به گزارش پایگاه خبری افشاگری به نقل از گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا روز گذشته در پیامی در تروثسوشال تهدید کرده که چنانچه اسرای صهیونیستی تا قبل از مراسم تحلیف او آزاد نشوند در منطقه خاورمیانه جهنم به پا خواهد کرد.
او در پیامی در شبکه اجتماعیاش تروثسوشال نوشت: «چنانچه اسرای اسرائیلی «تا قبل از 20 ژانویه 2025- یعنی روزی که من با افتخار در منصب رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا قرار میگیرم- آزاد نشوند در خاورمیانه و برای کسانی که مرتکب این جنایتها علیه بشریت شدهاند جهنم به پا خواهد شد».
وی تأکید کرد: «کسانی که مسئول هستند ضربهای خواهند خورد که از ضرباتی که هر کسی در تاریخ طولانی و مدون ایالات متحده آمریکا دریافت کرده شدیدتر خواهد بود. گروگانها را الان آزاد کنید».
بهره جویی ترامپ از شرایط منطقه
گزارشهایی که قبلتر از این در رسانهها منتشر شده بود حاکی از آن است که دونالد ترامپ به دنبال آن است که خودش را به عنوان چهره صلحساز در منطقه غرب آسیا معرفی کند.
در همین راستا، پایگاه آکسیوس، نزدیک به منابع آمریکایی و صهیونیستی گزارش داده بود که دونالد ترامپ به نتانیاهو گفته که میخواهد زمانی که وارد کاخ سفید میشود جنگ در غزه به اتمام رسیده باشد.
او نظراتش درباره اینکه چرا خواستار اتمام جنگ غزه است را در مصاحبهها و اظهارنظرهایش مشخص کرده است. نخستین دلیل در اینجا این است که دونالد ترامپ ادعا کرده که جنگهای اوکراین و غزه هیچکدام در صورتی که او رئیسجمهور بودند به وقوع نمیپیوست.
در واقع دونالد ترامپ ورود به کاخ سفید، در شرایطی که جنگ در غزه ادامه دارد را تصویری مغایر با چهره مقتدر و صلحسازی که خواستار ارائه آن به عموم است میبیند و به همین دلیل مایل نیست با بنبستی آغاز به کار کند که این تصویر آرمانی را خدشهدار کند.
عدم همخوانی ادعا و عمل ترامپ
البته آنچه در واقع ترامپ به دنبال آن است تنها همان «تصویری» است که قابلیت نمایش آن به دیگران حائز اهمیت است وگرنه، با یک واقعیتسنجی ساده میتوان متوجه شد ترامپ نه چهره مقتدری است که توانسته باشد به جنگی پایان دهد و نه انسانی با دیدگاههای صلحطلبانه و انساندوستانه است که رنج جنگ برای دیگران حس ناخوشایندی در او ایجاد کند.
شاهد بحث آنکه دونالد ترامپ در دور نخست ریاستجمهوریاش نه تنها کمکی به فرونشاندن جنگ یمن نکرد بلکه با افزایش فروش سلاح به عربستان سعودی بر آتش این جنگ دمید.
از طرف دیگر، بسیاری از تحلیلگران به درستی معتقدند که تشدید کنونی تنشها در منطقه غرب آسیا نتیجه سیاستهایی است که ترامپ در دور نخست حضورش در کاخ سفید در پیش گرفت.
انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به بیتالمقدس، سیاست موسوم به «معامله قرن» و به رسمیت شناختن حاکمیت ادعایی اسرائیل بر بلندیهای جولان تنها بخشی از حمایتگریهای ترامپ از اشغالگریهای اسرائیل محسوب میشوند.
برخی از تحلیلگران، بخشی از دلایل شکلگیری عملیات طوفانالاقصی را به شدت گرفتن احساسهای ضداشغالگرانه در نتیجه سیاستهای دور اول ترامپ و از جمله احتمال عادیسازی روابط عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی مرتبط میدانند.
نجات اسرائیل از ورطه سقوط
اما دومین دلیل برای اینکه ترامپ خواستار اتمام جنگ در غزه است اشراف او به وضعیت نامناسب رژیم صهیونیستی است. او در مصاحبهای با یک رسانه صهیونیستی در ماه مارس گفته بود که اسرائیل بایستی به این جنگ پایان دهد زیرا دارد در آن بازنده میشود.
او گفت: «شما باید به این جنگ پایان دهید. بایستی آن را به اتمام برسانید. لازم است به صلح برسیم. نمیتوانیم اجازه دهیم این جنگ ادامه پیدا کند و بایستی بگویم که اسرائیل باید خیلی مراقب باشد چون دارد بخش زیادی از دنیا را از دست میدهد.»
بنابراین هشدار ترامپ درباره ضرورت آزادسازی اسرا را از یک جهت بایستی در راستای تلاش او برای ارائه تصویری از خودش به عنوان سیاستمداری که از طریق قدرت صلح ایجاد میکند دید و از جهت دیگر در راستای حمایتی که او قصد دارد از موجودیت رژیم صهیونیستی به عمل آورد.
تجربه دور نخست ریاستجمهوری ترامپ نشان میدهد او در هیچ یک از این دو کار نمیتواند موفق باشد. به عبارت بهتر باید گفت که ترامپ در واقع بخشی از مشکل است نه راه حل.
رأی الیوم: نتانیاهو منتظر ترامپ است تا غزه را ببلعدفرماندار کالیفرنیا برای دعواهای قانونی با ترامپ بودجه خواستترامپ، سفیر آمریکا در انگلیس را انتخاب کرد