به گزارش پایگاه خبری افشاگری، سید یاسر جبرائیلی عصر دیروز در نشست رسانهای با فعالان رسانهای لرستان اظهار داشت: کشور با تمام تلاش، توان و سرعت زیاد در مسیر پیشرفت حرکت میکند.
وی با بیان اینکه اقتصاد کشور در دولت سابق معطل اجرای برجام بود، افزود: دولت فعلی با تمام توان و بدون اعتنا به سرنوشت برجام کار خود را بهپیش میبرد و به توفیقاتی نیز دست یافته است.
رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام با اشاره به وجود برخی ناملایمات در کشور و کوچکشدن سفره مردم عنوان کرد: این مشکلات که ریشه در تداوم یک تفکر اقتصادی دارد در دولت قبل حاکم بود و در دولت فعلی نیز ادامه دارد و باید تغییر رویه بدهیم.
وی با اشاره به یک توییت خود بیان کرد: دراین توییت رئیسجمهور را مورد خطاب قرار دادم و گفتم که وعده نصفشدن رقم تورم را به مردم دادی، اما رکورد 30 ساله تورم نقطهبهنقطه در فروردین امسال شکسته شد و این امر آنگونه که حسن روحانی ادعا میکرد، محصول بیبرجامی نیست.
جبرائیلی با اشاره به اینکه رکورد تاریخی صادرات غیرنفتی کشور در سال گذشته شکسته شده است، گفت: 53 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در تاریخ ایران بیسابقه بوده است.
رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام به تراز مثبت تجارت خارجی کشور اشاره و ابراز کرد: حجم تجارت خارجی غیرنفتی کشور در سال 1401 از دوران اجرای برجام در سال 1396 بیشتر شده است؛ آمریکا اردیبهشت 1397 از برجام خارج شد و ما از 100 میلیارد دلار حجم تجارت خارجی غیرنفتی در سال 1400 عبور کردیم و به حدود 113 میلیارد دلار رسیدیم.
جبرائیلی با بیان اینکه حدود 113میلیارد دلار سهم تجارت غیرنفتی کشور در سال 1401 بوده است، اظهار داشت: ما بدون برجام به آنچیزی که میخواستیم دست یافتیم.
وی با تأکید به این که مشکل کشور برخلاف سخنان عدهای برجام و سیاست خارجی نیست، افزود: ملت ایران بر تحریم پیروز شد و ما طبق گفته «نفیو» در کتاب «هنر تحریمها» طوفان تحریم را پشت سر گذاشتیم.
رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام با اشاره به تغییر نظم و مبادلات جهانی عنوان کرد: افول آمریکا و عدم تبعیت کشور از آمریکا در روابط تجاری موفقیتهای دولت سیزدهم در حوزه تجارت خارجی مؤثر بوده است.
وی با بیان اینکه وضع معیشتی مردم علیرغم تلاشهای دولت روزبهروز بدتر شده است، بیان کرد: اگر متعهد و ملتزم به یک سیاست اقتصادی خاص باشیم و حتی اگر بزرگترین اقتصاد دنیا هم باشیم سفره مردم هم بهبود نمییابد؛ اگر بزرگترین قدرت نظامی دنیا و بیشترین اختراعات دنیا را هم داشته باشیم باز تغییری در این وضعیت در صورت متعهدماندن به این سیاستها حاصل نمیشود.
جبرائیلی با تأکید به اینکه اجرای سیاستهای اقتصادی خاص از دوران ریاستجمهوری مرحوم هاشمی رفسنجانی شروع شد، گفت: نهادهایی مانند صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی طبق این سیاستها که با نام نئولیبرال و یا سیاستهای تغییر ساختاری شناخته میشود برنامههای خود را به کشورها تجویز میکنند.
رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام با اشاره به فصل سوم کتاب دولت بازار ابراز کرد: نسخه تجویزشده نهادهایی مانند صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی برای عقب نگهداشتن کشورها و تولید نابرابری است.
جبرائیلی با بیان اینکه بخشی از سیاست اقتصادی خاص که از دوران رئیسجمهوری مرحوم هاشمی رفسنجانی شروع شد در دولت خاتمی نیز ادامه پیدا کرد، اظهار داشت: دولت احمدینژاد اوج اجرای این سیاستها در کشور بود.
وی با بیان اینکه جهانیسازی قیمتها در اقتصاد ایران در دولت احمدینژاد شروع شد، افزود: مخارج مردم در این دولت با دلار حساب میشد، اما درآمدهایشان به ریال بود و این سیاست در دولتهای حسن روحانی نیز ادامه پیدا کرد.
رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام به سخنان مسعود نیلی (دستیار اقتصادی حسن روحانی) اشاره و عنوان کرد: این شخص در مصاحبهای گفته است که اقتصاد کشور در سال 1387-1386دچار سکته شده است و هنوز این وضعیت ادامه دارد، اما نمیدانم در آن سال چه عاملی مسبب این اتفاق شد؟!
وی با بیان اینکه چطور فردی با ناآگاهی مدام برای کشور نسخه میپیچد، اما از بزرگترین زلزله نئولیبرال در اقتصاد ایران بیخبر است، بیان کرد: البته سیاسیون دیگری نیز با سابقه انقلابی و موجه از این روند اعلام بیاطلاعی کردهاند، اما آنانی که این اقدام را در دولت احمدینژاد انجام دادهند، میدانند که چه کردهاند؟
جبرائیلی گفت: دارندگان ذخایر عظیم دلار اگر از نظارت دولت رها باشند تمایل دارند که ارز خود را برای دستیابی به سود بالاتر با نرخ بیشتر به فروش برسانند.
وی تصریح کرد: ما اجازه دادهایم که شرکت تولیدکننده فولاد صبحبهصبح از قیمت جهانی فلز در بورس لندن مطلع شود و آن را در نرخ دلاری که خودشان گران کردهاند ضرب کند تا تولیدکنندهها این محصول را با رقابت به بالاترین قیمت خریداری کنند.
رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام با بیان اینکه اقتصاد ایران از سال 1386 دلاریزه شده است، ابراز کرد: حقوق کارگران و کارمندان به ریال است، اما تمام مواد اولیه در کشور با دلار قیمتگذاری میشود و این موضوع ربطی به تحریم و برجام ندارد.
جبرائیلی اظهار داشت: اضافهقیمت کالاهایی مانند موبایل به جیب صاحبان دلار میرود و بعد این افراد مواد اولیه محصولات پتروشیمی، نفتی و فلزات را با دلاری که گران کردهاند قیمتگذاری میکنند.
رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام با اشاره به اینکه نئولبیرالیسم رابینهودیسم معکوس است و از جیب فقرا کم میکند تا جیب اغنیا را پر کند، تصریح کرد: سود خالص یک شرکت فولادی در کشور سال 1396 هفت هزار میلیارد تومان بود، اما این مبلغ به 108 میلیارد تومان در سال 1400 رسیده است.
جبرائیلی با اشاره به اینکه مجموع سود 20 شرکت بزرگ خامفروش از 36 هزار میلیارد تومان در سال 1396 به 386 هزار میلیارد تومان رسیده است، اظهار داشت: این افزایش سود از جیب مردم بهدست آمده است.
وی افزود: عدهای دلیل برقراری روابط ناعادلانه را در علم اقتصاد میدانند و به ما میگویند شما چیزی از این مسائل نمیفهمید! من میفهمم که شما از جیب ملت دزدی میکنید!
رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام عنوان کرد: 6میلیون و 200 هزار تومان سال گذشته از جیب هر نفر و بدون اینکه مردم راضی باشند به حساب شرکتهای صاحب دلار واریز شده است.
وی با اشاره به گمانههای ارزانی قیمت بنزین در کشور و پرداخت یارانههای پنهان بیان کرد: معاون آقای دهقان در مصاحبهای گفته است که 100 میلیارد دلار یارانه پنهان انرژی را پرداخت میکنیم.
رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام تأکید کرد: معاون سازمان برنامهوبودجه دولت قبلی در جلسهای از ارزانی بنزین سخن گفت و من به او گفتم در اینجا از اینگونه حرفها نگویید! قیمت آب گران نیست، این قیمت بطری و محصولات پتروشیمی است که به دلار فروخته میشود؛ چرا مغلطه میکنید و بعد ساکت شد!
جبرائیلی اظهار داشت: برخی در جواب محاسبه یارانه پنهان میگویند که مثلاً من یک لیتر بنزین را در خارج از کشور میتوانم یکدلار بفروشم، اما چون دلار سه هزار تومان است 47 هزار تومان یارانه پنهان به شما پرداخت میکنم. این چه یارانهای است که روزبهروز ارزش پول داخل را کمتر میکند و عدد یارانه گرفتهشده را بیشتر؟ این بساط را جمع کنید!
وی با اشاره به اینکه عدهای اول علم اقتصاد را در کشور به این روز انداختهاند و سپس این بلا را سر ما آوردهاند، افزود: تحلیل این موضوع سخت است و بابت بیان این حرفها به ما فحش میدهند.
رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام عنوان کرد: وقتی میگوییم چرا حقوق مردم را با نرخ دلار پرداخت نمیکنید، میگویند امکانپذیر نیست و میگویند این حرف غیرعلمی است.
وی با بیان اینکه من مدافع چندنرخی بودن ارز نیستم ما تکنرخی بودن ارز را قبول داریم با اشاره به داستان حذف ارز 4200 تومانی بیان کرد: دولت روحانی درآمد غیرنفتی را معاف کرد و ارز با دلار نفتی 4200 هزار تومانی به هر کسی که تمایل داشت پرداخت کرد؛ آقای کریم قدوسی در مجلس گفته است که پدرخوانده برخی از شرکتها از وزرا و معاون اول دولت روحانی بودهاند.
جبرائیلی گفت: پول نفت در دولت روحانی کفاف نمیداد که ارز 4200 تومانی را برای غذای ملت تأمین کنند، درنتیجه جلوی صادرکنندگان غیرنفتی گردن کج میکردند و دلار از این افراد با نرخ 28 هزار تومان میخریدند و آن را با نرخ 4 هزار و 200 هزار تومان به واردکنندههای غذا میفروختند.
رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام با بیان اینکه دولت روحانی شجاعت این را نداشت که دست روی سفره مردم بگذارد و سفره ملت را گران کند، تصریح کرد: حرف ما این است چرا دلار را با 23 هزار تومان میفروشند؟ نرخ 4200 تومان از کجا آمده است؟
جبرائیلی با تأکید به اینکه فروشندگان دلار با قیمت گران سودهای نجومی به دست میآورند، اظهار داشت: 180 هزار میلیارد تومان در یکسال اندازه دو سال یارانه 45 هزار تومانی کل ملت ایران است.
وی افزود: شخصی برای یک آگهی در روزنامه روزی 132 مییلون تومان هزنیه میکند تا اثرات حذف ارز 4200 تومانی را صفر معرفی کند؛ راحت باشید! عدهای از این تفکر بهنام علم حمایت میکنند.
رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام عنوان کرد: مسببان وضع موجود که ریشه در دولت روحانی دارند حالا میگویند بدون برجام نمیشود کشور را اداره کرد و عدهای حزبالهی نیز از آنان حمایت میکنند.
وی بیان کرد: چرا فولاد به قیمت جهانی به مردم فروخته میشود در حالی که درآمد مردم به نرخ ریال است؟ چه کسی گفته است که دلار باید با نرخ 50 هزار تومان فروخته شود و این نرخ از کجا آمد؟
جبرائیلی با طرح این پرسش که آیا در دنیا با محتکر و انحصارگر هیچ کاری ندارند، گفت: این موضوع در آمریکای نئولیبرال هم وجود ندارد. تا ما میخواهیم قیمتگذاری دلار را انجام دهیم عدهای«نه به اقتصاد دستوری» را در بوقوکرنا میکنند.
رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام تصریح کرد: معنی «نه به اقتصاد دستوری» این است که کاری با فولاد، پتروشیمی و صاحبان دلار نداشته باشید تا هر غلطی که خواستند انجام بدهند.
جبرائیلی با بیان اینکه ما میگوییم که دلار باید به نرخ عادلانه به فروش برسد تا نه خریدار و نه صاحب دلار زیان کند، اظهار داشت: اکنون بیعدالتی وجود دارد و تمام ارز حاصل از صادرات کشور باید زیر نظر حاکمیت قرار بگیرد تا با نرخ عادلانهای محاسبه و تعیین شود.
وی با تأکید به اینکه عدهای در حالی ما را به سرکوبی دلار متهم میکنند که خود سفره مردم را سرکوب کردهاند، افزود: اینان اول ملت را فریب میدهند و سپس جیب آنان را میدزدند.
رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام با اشاره به اینکه عدهای فضایی را ایجاد کردهاند که ارز 4200 هزار تومانی رانت، قاچاق و فساد است و حتی موافق با این فضا نیز در صداوسیمای کشور پخش شد، عنوان کرد: اینان به ملت فشار آوردند.اگر همراهی مردم نبود اینان نمیتوانستند این کار را انجام دهند.
جبرائیلی با تأکید به اینکه وقتی ما از تثبیت نرخ دلار با آقایان سخن میگوییم عدهای میگویند این کار قابلاجرایی شدن نیست و اقتصاددانان حرف شما را قبول ندارند، گفت: ننگ بر اقتصاددان و نمایندهای که بهجای اینکه به فکر سفره مردم باشد وقیحانه از سود 180 هزار میلیارد تومانی یک خامفروش دفاع میکند؛ مردم نیز برای آنان کفوسوت میزنند.
رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام تصریح کرد: تفکر نئولیبرال اصولگرا و اصلاح طلب نمیشناسد، این اشتراکنظر در بسیاری از موارد وجود دارد. عرض من این است که تفکر حاکم بر اقتصاد در دولت هاشمی همان است که در دولت احمدینژاد بود.
جبرائیلی با بیان اینکه بانک خصوصی اجازه خلق پول نباید داشته باشد، اظهار داشت: بانکهای خصوصی یا باید جمعآوری شوند و یا باید صرفاً خدمات بانکی ارائه دهند.