدید بینالمللی گلف و جذب ستارههای بزرگ برای شرکت در آن، از جمله «فیل میکلسون» و همچنین خرید باشگاه نیوکاسل هزینه کرده است.
محمد بن سلمان در 5 سال گذشته تمامی سطوح حاکمیتی و اقتصادی و دیپلماتیک عربستان را در خدمت منافع شخصی خود در آورده و سفرای ریاض در دیگر کشورها به مثابه نمایندگان شرکت خصوصی او رفتار میکنند.
عربستان سعودی بعد از ترور وحشیانه «جمال خاشقجی» از نظر سرکوب آزادی بیان بیشترین توجه را به خود جلب کرده است، از جمله سایر روشهای سرکوب آزادی بیان در عربستان اعمال محدودیت در اخذ گذرنامه و یا لغو آنها برای کنترل رفتوآمد شهروندان به خارج از کشور، هک تلفن همراه با استفاده از نرمافزارهای جاسوسی و تهدید اعضای خانواده فعالان اجتماعی مقیم خارج کشور میباشد.
پیش از این نیز نتایج پژوهش مرکز مطالعات و انتشارات «البیت الخلیجیّ» نشان داد؛ عربستان میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از نظر سرکوب، استبداد و جرائم مربوط به قتل شهروندان در رتبه نخست قرار دارد.
براساس این پژوهش، عربستان شاهد محاکمههای قضایی ظالمانه و بازداشتهای ظالمانه است و محاکمه دهها شهروند متهم درباره آزادی بیان نیز دارای ایرادهای حقوقی است.