به گزارش پایگاه خبری افشاگری، پژمان امیدی: ساعت ۲۲ و پنج دقیقه ۲۹ اسفند ماه سال ۱۳۹۹ است و زمین تمام معادلات زندگی در سی سخت را بهم میریزد.
شهری که با اقلیمی سرد و کوهستانی، همجواری با دنا را روایت میکرد، اکنون با بحران مواجه شده است.
روایت زلزله سی سخت
اخبار مخابره شده حکایت از خسارت سنگین زمین لرزه در شهر سی سخت به عنوان کانون زلزله داشته و تمام دستگاهها به سمت منطقه گسیل میشوند.
زمین لرزه ۶۷ مصدوم برجای گذاشته، اما خوشبختانه فوتی در پی نداشته است.
کار امداد رسانی در جریان است که در ۶ اسفند ماه زمین لرزهای دیگر با قدرت ۴.۵ ریشتر تیر خلاص را بر سازههای آسیب دیده میزند.
در این زمین لرزهها یکهزار و ۷٠٠ واحد شهری و روستایی در مناطق مختلف کانون زمین لرزه با نیاز به احداث و ۲ هزار و ۷٠٠ واحد تعمیری شهری و روستایی شناسایی میشود.
با تکیه بر تعامل دستگاهی در همه جنبهها عملیات خاکبرداری انجام و ساخت تسهیلات محور واحدها آغاز میشود.
خانههای تخریب شده سی سخت اغلب ویلایی و با متراژ بالا بوده که این موضوع در زمان وقت چالشی برای ساخت خانه تسهیلات پایه با محدودیت ۱٠٠ متری محسوب میشد.
بسیاری از شهروندان ساخت خانههایی خارج از متراژ اعلامی را در دستور کار قرار میدهند که افزایش ناگهانی قیمت ساخت و ساز برای هر متر مربع دست آنها را از روند تکمیل خارج کرده و عملاً همچنان سقفشان آسمان و انتظارشان تزریق تسهیلات برای تکمیل واحدهای باقی مانده است.
سفر رئیس جمهوری در راه است و این حضور میتواند به مانند سفر دور اول و سرعت دهی به رفع مشکلات، با چاشنی توجه به منطقه زلزله زده شهر سی سخت، بخش زیادی از مشکلات را پایان ببخشد و رؤیای تکمیل مسکن جان بگیرد.
پیگیر تکمیل واحدهای نیمه تمام هستیم
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت: پیگیری مستمر برای تکمیل واحدهای نیمه تمام آسیب دیده در زمین لرزه سی سخت ادامه دارد.
سید زبیر موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: بنیاد مسکن متراژ ساخت واحدهای آسیب دیده از زمین لرزه سی سخت را بارها اعلام کرد، اما برخی با تکیه بر توان فردی قصد ساختن خانه با متراژهای بالاتری داشتند.
موسوی با بیان اینکه در بحث زلزله سی سخت متراژ ساخت مشخص است، اظهار کرد: نزدیک به ۱٠٠ متر برای هر واحد زلزله زده زیربنا تعریف شد.
تسهیلات جوابگوی متراژ بالا نیست
وی با بیان اینکه برخی شهروندان متراژی فراتر از ۱٠٠ متر را برای ساخت در نظر گرفتهاند، اظهار کرد: مشخص است که با چنین تسهیلاتی متراژ بالای ساخت تکمیل نمیشود.
موسوی گفت: به مردم مناطق زلزله زده شرایط تسهیلات اعلام شده بود، اما ما همچنان پیگیر هستیم.
وی از بازدید بیش از ۸٠ درصد واحدهای نیمه تمام و بررسی روند ساخت خبر داد و عنوان کرد: سه بار بازدید میدانی داشتهایم و تمام توان را برای رفع مشکل به کار گرفتیم.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گفت: برخی به تصور توان تکمیل واحدها اقدام به ساخت خانههای بزرگتر کردهاند که این موضوع نیز با هدف چاره اندیشی برای تکمیل، بررسی میشود.
۴۲۱ واحد نیمه تمام شهری داریم
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی دنا نیز گفت: زلزله سال ۹۹، ۹۸۰ واحد مسکونی شهری سی سخت را تخریب کرد.
یزدان جهانبین افزود: هنوز کار ساخت ۴۲۱ واحد مسکونی تمام نشده و نیمهکاره رها شده است.
وی پیشرفت فیزیکی مسکنهای نیمه تمام منطقه زلزله زده سی سخت را متفاوت خواند و اظهار کرد: تکمیل واحدهای مسکونی نیمه تمام منطقه زلزله زده دنا مناطق راهی جز تزریق تسهیلات ندارد.
وجود ۱٠۷ مدرسه در کانون زلزله سی سخت
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: ۴۵ مدرسه در زمین لرزه سی سخت آسیب دید.
سید رضا حسینی نیک در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: ۱٠۷ مدرسه در کانون زمین لرزه سال ۹۹ شهر سی سخت قرار داشت.
وی با بیان اینکه ۴۵ مدرسه در این زمین لرزه دچار خسارت شد، تصریح کرد: ۳۳ مدرسه در این میان تعمیر شد.
حسینی نیک گفت: همچنین ۸ مدرسه نیاز به تخریب و بازسازی داشت که روند ساخت سه مدرسه در این بین باقی مانده است.
حسینی نیک افزود: چهار مدرسه نیز نیاز به مقاوم سازی داشت که تلاش ما بر تکمیل تمام مدارس تا پیش از مهر ماه سال تحصیلی جدید است.
با توجه به در پیش بودن سفر هیئت دولت، میطلبد متولیان استانی با تهیه و تدوین برنامهای پیشنهادی به رئیس جمهوری روند ساخت خانهها و زیرساختهای آموزشی شهر سی سخت را روی ریل تکمیل قرار دهند.