به گزارش پایگاه خبری افشاگری از ششم فروردین سال ۱۳۹۴ (۲۶ مارس ۲۰۱۵) که با تشکیل ائتلاف عربی – آمریکایی و تجاوز به یمن، عملیات «طوفان قاطعیت» کلید خورد، این کشور فقیر منطقه تا به امروز که حدود هشت سال از آغاز بحران میگذرد، یکی از بدترین بحرانهای حقوق بشری در جهان را تجربه میکند.
اگرچه بازیگران ائتلاف در دستیابی به اهداف شکست خوردند، اما نتیجه این حملات و اشغالگری، فاجعهای انسانی بود که جهان تا به امروز کمتر در خود دیده است.
چندین توافق آتش بس که از ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ (دوم آوریل ۲۰۲۲) تا کنون برقرار و بارها تمدید شده نیز بی فایده بوده است. به عنوان نمونه اتاق عملیات ارتش و کمیتههای مردمی یمن در استان الحدیده روز دوشنبه ۲۲ اسفندماه اعلام کرد که نیروهای ائتلاف متجاوز سعودی طی ساعات گذشته ۱۳۴ بار آتش بس در یمن را نقض کردند که ۱۹ مورد از آن حمله توپخانه ای و ۱۱۰ مورد دیگر شلیک گلوله بوده است.
نگاهی آماری به فاجعه حقوق بشری یمن
همان طور که پیشتر اشاره شد، از آغاز تجاوز عربستان سعودی و امارات به یمن، این کشور در حال تجربه یکی از بدترین بحرانهای حقوق بشری در جهان است.
یمن با چالشهای اساسی حقوق بشری از جمله محاصره اقتصادی توسط عربستان و بروز قحطی، تخریب مراکز بهداشتی توسط جنگندههای ائتلاف سعودی و شیوع انواع بیماریهای واگیردار، تخریب مدارس و اماکن آموزشی و محرومیت دانشآموزان از تحصیل مواجه است.
افزون بر آن بازداشت فعالان رسانهای و شکنجه آنان توسط نیروهای مورد حمایت ائتلاف، دستگیری بی دلیل فعالان سیاسی و حبس آنان در زندانهای زیرزمینی، بدرفتاری با زنان و دختران آواره توسط گروههای سلفی، تنها گوشهای از مصائب در یمن جنگزده به شمار میرود.