به گزارش پایگاه خبری افشاگری، محمدمهدی زاهدی ظهر امروز در جلسه شورای هماهنگی مدیران واحدهای تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی در کرمان با مجمع نمایندگان استان با بیان اینکه چرا نباید معدن سونگون از کرمان جدا شود؟ اظهار داشت: به طور مثال شرکت ملی مس قصد احداث مجموعه ورزشی با سرمایه حدود 2 هزار میلیارد تومانی در این شهر کوچک کرده است و از درآمدهای استان به سونگون اختصاص میدهند.
وی با اشاره به اینکه حق استان کرمان به استانهای دیگر میرود، گفت: مس سونگون باید از کرمان جدا شود و شرکت ملی مس باید حق آنها را عادلانه بدهد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جدا شدن مس سونگون به نفع استان کرمان خواهد بود، ادامه داد: نباید اجازه داد حق مردم استان کرمان از استان خارج شده و در استانهای دیگر هزینه شود.
وی با اشاره به اینکه مجوز بندر خشک به استان کرمان داده شده، گفت: در این راستا باید نشستی با وزیر راه و شهرسازی که مجوز آن را صادر کرده، داشته باشید.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه فساد بزرگی در زمینه بندر خشک در حال وقوع است، گفت: یکی از مبادی فسادزا استان است.
زاهدی با اشاره به اینکه تبصره ماده 18 هنوز ابلاغ نشده است و مجمع نمایندگان استان باید به رئیس جمهور و سازمان برنامه و بودجه کشور نامهای بنویسند و دلیل آن را سوال کنند، ادامه داد: فرصت زیادی تا پایان سال باقی نمانده است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بانکهای استان کرمان باید برای اشتغالزایی کار کنند، گفت: شرکتهای بزرگ اقتصادی استان گردش مالی خود را به استان انتقال دهند.
وی با اشاره به خروج سرمایه برخی از شرکتهای بزرگ اقتصادی از استان، بیان کرد: با مدیران خاطی باید برخورد شود و نباید اجازه داد منابع استان کرمان از استان خارج شود.
در این جلسه حمید سلطانینژاد مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان با بیان اینکه در شش ماهه اول سال جاری حدود 7 هزار میلیارد تومان از محل 15 درصد حقوق دولتی معادن به خزانه دولت واریز شده است، اظهار داشت: تاکنون 8 میلیارد و 200 میلیارد تومان نیز وصول کردیم.
وی با اشاره به تاکید رئیس جمهور برای بازگشت حقوق دولتی معادن به استان، گفت: تا پایان سال باید حدود 12 میلیارد تومان از این محل وصول کنیم که تاکنون حق اصلی استان در این زمینه محقق نشده است.
مدیرکل اقتصادی و دارایی استان کرمان، بر لزوم تفیض یک درصد فروش معادن در برنامه هفتم توسعه تاکید کرد و افزود: امیدواریم در سال جاری از محل یک درصد فروش معادن که حدود 500 میلیارد تومان است سهم استان کرمان وصول شود.
وی با بیان اینکه در سال گذشته تبصره 18 برای اولین بار در کشور هدفمند و ضابطهمند بوده، ادامه داد: حدود 45 هزار میلیارد تومان از محل تبصره 18 برای اشتغالزایی اختصاص داده شده که سهم استان کرمان از آن چیزی در حدود هزار و 217 میلیارد تومان است.
سلطانینژاد با اشاره به اینکه از این میزان تاکنون حدود 85 درصد آن جذب شده است و تا یک ماه آینده به بالای 90 درصد میرسد، گفت: کرمان در زمینه رشد مصوب درآمدهای مالیاتی در سال 1401 نسبت به سال 1400 در رتبه دوم قرار دارد و 128 درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به اینکه امسال باید 22 هزار میلیارد تومان وصول مالیات داشته باشیم، افزود: در زمینه درآمدهای مالیاتی به استان کرمان اجحاف شده و درخواست داریم در لایحه و قانون سال آینده این رقم برای استان عادلانه شود.
حمید زینلپور، مدیرکل امور مالیاتی استان کرمان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه بیشترین وصولی مالیاتی استان کرمان از حدود 50 شرکت است و وصول مالیات ما در مشاغل عددی زیادی نیست، اظهار داشت: در سال جاری تعداد مودیان مشاغل 50 درصد افزایش پیدا کرد و براساس تبصره 100 حدود 65 درصد آنها از پرداخت مالیات معاف شدند.
وی بیان کرد: در سال گذشته 39 هزار میلیارد تومان و تا مهرماه سال جاری 34 هزار میلیارد تومان به فرمانداریها، شهرداریها و دهیاریهای استان پرداخت شده است.
مدیرکل امور مالیاتی استان کرمان با اشاره به اینکه سال گذشته 15 هزار میلیارد تومان وصول مالیات داشتیم و این اساس میزان مالیات امسال تعیین شده است، گفت: امسال شرکتهای فولادی استان به دلیل کاهش قیمت فولاد در بازار جهانی دچار مشکل شدهاند.