همزمان با ایام رحلت پیامبر اکرم (ص)؛

کتاب «فروغ ابدیت» به چاپ سی و نهم رسید

چاپ سی و نهم کتاب «فروغ ابدیت (تجزیه و تحلیل کاملی از زندگی پیامبر اکرم (ص))» اثر مرجع عالیقدر آیت الله جعفر سبحانی به همت مؤسسه بوستان کتاب روانه بازار نشر شد.

 به گزارش پایگاه خبری افشاگری، چاپ سی و نهم کتاب «فروغ ابدیت (تجزیه و تحلیل کاملی از زندگی پیامبر اکرم (ص))» اثر مرجع عالیقدر آیت الله جعفر سبحانی به همت مؤسسه بوستان کتاب در ۸۲۴ صفحه منتشر شد.


سیره پیامبر اکرم (ص) الهام بخش فقیهان در استنباط احکام شرعی، سرمشق زندگی برای مؤمنان و پیروان، ترسیم کننده خطوط سیاسی کلی برای سیاستمداران، بیانگر اصول و ارزش‌های اخلاقی برای سالکان است، ولی مایه تأسف این که بیشترین کار، بر روی نقل تاریخ و سیره انجام شده است، و به تحلیل آن، کمتر پرداخته شده تا هر فردی فراخور حال خود از آن بهره بگیرد.


نویسنده در مقدمه اثر آورده است: در این کتاب به بیان وقایع مهم و حوادثی پرداخته ایم که آموزندگی بیشتری دارند و از تفصیل و بیان رویدادهای جزئی مانند بسیاری از «سریّه» ها خودداری نموده ایم. همچنین تمام رویدادهای تاریخی را، از منابع اصیل و دست اول که در سده‌های درخشان اسلامی نوشته اند، گرفته و نقل کرده و در بیان حوادث، به مدارک زیادی که در اختیار داشتیم، مراجعه نموده ایم و حادثه را به صورت خلاصه‌ای از مجموع این مدارک، نوشته ایم و از میان مدارک، به یکی – دو مدرک که حادثه را مبسوط و گسترده‌تر نوشته اند، اشاره نموده ایم.


همچنین، در ضمن بررسی‌های لازم، انگشت روی اعتراض‌ها و اشکال‌ها و احیاناً غرض ورزی های خاورشناسان گذارده ایم و به کلیه انتقادهای ناورای آنان پاسخ صحیح و قطعی داده ایم.


ساختار اثر


در ابتدای این اثر، پس از بیان توضیحاتی در خصوص شبه جزیره عربستان یا گهواره تمدن اسلامی، به عرب پیش از اسلام پرداخته شده و ضمن بیان مبحثی در خصوص اخلاق عمومی عرب، طرز تفکر اعراب این دوره درباره انسان پس از مرگ، موقعیت زن در میان اعراب، سلحشوری اعراب، اخلاق عمومی عرب جاهلی، خرافات و افسانه پرستی نزد عرب، اوضاع اجتماعی عربستان در آستانه ظهور اسلام، آئین رایج در حجاز و… تشریح شده است.


سپس، اوضاع روم و ایران تبیین شده و بحث‌های موسمی در روم ارائه و وضع عمومی ایران مقارن ظهور اسلام، پرده‌ای از جنایت خسرو پرویز، داوری تاریخ درباره پادشاهان ساسانی، آشفتگی مذهبیِ اوضاع ایران ساسانی و جنگ‌های ایران و روم و… مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.


در ادامه نیز، نیاکان پیامبر اسلام معرفی شده که در این میان به ابراهیم خلیل (ع)، قصی بن کلاب، عبدمناف، هاشم، عبدالمطلب، عبدالله پدر پیامبر اشاره شده است.


از دیگر مباحث این اثر می‌توان به میلاد پیامبر پرداخت و در این بخش، تاریخ دقیق ولادت پیامبر تبیین و ضمن بیان مبحثی در خصوص دوران حمل، به مراسم نامگذاری پیامبر اسلام و دوران شیرخوارگی پیامبر اشاره شده است.


همچنین به دوران کودکی پیامبر نیز پرداخته شده و در ادامه، در مبحث بازگشت به آغوش خانواده، موضوعاتی از جمله سفر به یثرب، مرگ عبدالمطلب، سرپرستی ابوطالب، سفری به سوی شام، دروغ پردازی خاورشناسان، نظر جامعی به تورات فعلی، و نظری به انجیل تشریح شده است.


دوران جوانی یکی دیگر از مباحث این اثر است که در این قسمت به قدرت روحی پیامبر اکرم (ص)، جنگ‌های فجار و پیمان جوانمردان پرداخته شده است.


در بخش دیگر از اثر که با عنوان «از شبانی تا تجارت» تألیف شده، به ازدواج آن حضرت با حضرت خدیجه، و علل ظاهری و باطنی این ازدواج، و همچنین به کیفیت خواستگاری خدیجه و سن ایشان اشاره شده است.


در مبحث «از ازدواج تا بعثت»، موضوعاتی همچون عواطف جوانی آن حضرت، فرزندان او از خدیجه، پسرخوانده پیامبر، آغاز اختلاف میان بت پرستان، و مقایسه آن حضرت با حضرت مسیح مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.


«نخستین وحی» عنوان مبحث دیگری است که در این بخش به زمان نزول وحی پرداخته شده و پاسخ دانشمندان شیعه در این خصوص تبیین شده است.


سپس، مبحثی با عنوان پیشگامان ایمان نگارش یافته که در این رابطه، به ایمان آوردن حضرت خدیجه (س) و حضرت علی (ع) به پیامبر (ص) اشاره شده است و در ادامه، مسئله انقطاع وحی و اختلاف سیره نویسان درباره انقطاع وحی و همچنین اختلاف در مدت انقطاع مباحثی مطرح شده است.


در بخش «دعوت سرّی»، به دعوت خویشاوندان و طرز این دعوت اشاره شده است.


«دعوت عمومی» عنوان مبحث دیگری است که در این بخش، استقامت و شکیبایی پیامبر در دعوت اشاره شده و به نمونه‌ای از شکنجه‌ها و آزار قریش پرداخته شده و سپس به نخستین منادی اسلام، مسلمان شدن قبیله غفار، دشمنان سرسخت پیامبر می‌پردازد.


در قسمت دیگر این کتاب، به «داوری قریش درباره قرآن» اشاره شده و در ادامه بهانه گیری های عجیب قریش، انگیزه سرکشی سران قریش، قرآن و نزول تدریجی، اسرار نزول تدریجی قرآن و… تبیین شده است.


سپس به نخستین هجرت پیامبر اشاره شده و در این راستا مباحثی از جمله قریش به درباره حبشه نماینده می‌فرستد، بازگشت از حبشه، هیئت تحقیقی مسیحیان وارد مکه می‌شود و… مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.


در ادامه، به حربه‌های زنگ زده دشمنان می‌پردازد که از جمله این حربه‌ها می‌توان به تهمت‌های ناروا، اندیشه مقابله با قرآن، جلوگیری از اسلام آوردن افراد پرداخت.


«محاصره اقتصادی» عنوان بخش دیگری از این اثر است که اعلامیه قریش و وضع رقت بار بنی هاشم در شعب از مباحث این بخش است.


سپس به مرگ ابوطالب پرداخته شده که در این قسمت می‌توان به نمونه‌ای از عواطف ابوطالب، دفاع از حریم مقدس عقاید، محرک واقعی ابوطالب، شمه ای از فداکاری ابوطالب، دلایل ایمان ابوطالب، ذخایر علمی و ادبی ابوطالب، وصیت ابوطالب هنگام مرگ اشاره کرد.


«معراج» عنوان بخش دیگری از این کتاب است که در این بخش، معراج از نظر قرآن و حدیث و تاریخ، ریشه قرآنی معراج، روایات معراج، تاریخ این حادثه، هدف از سیر در عوالم هستی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.


بخش «سفری به طایف» به سخنرانی حضرت در بازارهای معروف عرب و دعوت سران عشایر در موسم حج می‌پردازد.


در ادامه این اثر به حوادث سال اول تا یازدهم هجرت اشاره شده است که از جمله آنها می‌توان به هجوم مخالفان به خانه وحی، تظاهرات نظامی و مانورهای جنگی، ملتی که برای شهوات می‌جنگیدند، کشتار بی رحمانه مبلغان اسلام، تقابل ایمان و کفر، نذر نامشروع، غزوه بنی المصطلق، نامه نجاشی به پیامبر، غزوه ذات السلاسل، تخریب بت خانه، غزوه تبوک، حجه الوداع اشاره کرد.



اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار