سازمان استاندارد تخلفات جایگاه‌های سوخت را به دادستانی گزارش دهد

دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان جنوبی

 به گزارش پایگاه خبری افشاگری ، حجت الاسلام والمسلمین علی نسایی  ظهر امروز در جلسه کارگروه نظارت و پیگیری حقوق عامه دادستانی مرکز استان، با بیان اینکه قانون کاربردی در حوزه استاندارد قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد مصوب سال 1396 است افزود: از جمله موضوعات مهم در صیانت مهم در صیانت از حقوق مصرف کننده و حقوق عامه رعایت استانداردهای اجباری در کالاها و خدمات موضوع قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد می‌باشد که قانون مذکور تکالیفی را برای اداره کل استاندارد جهت نظارت قرار داده است.

وی بیان کرد: ماهیت اقدامات اداره کل استاندارد پیشگیرانه است و نقش مهمی در پیشگیری از حوادث دارد و این اقدامات نقش مهمی در زندگی روزمره انسان‌ها دارد از جمله صنایع غذایی، خودرو، شهربازی، آسانسورها و ارائه کنندگان خدمات شامل هتل‌ها و غیره می‌شود.

نسائی عنوان کرد: از جمله مسائل مهم نظارتی اداره کل استاندارد در دو حوزه نظارت بر کیفیت کالاها و خدماتی است که داخل کشور تولید یا ارائه و یا به کشور وارد یا از کشور صادر می‌شود.

 وی با بیان اینکه با توجه به نامگذاری سال به نام سال تولید دانش بنیان اشتغال آفرین، اداره کل استاندارد می‌تواند با نظارت در جهت بالا بردن کیفیت کالاهای تولید داخل به این امر کمک کند  افزود: در استان خراسان جنوبی که دو محصول مهم زعفران و زرشک تولید می‌شود با بررسی کیفیت آن و ارائه راهکار جهت ارتقاء کیفیت این دو محصول در جهت تولید و اشتغال زایی گام بردارد.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بیرجند گفت: یکی از وظایف اداره کل استاندارد سنجش اوزان و مقیاس‌هاست که باید ضمن بازرسی در صورت تایید عملکرد دستگاه برچسب صحت عملکرد روی دستگاه جهت ملاحظه مردم نصب شود.

 نسائی زهان با بیان اینکه از دیگر موضوعات مهم، سنجش اوزان فرآورده های غذایی است که کم‌فروشی صورت نگیرد ادامه داد: نظارت بر عملکرد جایگاه‌های سوخت مایع و سی ان جی از طریق انجام آزمون نازل‌های سوخت برای کنترل صحت عملکرد آن و جلوگیری از کم‌فروشی که اداره استاندارد به همراه ادارات تعزیرات و صمت باید گشت مشترک در این زمینه داشته باشند.

وی تصریح کرد: در ماده 46 قانون ضمانت اجرای کیفری برای اشخاصی که با اوزان و مقیاس‌ها و وسایل سنجش تقلبی و غیر قانونی اقدام می‌کنند، بیان شده است.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بیرجند اظهار داشت: نظارت، بازرسی و نمونه برداری از مراکز عرضه طلا در استان جهت بررسی عیار طلا لازم به ذکر است سازمان استاندارد تنها مرجع رسمی کشور جهت تعیین عیار رسمی و انگ گذاری مصنوعات فلزی گرانبهاست و مصنوعات طلا که در بازار عرضه می‌شود باید دارای کد شناسایی باشد در غیر اینصورت ممکن است قاچاق یا طلای با عیار پایین باشد که وظیفه اداره استاندارد است که بر این موضوع نظارت کند.

 نسائی گفت: از جمله رویکردهای نوین در حوزه استاندارد، استاندارد سازی خدمات است که کارشناسان اداره کل استاندارد باید با حضور در مدارس، باشگاه‌های ورزشی، هتل‌ها و هتل آپارتمان‌ها و سایر مراکز ارائه دهنده خدمات بر این موضوع نظارت کنند.

وی افزود: آزمایشگاه‌های تایید صلاحیت وابسته به بخش خصوصی که قسمتی از امور اداره استاندارد را به عنوان همکار انجام می‌دهند باید اداره استاندارد بر عملکردشان نظارت کند و در صورتی که تخلفی انجام دادند برخود لازم صورت پذیرد و گزارش آن را به دادستانی اعلام کنند.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بیرجند عنوان کرد: بازرسی از واحدهای عرضه کننده روغن موتور در سطح بازار از وظایف اداره استاندارد و صمت است و جرائم و مجازات‌های عدم رعایت استاندارد در کالاها و خدمات در ماده 40 قانون در 9 بند به تفکیک بیان شده که باید اداره استاندارد در این زمینه گزارش دهد که تاکنون چه تعداد افرادی را به دادگستری معرفی کرده و رسیدگی به تخلفات مربوطه در کمیسیون موضوع ماده 42 قانون بررسی که از قضات دادگستری هم در آن کمیسیون عضویت دارند.

وی در این جلسه از یک جلسه شورای استانی استاندارد در خراسان جنوبی از ابتدای تشکیل شدن گلایه کرد و گفت: جای تعجب دارد که شورای استانی استاندارد از ابتدا تنها یک جلسه برگزار شده که لازم است پیگیری‌ها در زمینه برگزاری شورای استانی و برگزاری این شورا انجام شود.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار