به گزارش پایگاه خبری افشاگری، هاشم داداشپور در بازدید از دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) و نشست نوروزی با دانشجویان خارجی که در خوابگاه دانشجویان خارجی برگزار شد، اظهار داشت: رسیدگی به مشکلات دانشجویان خارجی و بینالمللی همواره مورد تأکید وزارت علوم است و در 18 ماه اخیر نشستهای متعددی با دانشجویان خارجی برگزار کردیم تا مشکلات آنها را شناسایی و بعد برطرف کنیم.
وی دریافت مجوز اقامت به شکل سالیانه از وزارت علوم و اجبار به گرفتن ورود و خروج را یکی از مشکلات دانشجویان بینالملل عنوان کرد و گفت: در این راستا موفق شدیم از طریق مذاکره با چند کشور از جمله سوریه و لبنان این مشکل را از طریق اقامت در طول تحصیل حل کنیم.
داداشپور اضافه کرد: هم اکنون در 6 استان از جمله قزوین امکان اقامت در طول تحصیل برای دانشجویان کشورهای سوریه، عراق، لبنان و یمن فراهم شده است و این دانشجویان میتوانند در هر سال 4 ورود به کشور و خروج از کشور داشته باشند. برای دانشجویان خارجی دیگر از جمله افغانستان از سال دوم به مدت 3 سال اقامت در طول تحصیل صادر میشود و میتوانند بدون مشکل ورود و خروج داشته باشند.
وی ادامه داد: تا پایان ماه جاری تلاش میکنیم خدمت یاد شده را به تمامی استانها تعمیم دهیم تا همه دانشجویان خارجی تحصیل کننده در کشور از تسهیل ایجاد شده بهرهمند شوند.
رئیس سازمان امور دانشجویان سیستمی کردن فرآیندهای گرفتن روادید (ویزا) و درخواست اقامت برای دانشجویان بینالملل را یکی از اهداف و برنامههای وزارت علوم دانست و گفت: به زودی این موضوع به صورت کامل محقق خواهد شد.حل مشکلات مربوط به صدور کد فراگیر برای دانشجویان بینالملل را هم پیگیری میکنیم که تحقق آن منوط به داشتن کارت اقامت است و در این رابطه در حال هماهنگی با مراجع مربوط هستیم.
داداشپور افزود: همچنین امکان افزودن یک نیمسال تحصیلی به دانشجویان خارجی بورسیه مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری که درس خود را در طول ترمهای تعیینشده به پایان نرساندهاند، وجود دارد.
وی ادامه داد: مدت زمان 15 روز خروج قطعی دانشجویان فارغ التحصیلشده به سازمان امور دانشجویان بازنمیگردد و مصوب مجلس است و باید آنرا از طریق مبادی قانونی حل کنیم؛ البته خودمان هم فکر میکنیم این مدت برای تکمیل مدارک از سوی دانشجویان کافی نیست و راهی که در این رابطه وجود دارد؛ تقاضای افزودن 15 روز زمان دیگر است.
تحصیل 500 دانشجوی خارجی در دانشگاه بینالمللی امام خمینی
معاون امور بینالملل دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) هم در این نشست گفت: در حال حاضر بیش از 500 دانشجوی بینالملل از 18 کشور دنیا در بخش زبانآموزی و دانشجویی در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند که تعداد زبانآموزان 374 نفر و دانشجویان 218 نفر است.
محمد مولوی با اشاره به سیاستها و اساسنامه تاسیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی اضافه کرد: دانشگاه بینالمللی امام(ره) به واسطه رسالت خود در بعد بینالملل تلاش کرده تا خدمات کیفی مناسبی را به دانشجویان خارجی ارائه دهد و در این راستا تمامی این دانشجویان از امکانات خوابگاهی دانشگاه و تغذیه بهره مند هستند.
وی ادامه داد: وزارت علوم باید در زمینههای مختلف از جمله خدمات رفاهی حمایتهای بیشتری از دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) داشته باشد و این خدمات باید در حوزه دانشجویان خارجی و غیرایرانی بیشتر باشد.
امکانات و تجهیزات دانشجویان غیرایرانی بهروزرسانی شود
معاون دانشجویی دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) هم در این نشست نوروزی بیان کرد: سیاست این دانشگاه و ریاست آن بر این نهاده شده است تا در بعد بینالمللی به عنوان یک دانشگاه مرجع قرار گرفته شود. دانشجویان بینالملل دغدغههای زیادی از جمله کمبود امکانات رفاهی دارند که انتظار میرود وزارت علوم در این رابطه حمایتهای لازم را به عمل بیاورد.
علی همتی افزود: بسیاری از دانشگاهها با وجود پذیرش دانشجویان خارجی اطلاعی از وضعیت آنان و محل اسکان شان ندارند اما با توجه به سیاستهای دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره)، تمامی دانشجویان خارجی آن در مجتع خوابگاهی پذیرش شده و ساکن هستند و از خدمات رفاهی بهرهمند هستند.
وی با بیان اینکه نهایت توان خود را به کار گرفتهایم تا مشکلات دانشجویان بینالملل مرتفع شود، ادامه داد: دانشگاه ما وجهه بینالمللی دارد و دانشجویان خارجی ما سفیران جمهوری اسلامی ایران در کشورهای خود هستند و باید در زمینه بهروزرسانی امکانات و تجهیزات مورد استفاده آنها اقدام شود.
به گزارش پایگاه خبری افشاگری به نقل از تسنیم، این نشست دانشجویان خارجی و غیرایرانی دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) مسائل، مشکلات و درخواستهای خود را مطرح کردند و برخی از دانشجویان خارجی هم سرودهای محلی خود را خوانده و خاطراتی از تحصیل در دانشگاه بینالمللی قزوین بیان کردند.