چالش یمن برای تل‌آویو

عملیات‌های ارتش یمن در عمق اراضی اشغالی، ضربات سنگینی را به رژیم‌صهیونیستی وارد کرده و این کشور به چالشی برای تل‌آویو تبدیل شده است.

عملیات‌های ارتش یمن در عمق اراضی اشغالی، ضربات سنگینی را به رژیم‌صهیونیستی وارد کرده و به نظر می‌رسد که مقامات اسرائیلی برنامه‌ای بازدارنده برای مقابله با این حملات ندارند و یمن به چالشی برای تل‌آویو تبدیل شده است.

نگاهی به شرایط دو طرف نشان می‌دهد، یکی از مشکلات رژیم‌صهیونیستی دوری مسافت است. فاصله سرزمین‌های اشغالی و یمن حدود ۲۰۰۰ کیلومتر است که این هر نوع اقدام برای بازدارندگی را دچار مشکل می‌کند.

از سوی دیگر عدم احاطه اطلاعاتی و امنیتی نهادهای خصوصی اسرائیل، نسبت به زیرساخت‌های اصلی یا حتی انبارهای مهمات و محل استقرار رهبران اصلی گروه انصار‌الله دست رژیم‌صهیونیستی را برای هدف قراردادن نیروهای مقاومت یمن بسته است.

مقامات اسرائیلی عنوان کردند ضربه زدن به زیرساخت‌ها در یمن در صورت عدم اطلاعات دقیق کارساز نخواهد بود.در این شرایط اسرائیل تلاش می‌کند با ایجاد جنگ روانی، توان نیروهای مقاومت را تضعیف کند اما این اقدامات بدون فایده است‌. 

اسرائیل نتوانسته با حمله به زیرساخت‌ها در یمن، بحران شدیدی را در این کشور راه بیندازد، چرا که یمن یک کشور نسبتا بزرگ با جمعیتی سی تا چهل میلیونی است و خود دولت یمن به رهبری انصارا... ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نیروی نظامی دارد. بنابراین همان‌گونه که رئیس سابق موساد دیوید کوهن به درستی به این مسأله اشاره کرده، تنها راهی که می‌تواند اسرائیل را نسبت به حملات یمن حفظ و برای این رژیم بازدارندگی ایجاد کند، انتخاب حمله زمینی است‌. 

اما حمله زمینی به یمن میسر نیست و دلیل این امر آن است که صهیونیست‌ها باید برای این اقدام یک ائتلاف محلی یا منطقه‌ای با حضور بعضی از کشورهای منطقه به‌خصوص عربستان یا امارات بر علیه یمن تشکیل دهند و در آن زمینه می‌تواند برای رسیدن به چنین هدفی برنامه‌ریزی کند‌.

عملیات حمله هوایی به انصارالله به معنای آن است که جنگنده‌های اسرائیلی مسافت‌هایی طولانی را از طریق دریای سرخ طی کنند و شاید به حریم هوایی ملی کشورهایی مانند مصر یا عربستان‌سعودی نیز نفوذ کنند.

در چنین موقعیتی ریاض و قاهره نمی‌توانند مطلقا به جنگنده‌های اسرائیلی اجازه استفاده از حریم هوایی خود را بدهند.تل‌آویو تنها زمانی قادر به حمله هوایی علیه یمن است که واشنگتن به کمک هواپیماهای سوخت‌رسان به جنگنده‌های رژیم بر فراز آسمان سوخت برسانند؛ اقدامی که به معنای مشارکت آمریکا در تهاجم به یمن بوده و می‌تواند واکنش صنعا را تشدید کند‌. 

باید دید که آیا اسرائیل می‌تواند به چنین هدفی دست یابد؟

منبع: جام جم

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار