به گزارش پایگاه خبری افشاگری، مدیرعامل موسسه خانه کتاب در مصاحبهای با رادیو اظهار داشت: برای اولین بار کتابفروشان سراسر کشور از طریق سامانه خرید از کتابفروشان در سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور خواهند داشت.
وی افزود: همواره در ایام برگزاری نمایشگاه با این مساله مواجه بودیم که برخی مطرح میکنند به دنبال برگزاری نمایشگاه کتابفروشیهای کشور دچار رکود میشوند، این دغدغه تصمیمگیران در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در طول این سالها بود.
رمضانی با اشاره به چگونگی حضور کتابفروشان در این رویداد، توضیح داد: با توجه به زیرساختی که در سامانه خرید از کتابفروشیها از سال گذشته فراهم شد، امسال برای اولین بار کتابفروشان کشور هم در ایام برگزاری نمایشگاه میتوانند موجودی کتابهای خود را تحت ضوابط نمایشگاه به فروش برسانند و آنها هم از این نمایشگاه بهرهمند شوند.
وی در این زمینه یادآور شد: در این زمینه مردم به یک درگاه مراجعه میکنند و اثر را ابتدا با دستهبندی ناشر و سپس کتابفروشیهای مختلف و قیمتهای مختلف میتوانند مشاهده کنند و بر اساس سلیقه و درخواست خود، کتاب مورد نظرشان را سفارش دهند.
رمضانی تاکید کرد: اصلاحاتی که میخواهیم در صنعت نشر انجام دهیم باید به تدریج و به مرور زمان انجام شود تا بر اساس این تصمیمات مشکلی برای کل صنعت ایجاد نشود، در این زمینه تصمیم گرفته شد امسال برای اولین بار کتابفروشان از یارانه دولت در ایام نمایشگاه کتاب تهران بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه نمایشگاه تلاش میکند به سمتی برود که پاسخ به روز به نیاز مخاطبان بدهد، افزود: اوایل نمایشگاه کتاب با هدف دسترسی بهتر مردم به آثار برگزار میشد، در آن زمان گستردگی کتابفروشیها و امکان دسترسی مجازی به کتابفروشی را نداشتیم و هدف نمایشگاه در دسترس قرار دادن منابع تازه برای عموم شده است، اما اکنون با گسترده شدن کتابفروشیها و دسترسی گستردهای که در سامانه ایجاد شده است، نمایشگاه میتواند ظرفیتهای فرهنگی، ترویجی و نشستهای عمومی برای جهتدهی به صنعت را بیشتر دنبال کند.
چامسکی: عدم آشنایی با نمایشگاه کتاب تهران خسران بزرگی برای من است
رمضانی ادامه داد: از کارکرد غلبه یافته فضای فروش که برخی مطرح میکنند فروشگاه است یا نمایشگاه، و هیچ نمایشگاهی نیست که مخاطب عمومی داشته باشد و فروش نداشته باشد، اما در تنظیم صورت نهایی نمایشگاه باید تلاش کنیم اقتضای روز و نیاز زمانه گفتگوی ناشران و نویسندگان در نمایشگاه بیشتر جلوه پیدا کند و با افزوده شدن کتابفروشیها به بخش مجازی، در بخش حضوری فعالیتهای فرهنگی بیشتری را داشته باشیم.
مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران همچنین درباره علت این تصمیمگیری، گفت: از سال گذشته برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران نیز به عنوان یک روش جدید دنبال شد و مردم میتوانستند در سراسر کشور کتابهای مورد نیاز خود را به صورت مجازی خریداری کنند، یارانه اعطایی که توسط دولت و حامیان مالی تامین میشد در بخش مجازی قرار میگرفت و مردم مجبور نبودند که از سراسر کشور برای خرید کتاب به تهران بیایند.
انتخاب شهر مهمان ویژه در کنار کشور مهمان ویژه
وی در بخش دیگر صحبتهای خود درباره چگونگی ثبتنام کتابفروشیها نیز توضیح داد: هنوز برای نمایشگاه آغاز نشده و در هفته آتی، شرایط و ضوابط در این حوزه اطلاعرسانی خواهد شد، زیرا فرصتی برای کتابفروشان است تا منابع خود بخصوص تازههای نشر را تکمیل کنند تا به مردم خدمات بدهند.
رمضانی با بیان اینکه ثبتنام ناشران قبل از سال 1401 به پایان رسیده است، افزود: نقشههای نهایی جانمایی ناشران در حال تکمیل است و در هفته آینده ثبتنام ناشران با واریز هزینه غرفه نهایی میشود، ثبتنام خبرنگاران و رسانهها نیز آغاز شده زیرا قرار است امسال خدمات ویژهای به این گروه اختصاص داده شود.
وی همچنین درباره کشور مهمان ویژه نمایشگاه گفت: انتخاب مهمان ویژه در سطح شهر و کشور در حال پیگیری است، ظرفیت آییننامه به ما اجازه میداد هم شهر و هم کشور مهمان داشته باشیم، امیدواریم بتوانیم در هر دو بخش مهمان ویژه داشته باشیم تا ظرفیت نشر ایران در حوزه بینالملل و همچنین ظرفیت بینالمللی نمایشگاه کتاب تهران به خوبی معرفی شود.
افزایش فضای ناشران کودک و نوجوان
رمضانی در پایان صحبتهایش از افزایش 4 هزار متری فضای نمایشگاه نیز خبر داد و افزود: مصلای امام خمینی (ره) با ساخت و ساز در بخشهای مختلف هر سال فضای خود را افزایش میدهد، با توجه به استقبال خوب ناشران کودک و نوجوان از نمایشگاه کتاب تهران در سال جاری، این فضای افزوده شده به این بخش اختصاص پیدا میکند.
سی و چهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از 20 تا 30 اردیبهشت ماه 1402 در مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.