به گزارش پایگاه خبری افشاگری، سوریه تصمیم گرفت مجوز اعطا شده به سازمان ملل و آژانس های تخصصی آن برای استفاده از گذرگاه های مرزی «باب السلامه» و «الراعی» را برای مدت سه ماه تمدید کند که در تاریخ 13 آگوست2023 به پایان می رسد.
«بسام صباغ» نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در حساب خود در توئیتر نوشت: این تصمیم ناشی از تمایل سوریه برای تقویت ثبات و بهبود وضعیت معیشتی و انسانی برای همه مردم سوریه و همچنین بخشی از تلاشهای این کشور برای تسهیل ارسال کمک های بشردوستانه به همه نیازمندان است.
«قانون سزار» اهرم واشنگتن برای ممانعت بازسازی سوریه
«اسپوتنیک عربی» در گزارشی درباره تحرکات آمریکا برای ممانعت از عادی سازی روابط کشورها با سوریه و سنگ اندازی در مسیر آن، آورده است: آمریکا پس از آنکه در مسئله ممانعت از عادی سازی کشورهای عربی با سوریه و بازگرداندن این کشور به اتحادیه عرب شکست خورد، تلاش میکند از طریق گسترش «قانون سزار»، مانع مشارکت این کشورها در بازسازی سوریه شود.
گروهی از اعضای کنگره آمریکا در حال تدوین پیش نویس قانون جدیدی هستند که هدف از آن تقویت توانایی دولت آمریکا برای اعمال تحریمها است که این هشداری برای کشورهای دیگر نسبت به عادی سازی روابط با نظام بشار اسد، رئیس جمهور سوریه است.
این قانون جدید با هدف تحریم هر طرف خارجی است که حمایت مالی یا مادی یا فنی به دولت سوریه ارائه میدهد. علاوه بر آن هر کس که به دولت سوریه در هر قرارداد گازی و برقی یا هر منبع انرژی دیگری که وزارت خزانهداری آمریکا اجازه آن را نداده باشد، کمک کند، مجازات میشود.
رسانه اروپایی: منطقه در حال فاصله گرفتن از سناریو آمریکاست
وبگاه ای پورتال 24 جمهوری چک با اشاره به تحولات اخیر در منطقه خاورمیانه به ویژه مشارکت سوریه در نشست اتحادیه عرب و از سرگیری روابط میان ایران و عربستان نوشت: این نشان دهنده این است که منطقه از سناریوی تدارک دیده شده از سوی آمریکا در حال فاصله گرفتن است.
جامعه جهانی از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب استقبال کرد زیرا در تقویت همکاری منطقه ای و بهبود اقتصادها موثر است و از سویی صدای اتحادیه عرب را در مجامع بین المللی قوی میکند.
این به آرامش بیشتر اوضاع منطقه و نقش گستردهتر کشورهای عربی در عرصه بین المللی کمک میکند.
این رسانه اروپایی در ادامه به نقش مخرب و طولانی مدت آمریکا در منطقه که به جنگهای بی پایان منجر شده اشاره کرده و آورده است: مردم منطقه هم اکنون بیش از هر زمانی دیگری به دنبال رقم زدن سرنوشت خود به دست خودشان هستند.