به گزارش پایگاه خبری افشاگری، یک دیپلمات یمنی در گفت وگو با «المیادین» جزئیات جدیدی از مذاکرات آتش بس در یمن اعلام کرد.
این دیپلمات در گفت وگو با «المیادین» اعلام کرد که سفر هیئت عمانی به صنعا برای میانجیگری با هدف توقف هدف قرار دادن بنادر نفتی است.
این منبع گفت که فشار بینالمللی گستردهای بر صنعا برای اجازه دادن به از سرگیری صادرات نفت یمن وجود دارد.
بر اساس گزارش دیپلمات مذکور، تلاشها بر تمدید آتشبس متمرکز است و صحبت فرستاده سازمان ملل در خصوص تلاش برای حل و فصل سیاسی تعجب آور است. فرستاده سازمان ملل با صحبت از حقایقی بیاساس درباره آنچه در جریان مذاکرات اتفاق می افتد، به یمنیها و مردم جهان توهم میفروشد.
وی در ادامه افزود: پرداخت حقوق، آزادی سفر و وورد مشتقات نفتی به کشور یمن حقوقی طبیعی است و جلوگیری یا منع این حقوق و محدود کردن دسترسی به آنها جنایت جنگی به شمار میآید.
دیپلمات مذکور تاکید کرد: ائتلاف سعودی قطع حقوق، محاصره و تحریم هوایی را کارتهای خود برای مذاکره در پرونده نظامی قرار داده است.
وی تصریح کرد: گفتوگوهای جاری پیرامون مسائل بشردوستانه است؛ اما با ناسازگاری ائتلاف سعودی در امتیازدهی پیرامون این مسئله متوقف شده است. ادامه توقف عملیات نظامی فرامرزی یمن در شرایط پایان آتشبس ائتلاف سعودی را به تداوم جنگ تشویق کرد.
آکسفام: تسلیحات آمریکا و انگلیس یمنیها را میکشدهیئت عمانی وارد صنعاء پایتخت یمن شد
منابع خبری در یمن روز سه شنبه خبر دادند که یک هیئت بلند پایه عمانی وارد فرودگاه بین المللی «صنعاء»، پایتخت یمن شدند.
شبکه خبری «المیادین» گزارش داد که هدف هیئت عمانی از این سفر تکمیل مذاکرات درباره آخرین تحولات یمن جهت تمدید آتش بس و ایجاد صلح در یمن عنوان شده است.
هیئت عمانی در تاریخ 30 آذر 1401 نیز جهت ارائه پیشنهادات جدید جهت تمدید آتش بس و ایجاد صلح به یمن سفر کرده بود. محمد عبدالسلام از رهبران جنبش انصارالله و رئیس هیئت ملی یمن هدف از سفر هیئت عمانی به صنعاء را انتقال ایدهها و پیشنهادهای مطرح شده در مذاکراتشان به سعودیها و طرف های بین المللی دیگر به رهبران سیاسی یمن(انصارالله) دانست و گفت: کشورهای ائتلاف متجاوز وعدههای توخالی درباره پرداخت حقوق و پایان محاصره و خروج نیروهای بیگانه میدهند.
عربستان سعودی از ششم فروردین 94 در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن آغاز کرد که این حملات تاکنون بیش از 47 هزار نفر کشته و زخمی برجای گذاشته اشت.
آتش بس در یمن از یازدهم فروردین ماه سال جاری با وساطت سازمان ملل محقق شد که دو ماهه قابل تمدید بود که تاکنون دو بار تمدید شده است. قرار بود این توافق مهر ماه تمدید شود ولی عدم تحقق مطالبات دولت نجات ملی که بر اساس توافق بوده، منجر به عدم تمدید آن تا این لحظه شده است.
دولت نجات ملی یمن طی روزهای اخیر تأکید کرده است که کشورهای متجاوز سعودی و امارات به این کشور باید به تعهدات خود ذیل توافق آتشبس عمل کنند؛ قرار بود بر اساس این آتشبس، فرودگاه صنعاء بازگشایی شود و موانع ورود کشتیها به بندر الحدیده برداشته شود و حقوق کارمندان دولت که برای سالها بهدلیل جنگ پرداخت نشده است، پرداخت شود.