به گزارش پایگاه خبری افشاگری از صنعاء، از دهه شصت، یمن از جمله سرزمینهایی که پذیرای مهاجران فلسطینی بود.
«رمضان سالم النجار»، یکی از قدیمیترین فلسطینیان مقیم یمن است. وی از چهل و چهار سال پیش در این کشور زندگی میکند که بخشی از آن به دوره پیش از وحدت یمن باز میگردد. رمضان سالم النجار بخشی از مراحل مختلف مهاجرتش تاکنون را برای «تسنیم» نقل میکند.
«رمضان سالم النجار»که عضو جنبش المجاهدین فلسطین در یمن است، در این گفتگو خاطر نشان میکند: مهاجران فلسطینی در مراحل مختلف به یمن آمدند. بخشی از آنها حدودا از دهه شصت (میلادی) و مشخصا برای فعالیت در حوزه آموزش آمدند. در آن زمان هیئتهای آموزشی به یمن میآمدند. به همین منظور شماری از فلسطینیان در قالب هیئتهای آموزشی به شمال یمن و گروهی دیگر به بخش جنوبی این کشور آمدند.
وی افزود: من جزو هیئتهایی بودم که در سال 1977 به بخش جنوبی یمن آمدم و تا زمان وحدت دو یمن، در استانهای مختلف جنوب برای آموزش حضور داشتیم. پذیرش و استقبال از ما فوقالعاده بود. من شخصا به این دلیل، به یمن آمده بودم تا از اینجا برای ادامه تحصیل و گرفتن مدرک کارشناسی ارشد و دکترا به اروپا بروم، اما سرنوشت این گونه رقم خورد که پرونده درخواست با تأخیر روبرو شود.بنابراین در آغوش گرم مردم زندگی کردم که رفتارشان انسانیت در معنای واقعی آن بود.
النجار خاطر نشان کرد: تصمیم گرفتم و گفتم این ملت مستحق آن هستند که آدم برای آنها زحمت بکشد. این موضوع تقریبا از سال 2010 با شرایط سخت سیاسی در یمن همراه شد. در زمانی که رخدادهای متناقض در یمن آغاز شد و بر شرایط اجتماعی و اقتصادی و سیاسی یمن تاثیر گذاشت و البته فلسطینیان نیز بخشی از آن بودند.
این مهاجر فلسطینی در ادامه به تسنیم گفت: هنگامی که تجاوز نظامی خارجی (از سوی ائتلاف سعودی-اماراتی) و محاصره ظالمانه یمن آغاز شد. مهاجران فلسطینی برای مقابله با این شرایط در کنار مردم بودند.
یک نشست غیر رسمی با حضور فلسطینیان مقیم یمن برگزار شد که در این نشست درباره سختیها و مشکلات آنها بحث و تبادل نظر شد که تجاوز نظامی(ائتلاف سعودی اماراتی) این رنج و مشکلات را تشدید کرد. با این حال(مهاجران فلسطینی) ترجیح دادند در یمن باقی بمانند و با رنج و مصایب ناشی از تجاوز نظامی طی هفت سال زندگی کردند.
«مجدی عزام» از اعضای جنبش جهاد اسلامی در یمن به خبرنگار تسنیم میگوید: محاصره تحمیل شده بر یمن تاثیر مستقیمی بر ما فلسطینیان مقیم گذاشته است. به دست آوردن لقمهای برای زندگی سخت و گشتن به دنبال آن، کاری تلخ شده است.
وی افزود: بله ما از همان ابتدا با درد و رنج زندگی کردیم. هیچ فلسطینی را نمیتوان یافت که با درد و رنج مردم یمن زندگی نکرده باشد. کشوری را نمیتوان یافت که همانند یمن از مسئله فلسطین حمایت کرده باشد و هیچ کشوری اقلیت فلسطینی را همانند مردم یمن در آغوش نگرفته است و جنابعالی شنیدید که سید( عبد الملک الحوثی) گفت که لقمه غذای خود را با فلسطینیان تقسیم خواهیم کرد. همین جمله کافی است که آن را از زبان یک رهبر عربی بشنویم.
از آنجا که فلسطین در اصول انقلاب 21 سپتامبر یمن، اولین اصل قلمداد شد. رهنمودهای رهبری انقلاب بر شرایط فلسطینیان ساکن یمن نیز از طریق اهتمام و کاهش مشکلات آنها تا حد ممکن تاثیر گذاشت. به گونهای که شماری از رهبران انصارالله با نمایندگان اقلیت فلسطینی برای بررسی مشکلات و دغدغههای آنها و حل آن دیدار کردند.
«حسن الحمران» مسئول پرونده فلسطین در جنبش انصارالله به خبرنگار تسنیم میگوید: پرونده فلسطین، در ماه هشتم سال 2017 تشکیل شد و از آن زمان حدود چهار سال گذشته است.الحمدلله این موضوع بیانگر میزان توجه رهبری، سید عبدالملک الحوثی که خداوند او را حفظ کند، به مسئله فلسطین و فلسطینیان مقیم یمن است.
وی افزود: پرونده فلسطین، یکی از پروندههای اصلی و اساسی در میان پروندههای اصلی جنبش انصارالله است و مسئله فلسطین صرفا مسئله دینی و مذهبی است.
مهاجران فلسطینی بعد از تجاوز نظامی، ماندن در یمن را ترجیح دادند و با درد و رنج و مشکلات یمنیها همراه شدند. به این جهت که مسئله فلسطین و این اقلیت در یمن مورد توجه و اهتمام رهبری سیاسی و همه یمنیها هستند.