تکاپوی عربستان برای انتقال دفاتر شرکت‌های بین‌المللی از دبی به ریاض

وزیر سرمایه‌گذاری عربستان اعلام کرد که کشورش به دنبال جذب شرکت‌های بین‌المللی در سراسر جهان برای انتقال دفاتر منطقه‌ای خود به ریاض است.

به گزارش پایگاه خبری افشاگری، «خالد الفالح»  وزیر سرمایه گذاری عربستان به روزنامه «فایننشال تایمز» اعلام کرد که در حال بررسی اعطای معافیت مالیتی به شرکت‌های بین‌المللی است تا مقر منطقه‌ای خود را به عربستان منتقل کنند.

وزیر سرمایه‌گذاری عربستان تصریح کرد که شرکت‌های بین‌المللی که امسال دفتر منطقه‌ای خود را برای تضمین قراردادهای سودآور دولتی به عربستان منتقل می‌کنند، ممکن است از معافیت‌های مالیاتی برخوردار شوند.

وی تاکید کرد که به زودی اطلاعیه‌ای برای شفاف‌سازی مقررات مربوط به این موضوعات صادر خواهد شد.

خالد الفالح با تاکید بر اینکه کشورش نمی‌خواهد هزینه‌های اضافی بر شرکت‌ها تحمیل کند، افزود: ما متوجه شدیم که باید هر کاری که می‌توانیم از طریق سیاست‌گذاری و مقررات انجام دهیم تا شرکت‌ها با خطرات یا هزینه‌های اضافی مواجه نشوند.

 بر اساس گزارش رسانه‌های مختلف این اقدام عربستان برای تشویق شرکت‌های بین‌المللی برای انتقال مقر منطقه‌ای خود از دبی به عربستان است.

روزنامه فایننشال تایمز تاکید کرد که این  اقدام  بخشی از یک برنامه بلندپروازانه  «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی است که می‌خواهد عربستان را از وابستگی به درآمدهای نفتی  نجات دهد و  به قطب اقتصادی منطقه تبدیل شود.

بر اساس گزارش روزنامه مذکور، برخی شرکت‌های دولتی قرار است طی دهه آینده صدها میلیارد دلار برای پروژه‌های جدید هزینه و شرکت‌های چند ملیتی را به  عربستان جذب کنند.اما  مدیران شرکت‌های چندملیتی نگرانند که  در صورت عدم توافق مالیاتی بین ریاض و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس، دوبار مالیات بر  آن‌ها تحمیل شود.

چند تن از مدیران گفتند که دو سال پس از اطلاع از آخرین مهلت انتقال به عربستان سعودی، هنوز در مورد مشخصات  سیستم مالیاتی مطمئن نیستند.

عربستان سعودی در سال 2021، قصد خود را در این زمینه برای تبدیل شدن ریاض به پایتخت تجاری منطقه اعلام کرد که به گفته سایت‌های متخصص در اقتصاد، این مساله باعث نگرانی دبی شده است.

شرکت‌های بین‌المللی مانند «یونیلور»، «زیمنس» و اخیرا «پپسی» انتقال دفاتر منطقه‌ای خود را از دبی و جاهای دیگر به ریاض آغاز کرده‌اند و تعداد آن‌ها حدود80 شرکت است.

بر اساس گزارش این روزنامه، این تصمیم  عربستان سعودی، رقابت رو به رشد با امارات متحده عربی را  نشان می دهد ، زیرا سال‌ها به عنوان یک مرکز منطقه‌ای برای شرکت‌های چند ملیتی عمل کرده است.

امارات متحده عربی که در ماه مه آینده اعمال مالیات شرکتی 9 درصدی را آغاز می‌کند، به مجموعه‌ای از مشوق‌ها برای جذب شرکت‌های بین‌المللی متوسل شده است.

سال گذشته  خبرگزاری رسمی عربستان اعلام کرد که 44 شرکت بین‌المللی مقر منطقه‌ای خود را به ریاض، پایتخت این کشور منتقل کرده‌اند.

عربستان در فوریه 2021 اعلام کرد از اوایل سال 2024 قراردادهای دولتی با هر شرکت خارجی که دفتر مرکزی منطقه ای در خارج از عربستان دارد، تعلیق می‌کند.

این تصمیم عربستان سعودی  در راستای هدف جذب سرمایه‌گذاری و تنوع سازی درآمد‌های اقتصادی پس از افزایش بیکاری در عربستان اتخاذ شده است.

این اقدامات در حالی انجام شد که عربستان در پی جذب سرمایه‌های 500 میلیارد دلاری برای ساخت شهر هوشمند «نئوم»است که یکی از ارکان اصلی چشم انداز 2030 در این کشور به شمار می رود.

عربستان برای جذب شرکت‌های سرمایه گذاری شروع به اقدامات اجتماعی از جمله اجازه رانندگی به زنان در عربستان، افتتاح سینما و برگزاری کنسرت‌ها کرد.م حمد بن سلمان همچنین برای جذب سرمایه‌گذاری طرح پروژه نئوم را ارائه داد و این مکان را مکان مناسبی برای کار و زندگی معرفی کرد و حتی خبرهایی مبنی بر لغو ممنوعیت نوشیدن الکل برای گردشگران در این مکان اعلام شده است.

عربستان سعودی  برای به حاشیه بردن  امارات متحده عربی وارد حوزه جذب سرمایه گذاری خارجی شده است، بخشی که سال هاست مورد علاقه امارات بوده و در این زمینه نیز موفق عمل کرده است.

امارات متحده عربی  از سال‌ها پیش گام‌های بلندی برای تبدیل شدن به یکی از قطب‌های جذب سرمایه و شرکت‌های بین‌المللی برداشته است از جمله این گام‌ها اعطای تسهیلات خاص از جمله اعطای تابعیت به آن‌ها بوده است.همچنین حجم فرهنگی و  اجتماعی که به سرمایه‌گذاران خارجی اعطا می‌کنند، باعث برتری این کشور بر عربستان شده است.

 کارشناسان اقتصادی حوزه خلیج فارس بر این باورند که تحقق رویکرد عربستان  سعودی مبنی بر تبدیل این کشور به قطب اقتصادی منطقه و راه اندازی دفاتر شرکت های خارجی در سعودی با توجه به تصویر سنتی این کشور نزد فعالان حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری نیازمند تغییر اساسی در برخی بخش‌ها  است و سال‌های طولانی باید بگذرد. 

عربستان کنونی با قوانین سفت و سخت و فرهنگ و آداب سنتی در کنار کمبود امکانات خدماتی و سرگرمی کمترین جاذبه برای جذب سرمایه گذاران و اقامت کارکنان شرکت های خارجی دارد، موضوعی که مورد توجه فعالان حوزه سرمایه گذاری و شرکت‌های خارجی است، جایی که امارات در این حوزه به عنوان رقیب بسیار پیشروتر از سعودی‌ها است.

انتهای پیام/

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار