نگرانی اروپا از عواقب وابستگی بالای اطلاعاتی به واشنگتن

یک نشریه آلمانی در مطلبی وابستگی بالای اطلاعاتی و داده‌ای اتحادیه اروپا به آمریکا را عامل ترس و نگرانی مقامات این اتحادیه درباره احتمال باج خواهی آمریکا از این اتحادیه در این زمینه دانست.
- اخبار بین الملل -

به گزارش پایگاه خبری افشاگری به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه هامبورگر ابند بلات در مطلبی به ترس اروپا از اخاذی آمریکا به دلیل وابستگی اطلاعاتی و داده‌ای بروکسل به واشنگتن پرداخته و نوشت: شرکت ها، دولت ها و مصرف کنندگان اروپایی به شدت به سرورهای ایالات متحده متکی هستند. اما اگر اطلاعات آن ها دیگر در آنجا امن نباشد چه اتفاقی می افتد؟

از زمانی که دونالد ترامپ مجددا سکان ریاست جمهوری در آمریکا را عهده دار شده و قدم به کاخ سفید گذاشت همه قطعیت های قبلی خواه همکاری نظامی، تحویل تسلیحات یا روابط تجاری باشد دیگر برای اروپا قطعی به نظر نمی رسند. بروکسل این روزها به قابلیت اطمینان ایالات متحده به عنوان یک شریک شک دارد و آسیب پذیری خود را تشخیص می دهد.

جنگ تعرفه‌ای ترامپ و 9 فرصت اقتصادی ـ سیاسی برای ایرانواکنش تند پکن به طرح جدید ترامپ علیه کشتی‌های ساخت چین

وابستگی روزافزون دولت‌ها، شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان اروپایی به خدمات فناوری اطلاعات شرکت‌های بزرگ آمریکایی مانند مایکروسافت، گوگل و آمازون باعث ناآرامی در سیاست و اقتصاد این منطقه شده است.

دنیس رادکه، سیاستمدار اروپایی حزب دموکرات مسیحی آلمان در این باره گفته است: این اعتماد اساسی به اینکه آمریکایی‌ها در کنار ما هستند از بین رفته است. این موضوع در دوران ترامپ همچنین به قبل باز نخواهد گشت و این شرایط در درجه اول در مورد دفاع صدق می‌کند.

در این شرایط ایالت فدرال شلسویگ-هولشتاین آلمان در حال کار بر روی جداسازی خود از برنامه های غول نرم افزاری مایکروسافت است. این شرکت غول آمریکا، برای مثال، برنامه ایمیل Outlook، نرم افزار پردازش کلمه Word و برنامه آماری Excel را ارائه می دهد که این ها همه برنامه هایی است که هر روز بر روی میلیون ها کامپیوتر در دفاتر، شرکت ها و خانواده های آلمانی استفاده می شوند.

درک شرودتر، وزیر دیجیتال سازی ایالت شلزویگ هولشتاین در این باره به نشریه بیلد گفت: به دام افتادن در راه حل های نرم افزاری ارائه دهندگان بزرگ، به ویژه غیر اروپایی، نه تنها تهدیدی برای امنیت ما است، بلکه رشد اقتصاد دیجیتال ما را نیز فلج می کند.

در این میان ذخیره سازی داده ها در سرورهای غول های اینترنتی ایالات متحده نیز مورد توجه قرار گرفته است. رادکه، سیاستمدار اروپایی در این باره توضیح می دهد: بخش بزرگی از داده های شرکت و نهادهای آلمانی در ابرهای آمریکایی محافظت می شود. ما باید آماده امکان قطع دسترسی خودسرانه از طرف آمریکا باشیم. این امر باعث می‌شود که شرکت‌ها و نهادهای آلمانی نتوانند اقدامی انجام دهند که عواقب فاجعه‌باری برای زندگی روزمره ما خواهد داشت.

راکه اطمینان دارد که درگیری‌های سیاسی بر سر داده‌ها و میزان قابلیت اطمینان خدمات فناوری اطلاعات به عنوان ابزار قدرت سناریوهای پیش رویی است که اروپا باید برای آن آماده باشد.

کلودیا پلاتنر، رئیس اداره فدرال امنیت اطلاعات آلمان (BSI)، نیز اخیراً در مورد تسلط سایبری برخی از بازیکنان، به عنوان مثال در حوزه خدمات ابری هشدار داده است. وی در این باره گفت: آنها می‌توانند ویژگی‌ها را تعریف کنند، به‌روزرسانی‌ها و در دسترس بودن را کنترل کنند، و اگر مشتریانشان به درستی از خود محافظت نکنند، داده‌های آنها را نیز مشاهده کنند.

پلاتنر در مقاله ای در وب سایت BSI نوشت که خروج داده های مهم از موسسات و شهروندان در آلمان و اتحادیه اروپا بیشتر و بیشتر به یک سناریوی واقعی تبدیل می شود.

شرکت ها، مصرف کنندگان و حتی موسسات دولتی اروپایی تاکنون به شدت به خدمات ابری ایالات متحده مانند Microsoft Azure، AWS آمازون یا Google Cloud متکی بوده اند. در آنجا عکس های خانوادگی و سایر اسناد شخصی و همچنین اطلاعات تجاری و دولتی را خواهید یافت. به گفته محافل تجاری آلمان، اگر دسترسی - شاید به دلایل سیاسی - ممنوع شود، این یک فاجعه خواهد بود. کارشناسان همچنین هشدار می دهند که ایالات متحده ممکن است به داده های اروپایی دسترسی پیدا کند.

آیریس پلوگر، عضو هیئت اجرایی فدراسیون صنایع آلمان (BDI) در این باره گفته است: اگر شرایط مناسبات با ایالات متحده آمریکا به حدی تشدید شود که دیگر به پیشنهادات ارائه دهندگان ابری ایالات متحده دسترسی نداشته باشیم، تأثیر آن بر صنعت آلمان بسیار گسترده خواهد بود. به گفته وی تقریباً همه شرکت‌های صنعتی آلمان از راه‌حل‌های ابری ایالات متحده برای پردازش داده‌های فرآیند و محصول استفاده می‌کنند.

اگرچه پلوگر سناریوی جنگ داده‌ای بین ایالات متحده و اروپا را محتمل نمی‌داند، با این وجود خواستار ایجاد جایگزین‌هایی برای کاهش وابستگی به ایالات متحده آمریکا است.

پلوگر می‌گوید: اروپا برای اینکه در آینده مستقل‌تر شود، باید به سرمایه‌گذاری در توسعه راه‌حل‌های ابری خود ادامه دهد. در حال حاضر جایگزین های در حال ظهور از آلمان وجود دارد.

در این شرایط اداره فدرال امنیت اطلاعات آلمان با ارائه دهندگان خارجی همکاری می کند تا لایه های امنیتی فنی را در محصولات خود بگنجانند تا از داده های اروپایی محافظت کنند.

پلاتنر می‌گوید: محصولات بین‌المللی باید به‌گونه‌ای تطبیق یا تعبیه شوند که استفاده ایمن و مستقل امکان‌پذیر باشد. وی تاکید کرد: هدف این است که کنترل فنی توسط بازیگران خارج از اتحادیه اروپا و نشت داده ها از نظر فنی غیرممکن شود.

در همین راستا وزیر تحقیقات آلمان هم اخیرا ضمن هشدار درباره تلاش واشنگتن برای اعمال محدودیت در دسترسی محققان اروپایی به پایگاه‌های اطلاعاتی ایالات متحده خواستار استقلال اروپا از آمریکا در این زمینه شد.

دلیل این نگرانی ها این است که دولت ترامپ اقدامات سخت گیرانه تری را علیه محققان و مؤسساتی انجام می دهد که تحقیقاتی را انجام می دهند که وی آن را نامطلوب می داند.

وزارت کشور فدرال آلمان تحت سرپرستی نانسی فایزر هم از آمریکا درخواست کرده که به تعهدات خود در توافقنامه انتقال داده بین اتحادیه اروپا و ایالات متحده پایبند باشد.

دلیل ارائه این درخواست این است که در اقتصاد آلمان این نگرانی وجود دارد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده مبنای قانونی برای توافق انتقال داده ها بین دو سوی آتلانتیک را لغو کند.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار