به گزارش پایگاه خبری افشاگری، نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و سوریه به طور رسمی از دیروز و با حضور هیئتهای ایرانی و سوریه دو کشور در دمشق شروع شده است.
در این نشست مشکلات پیش روی همکاری اقتصادی و تجاری بین بازرگانان دو کشور در سایه اقدامات ناعادلانه تحمیل شده بر آنها مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین پیشنهاداتی که کار بخش خصوصی را تسهیل میکند و سرمایه گذاری را تشویق می کند و و ایجاد مشارکت برای افزایش و ارتقای سطح روابط اقتصادی و تجاری دو کشور از محورهای اصلی شرکت کنندگان در کمیسیون تجاری سوریه و ایران بود.
«فهد درویش»، رئیس اتاق بازرگانی سوریه و ایران، طی سخنانی در این مجمع، از اقدامات انجام شده در زمینه فعال سازی توافقنامه تجارت آزاد سوریه و ایران سخن گفت.
وی به لزوم تلاش برای حل مشکل حوالهها و ایجاد شرکتهای سرمایهگذاری در زمینههای همکاری تجاری، صنعتی، بهداشتی، دارویی و کشاورزی و تشویق شرکتهای ساختمانی و ساختمانی ایرانی به فعالیت در سوریه اشاره کرد.
فیصل المقداد: عدم تحرک شورای امنیت مایه تاسف است
«فیصل المقداد» وزیر خارجه سوریه در بیانیهای در نشست وزیران شورای امنیت که توسط «بسام صباغ»، نماینده دائم سوریه قرائت شد، تاکید کرد: مایه تاسف است که شورا هیچ حرکتی برای توقف جنایات رژیم اشغالگر اسرائیل از خود نشان نداد. یا به دلیل حمایت و مصونیتی که برخی از کشورهای عضو دائمی از «اسرائیل» ارائه میکنند، اجازه انجام این کار را ندارد.
وی تاکید کرد: سوریه حملات نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی را به شدت محکوم میکند و از ادامه سکوت بین المللی در قبال جنایات اشغالگران با هدف شعلهور کردن منطقه و سوق دادن آن به سطوح بالاتر از تنش و بی ثباتی ابراز تاسف میکند.
وزیر خارجه سوریه تصریح کرد: تداوم بحران در داخل اسرائیل، سران آنرا به سمت حمله به مردم فلسطین و اقدامات علیه سوریه در راستای قانون روز و قانون جنگل سوق می دهد تا از این طریق بحران داخلی خود را صادر کند.
وی توضیح داد که جای تاسف است که برخی افراد، قاتل را با مقتول و قدرت اشغالگر و یک ملت تحت اشغال و محروم از ابتدایی ترین حقوق خود مانند حق حیات را یکی میدانند و سپس از هر دو طرف میخواهند که حداکثر خویشتنداری کنند.
فیصل المقداد ادامه داد: اسرائیل تنها دلیل تداوم فاجعه مردم فلسطین است که آنها را با کشتار، قتل عام، ارعاب، تصرف اموال و تخریب منازل از سرزمین خود بیرون راند. و آنان را به آوارگان در نقاط مختلف جهان تبدیل کرد.
وی تاکید کرد: جنایات رژیم اشغالگر اسرائیل در فلسطین اشغالی از اقدامات آن در جولان اشغالی سوریه جدایی ناپذیر است، زیرا این رژیم مرتکب فجیع ترین نقض قوانین بین المللی و حقوق بین الملل بشردوستانه از جمله دستگیری، کشتار، آوارگی و گسترش عملیات شهرک سازی میشود.
الجزایر و سوریه و تقویت روز افزون روابط
«فراس حسن قدور»، وزیر نفت و منابع معدنی سوریه امروز طی سفری رسمی به الجزائر میرود.
وزارت انرژی الجزائر در بیانیهای اعلام کرد که این سفر که تا 28 آوریل ادامه خواهد داشت، در چارچوب بررسی راه های ممکن برای همکاری بین دو کشور در زمینههای تحقیق و اکتشاف سوخت، گاز، معادن، فرآوردههای نفتی و همچنین تولید و توزیع برق انجام میشود.
این سفر نشان دهنده تمایل طرفین به گشودن چشم اندازهای جدید برای گسترش روابط بین دو کشور در زمینه انرژی و معادن است.
نمایندگانی از وزارت نفت و شرکت برق سوریه در این سفر وزیر نفت سوریه را همراهی می کنند.
این سفر پس از یک هفته از سفر «فیصل المقداد»، وزیر خارجه سوریه به الجزائر انجام میشود.
این درحالی است که روز گذشته «عبدالمجید تبون» رئیس جمهور الجزایر با «نمیر وهیب الغانم» سفیر سوریه در الجزایر به مناسبت پایان ماموریتش دیدار کرد.
الغانم در بیانیهای پس از این دیدار تصریح کرد که رهبران دو کشور مایل هستند که روابط دوجانبه را به سطح مناسباتی که نمونه ای برای روابط عربی و عربی است ارتقا دهند.
وی خاطرنشان کرد که سوریه ایستادگی الجزایر را در کنار خود در مصیبت سخت خود فراموش نخواهد کرد.
رئیس جمهور چین استوارنامه سفیر سوریه را دریافت کرد
«شی جین پینگ» رئیس جمهور چین استوارنامه «محمد حسنین خدام» سفیر سوریه در چین و استوارنامه 69 سفیر دیگر کشورها را دریافت کرد.
خبرگزاری شین هوا چین اعلام کرد که شی تمایل چین برای تعمیق دوستی، گسترش همکاری های با مردم کشورهای جهان بر اساس برابری و منافع متقابل و پیشبرد روابط دوجانبه را ابراز کرد.
رئیس جمهور چین افزود: امیدواریم سفرای کشورهای مختلف بر اساس آشنایی کامل و همه جانبه با چین امروز، به عنوان پل همکاری و سفیر دوستی تلاش کنند و در عین حال دولت چین هم حمایت و تسهیلات لازم را در اختیار آنان میگذارد تا وظایف خود را به خوبی انجام دهند.
اصرار دمشق بر خروج نیروهای ترکیه
وزارت دفاع سوریه تصریح کرد در نشست وزرای سوریه، روسیه، ترکیه و ایران، موضوع خروج نیروهای ترکیه از خاک سوریه بررسی شد.
وزارت دفاع سوریه در بیانیه ای اعلام کرد: نشست چهارجانبه وزرای دفاع سوریه، روسیه، ایران و ترکیه برگزار شد و در آن موضوع خروج نیروهای ترکیه از خاک سوریه و نیز اجرای توافق ویژه مسیر بین المللی موسوم به مسیر M4 بررسی شد.
پیش تر وزارت دفاع روسیه اعلام کرده بود «سرگئی شویگو»، وزیر دفاع روسیه در چارچوب گفتگوهای دوجانبه با وزرای دفاع ایران، سوریه و ترکیه در مسکو، مسائل مبرم در همکاری های دوجانبه و ابعاد گوناگون امنیت جهانی و منطقه ای را بررسی کرده است.
وزارت دفاع ترکیه نیز اعلام کرد که نشست چهارجانبه کشورهای ترکیه، روسیه، سوریه و ایران در مسکو به بررسی گام های ملموس عادی سازی روابط ترکیه و سوریه پرداخت.
مسکو پیش از این نشست نیز، در 4 آوریل جاری میزبان نشستی با حضور معاونین وزرای خارجه 4 کشور مذکور برای بررسی پیرامون عادی سازی روابط میان آنکارا و دمشق بود.
این درحالی است که وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد که این کشور در حال حاضر قصد خارج کردن نیروهای خود از سوریه را ندارد.
«مولود چاوش اوغلو»، وزیر خارجه ترکیه گفت: خروج ما از شمال سوریه به معنای توقف عملیات نظامی ما علیه تروریسم و نزدیک شدن تروریستها به مرزهای ما است و این تهدیدی برای امنیت ملی ما محسوب میشود. تروریستها در صورت عقب نشینی نیروهای ترکیهای، جای خالی آنها را پر خواهند کرد. طمعی به گرفتن بخشی از اراضی سوریه را نداریم و تنها زمانی میتوانیم از شمال سوریه خارج شویم که امنیت برقرار شود و ثبات کامل به آن مناطق بازگردد.
واکنش دمشق به تحریم های ظالمانه اتحادیه اروپا
دمشق ضمن محکوم کردن تحریمهای یکجانبه اتحادیه اروپا، این تحریمها را مانع وصول کمکهای بشردوستانه به این کشور دانست.
یک منبع رسمی در وزارت امور خارجه سوریه گفت که این کشور اقدامات یک جانبه و غیرقانونی اتحادیه اروپا را به شدت محکوم میکند.
این منبع افزود: اتحادیه اروپا زمانی که ادعا میکند تحریمها مانع رسیدن کمکهای بشردوستانه یا تامین مواد غذایی و تجهیزات پزشکی به سوریه نمیشود، صرفا دروغ میگوید و چنین سیاستهایی تاثیر منفی بر اقتصاد سوریه دارد و باعث به خطر افتادن معیشت شهروندان سوریه میشود.
همچنین این منبع گفت: اروپا با تداوم گمراه سازی و سیاه نمایی و ادعاهای کاذب برای جلوگیری از تحکیم ثبات پس از توطئه علیه سوریه نمیتواند زمان را به عقب بازگرداند یا تاثیری بر تصمیم سوریه داشته باشد.