به گزارش پایگاه خبری افشاگری ، "میخائیل گالوزین" معاون وزیر امور خارجه روسیه صبح امروز، پنجشنبه، در مصاحبهای اعلام کرد که مقامات مسکو از تمایل برخی شرکای بینالمللی برای کمک به حل و فصل سیاسی مناقشه در اوکراین بسیار قدردانی می کند، با این حال، در شرایط کنونی هیچ پیش نیازی برای بازگشت به میز مذاکرات صلح و راه حل سیاسی-دیپلماتیک اوضاع وجود ندارد.
این دیپلمات روس گفت: «بسیاری از پیشنهادها، به عنوان مثال، طرح چین " با دیدگاههای طرف روسی برای حل بحران و دستیابی به اهداف تعیین شده برای "عملیات ویژه" از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک منطبق است، از جمله ایدههای مربوط به ایجاد فضای امنیتی غیرقابل تقسیم، عدم گسترش ناتو به شرق، احترام به هنجارها و اصول بینالمللی و بشردوستانه. بر این اساس، می توان به جلو حرکت کرد، ولی مشکل در روسیه نیست، بلکه در موضع گیری مقامات کییف و اربابان آنگلوساکسون آنهاست.»
در عین حال، گالوزین تاکید کرد، اگر فرض کنیم که اکنون این روند از سر گرفته شود، مسلماً شرایط آن کاملاً متفاوت و با در نظر گرفتن واقعیت های رخ داده در میدان نبرد خواهد بود. وی افزود: البته پیش نیازهای بازگشت به روند مذاکرات و روش سیاسی و دیپلماتیک برای حل بحران اوکراین، در حال حاضر قابل مشاهده نیست.
ویچسلاو والودین، رئیس دومای دولتی روسیه نیز ابراز عقیده کرد که پس از تلاش برای حمله به کرملین با استفاده از هواپیمای بدون سرنشین، هیچ مذاکرهای با دولت ولادیمیر زلنسکی انجام نخواهد شد. وی تاکید کرد که "رژیم نازی در کییف" باید به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شود.
کمیته تحقیقات فدراسیون روسیه نیز یک پرونده جنایی در رابطه با حمله تروریستی انجام شده و تلاش برای حمله پهپادی به اقامتگاه رئیس جمهوری روسیه در کرملین تشکیل داده است.
در این رابطه، کارشناسان مسائل سیاسی یادآور شدند که تلاش اوکراین برای حمله به کرملین که اولین حمله به اهداف غیرنظامی در خاک روسیه نبوده، معنای دیپلماسی برای حل و فصل این بحران را از بین برده است. آنها یادآور شدند، در حالی که دشمن به خود اجازه حمله به کرملین را داده، روسیه همیشه فرصت حمله به مراکز سیاسی در اوکراین را داشته، ولی از این اقدام خودداری کرده است.
بعد از ظهر روز گذشته، چهارشنبه، دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین اعلام کرد که تلاش برای حمله با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین به اقامتگاه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در کرملین در شب سوم ماه مه نافرجام ماند. این حادثه تلفات جانی نداشت. دو پهپاد به سمت کرملین هدف رفته شده بود که به موقع از کار افتادند. آنچه در کرملین اتفاق افتاد، در روسیه به عنوان یک اقدام تروریستی تلقی شد.
در این رابطه سخنگوی کاخ سفید شب گذشته گفت که واشنگتن هرگز طرف اوکراینی را به حمله به خاک روسیه تشویق نکرده است. پیش از این، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز یادآور شدکه ایالات متحده هنوز اطلاعات کافی در مورد حمله پهپادی صورت گرفته به کرملین ندارد. در عین حال، به گفته بلینکن، واشنگتن نحوه اقدام نظامی در جریان درگیری نظامی با روسیه را به عهده مقامات کییف سپرده و آنها به صلاحدید خود در این زمینه تصمیم می گیرند.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز چهارصد و سی و پنجم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
هشدار آمریکا به شهروندانش درباره افزایش تهدید حملات موشکی در اوکراین
سفارت ایالات متحده در اوکراین به شهروندان آمریکایی در مورد امکان افزایش خطر حملات موشکی از جمله در کییف و منطقه کییف هشدار داد. این مسئله در بیانیهای در وب سایت وزارت امور خارجه آمریکا که شب گذشته، چهارشنبه منتشر شد، بیان شده است.
در این بیانیه آمده است، دیپلماتهای آمریکایی از شهروندان خواستند تا تمام قوانین مربوط به هشدار حمله هوایی را رعایت کرده و خود را به درستی تحت محافظت قرار دهند.
شنیده شدن صدای چند انفجار در کییف
آژیر هشدار حمله هوایی شب گذشته در پایتخت اوکراین به صدا درآمد. بر اساس گزارش منبع رسمی هشدار به مردم اوکراین، وضعیت حمله هوایی در شهر کییف به اجرا گذاشته شد. بعد از آن صدای چند انفجار در شب پنجشنبه در کییف شنیده شد. این مسئله از سوی چند رسانه گروهی اوکراینی گزارش شد.
علاوه بر پایتخت، آژیرهای خطر حملات هوایی در هشت منطقه دیگر اوکراین نیز به صدا درآمدند. هنوز گزارشی از خسارات وارده وجود ندارد. صدای انفجارهایی در شهر اودسا نیز شنیده شد.
کاخ سفید: اوکراین را برای حمله به خاک روسیه تشویق نمیکنیم
کاخ سفید اعلام کرد که ایالات متحده هرگز اوکراین را برای حمله به خاک فدراسیون روسیه تشویق نکرده و نمی کند.
کارین ژان پیر، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید شب گذشته در یک نشست خبری در این باره گفت: «از زمان آغاز این درگیری، ایالات متحده بدون تردید نه اوکراین را بهحمله به قلمرو روسیه تشویق کرده و نه امکاناتی را در اختیار آنها قرار داده است که بتوانند به اهدافی خارج از مرزهای ملی خود حمله کند. ما در این خصوص کاملاً با صراحت مواضع خود را اعلام کرده و به آن متعهد بودهایم.»
شب چهارشنبه، تلاشی برای حمله با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین به اقامتگاه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در کاخ کرملین انجام شد. این حمله به موقع دفع شد و تلفاتی نداشت. روسیه حادثه رخ داده در کرملین را یک اقدام تروریستی اعلام کرده است.
بلینکن: ایالات متحده هیچ اطلاعاتی در مورد حمله پهپادی به کرملین ندارد
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در مصاحبه آنلاین با روزنامه واشنگتن پست اعلام کرد که ایالات متحده هنوز اطلاعات کافی در مورد حمله پهپادی صورت گرفته به کرملین ندارد.
وی گفت: «بدون آگاهی دقیق از واقعیت رخ داده، اظهار نظر یا حدس و گمان در این مورد دشوار است.»
در عین حال، به گفته بلینکن، واشنگتن نحوه اقدام نظامی در جریان درگیری نظامی با روسیه را به عهده مقامات کییف سپرده است و آنها به صلاحدید خود تصمیم می گیرند.
ترامپ: اگر رئیس جمهور بودم، ظرف 24 ساعت به درگیری اوکراین پایان میدادم
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا بار دیگر مدعی شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، به راحتی میتواند درگیری نظامی در اوکراین را ظرف 24 ساعت پایان دهد. ترامپ بامداد امروز در مصاحبه با نایجل فاراج، سیاستمدار و مجری انگلیسی از شبکه خبری جی بی (GB News) ، تاکید کرد که «100 درصد» به موفقیت خود در این زمینه اطمینان دارد.
وی گفت: «به شما می گویم، اگر من رئیس جمهور بودم، این جنگ را در یک روز پایان می دادم، برای این کار فقط به 24 ساعت زمان نیاز داشتم. من رئیس جمهوری اوکراین زلنسکی را به خوبی می شناسم و پوتین [ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه] را هم به خوبی می شناسم. حل و فصل اوضاع به راحتی می تواند به دست آید، یک توافق می تواند به راحتی منعقد شود. ولی اکنون بسیاری از مسائل این مناقشه به پول و به کمک های نظامی که ما [به کییف] ارائه می دهیم، گره خورده است، ولی من ظرف 24 ساعت به توافق می رسیدم.»
وی بار دیگر تاکید کرد که درگیری در اوکراین "باید متوقف شود". ترامپ از رئیس جمهور فعلی آمریکا انتقاد کرده و گفت که درگیری نظامی در اوکراین در واقع نتیجه "بی کفایتی دولت جو بایدن" است.
سامانه های پدافند هوایی پاتریوت آمریکا هفته گذشته وارد اوکراین شد
روزنامه پولیتیکو، شب گذشته، چهارشنبه، به نقل از یک منبع ارشد پنتاگون،گزارش کرد که سامانه پدافند هوایی پاتریوت آمریکا و همچنین نیروهای نظامی اوکراینی که در زمینه استفاده از آنها آموزش دیدهاند، هفته گذشته وارد خاک اوکراین شدند.
در این مطلب آمده است: «سامانه پدافند هوایی پاتریوت ارتش آمریکا به همراه گروهی متشکل از 65 متخصص ضدهوایی اوکراینی که توسط ارتش آمریکایی در پایگاه نظامی فورت سیل، در اوکلاهاما آموزش دیده بودند، هفته گذشته وارد اوکراین شدند.»
این دومین محموله از سیستم پاتریوت است که وارد میدان نبرد می شود و محموله قبلی سیستم مشترک آلمان و هلند بود که در ماه آوریل به اوکراین منتقل شده بود.
بلینکن از تخصیص بسته کمک نظامی به اوکراین به مبلغ 300 میلیون دلار خبر داد
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، دستور اختصاص بسته کمک نظامی به ارزش 300 میلیون دلاری به اوکراین را صادر کرده است. او این موضوع را شب گذشته، چهارشنبه، اعلام کرد.
بلینکن گفت: «بر اساس اختیاراتی که جو بایدن به من تفویض شده است، من اجازه میدهم تا سی و هفتمین بسته کمک تسلیحاتی و تجهیزاتی آمریکایی از انبارهای پنتاگون برای اوکراین به مبلغ 300 میلیون دلار خارج شود.»
بسته کمک نظامی جدید ایالات متحده شامل مهمات مضاعف لازم برای سیستم های موشک پرتاب چندگانه HIMARS، موشک های هایدرا Hydra 70، گلوله های توپخانه و سیستم های ضد تانک و انواع تجهیزات نظامی دیگر است.
در اول ماه مه، جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، اعلام کرد که ایالات متحده تقریباً 100 درصد از کمک های نظامی درخواست شده از سوی کییف را به اوکراین منتقل کرده است. وی در عین حال تاکید کرد که تحویل ها ادامه یافته و کییف بسته های مضاعف تسلیحاتی دریافت خواهد کرد.
مجموع کمک نظامی واشنگتن به کییف در زمان دولت بایدن به 36.4 میلیارد دلار رسید
پنتاگون شب گذشته گزارش داد که مجموع تدارکات نظامی اختصاص داده شده از سوی واشنگتن برای کییف، از ابتدای دوره ریاست جمهوری جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به 36.4 میلیارد دلار رسیده است.
در این گزارش یادآوری شده که از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین، ایالات متحده کمک نظامی به ارزش 35.7 میلیارد دلار به کییف اختصاص داده است.
در یادداشت منتشر شده توسط وزارت دفاع ایالات متحده آمده است: ایالات متحده بیش از 36.4 میلیارد دلار برای "ارائه کمک های دفاعی - امنیتی به اوکراین" از زمان روی کار آمدن بایدن اختصاص داده است، از جمله بیش از 35.7 میلیارد دلار که پس از حمله نظامی روسیه، به کییف ارسال شده است.
این سند به مناسبت تخصیص بسته کمک نظامی جدید آمریکا برای اوکراین منتشر شده که ارزش آن 300 میلیون دلار است.
مشاور نیروی هوایی اوکراین: نباید منتظر دریافت سریع اف-16 از غرب شد
یوری ایگنات، مشاور فرمانده نیروی هوایی ارتش اوکراین اعلام کرد که این کشور نمی تواند به سرعت جنگنده های اف-16 را از شرکای غربی خود دریافت کند.
ایگنات روز گذشته، چهارشنبه در گفتگو با یک شبکه تلویزیونی اوکراینی گفت: «چشم انداز برای به دست آوردن سریع هواپیماهای غربی وجود ندارد. هواپیما یک پروسه طولانی است. می خواهم به شما یادآوری کنم که برخی از کشورهای عضو ناتو هشت سال یا بیشتر در صف خرید F-16 بوده اند. البته ما باید در اول صف قرار بگیریم، ولی این روند، مسلماً سریع نخواهد بود.»
زلنسکی: ارتش اوکراین به زودی حمله خواهند کرد و پس از آن هواپیما در اختیار خواهد داشت
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین ابراز اطمینان کرد که غرب در صورتی که نظامیان اوکراینی وارد مرحله تهاجمی شوند، به کییف هواپیماهای جنگی خواهد داد. وی این موضوع را روز چهارشنبهدر کنفرانس مطبوعاتی مشترک با سائولی نینیستو، رئیس جمهور فنلاند، در هلسینکی بیان کرد.
زلنسکی گفت: «چرا من مطمئن هستم که ما هواپیما در اختیار خواهیم داشت؟ برای اینکه به زودی اقدامات تهاجمی ارتش ما آغاز خواهد شد. و بعد از آن، من مطمئن هستم که شرکای غربی به ما هواپیما خواهند داد.»
دیمیتری کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین یک روز قبل از آن، گفت که تصمیم برای تامین جنگندههای اف-16 کییف به نتایج ضدحمله اوکراین بستگی دارد. او همچنین تاکید کرد که اگر اوکراین از قبل F-16 داشت، ضدحمله "سریع تر" آغاز شده بود.
در عین حال، کالین کال، معاون پنتاگون در اواسط ماه آوریل یادآور شده بود که در صورت اتخاذ تصمیم، ایالات متحده حداقل به یک سال و نیم زمان نیاز دارد تا هواپیماهای جنگنده را به اوکراین منتقل کند.
زلنسکی خواستار تبدیل اوکراین به سی و سومین عضو ناتو شد
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز چهارشنبه همچنین اعلام کرد که این کشور باید پس از فنلاند و سوئد، سی و سومین عضو پیمان آتلانتیک شمالی - ناتو شود.
وی در یک کنفرانس مطبوعاتی در هلسینکی گفت: «من صمیمانه به مردم فنلاند برای پیوستن به این اتحاد تبریک می گویم. من صمیمانه امیدوارم که سوئد روند الحاق را در اسرع وقت تکمیل کند. ناتو به همراه شما متشکل از 32 کشور عضو خواهد بود. البته اوکراین نیز می تواند و باید سی و سومین عضو ناتو شود.»
زلنسکی در عین حال، اعتراف کرد که اوکراین نمی تواند تا قبل از پایان درگیری نظامی در خاک خود به این ائتلاف بپیوندد. وی افزود: ولی هیچ مانعی برای تصمیم گیری سیاسی در مورد عضویت ما در ناتو وجود ندارد. فراموش نکنیم که ناتو به زودی 33 کشور عضو خواهد داشت.
نیروهای پدافند هوایی روسیه دو پهپاد مهاجم را در کریمه سرنگون کردند
سرگئی آکسیونوف، رئیس "جمهوری کریمه" شب گذشته اعلام کرد که نیروهای پدافند هوایی روسیه دو پهپاد تهاجمی را در آسمان شبه جزیره کریمه سرنگون کردند. به گفته وی، هواپیماهای بدون سرنشین دشمن در جنوب شرقی این جمهوری سرنگون شدند و این حادثه تلفات جانی یا مجروحی نداشته است.
آکسیونوف روز سه شنبه نیز گفته بود که یک پهپاد در غرب کریمه سرنگون شده است. وی تاکید کرد که نظامیان روسی وظایف خود برای محافظت از این منطقه را به درستی و موثر انجام می دهند.
در همان روز، فرماندار سواستوپل نیز از انهدام یک پهپاد ارتش اوکراین توسط پدافند هوایی روسیه در حین پرواز به سمت خلیج سواستوپل خبر داده بود.
مقام ارتش آمریکا: زلنسکی باید بین گفتگو با روسیه یا ادامه جنگ یکی را انتخاب کند
سرهنگ دوم ارتش ایالات متحده، دانیل دیویس،در مصاحبه ای ابراز عقیده کرد، برای پایان دادن به درگیری نظامی کنونی در اوکراین، ولادیمیر زلنسکی باید بین گفتگوی صلح با روسیه یا ادامه جنگ با این کشور که منجر به تلفات و خسارات بیشتری به اوکراین خواهد شد، یکی را انتخاب کند.
این مقام نظامی یادآور شد: ظاهراً زلنسکی نمیخواهد با هیچ معاملهای موافقت کند که خاک اوکراین را تحت کنترل روسیه درآورد. اما واقعیت این است که او امکانات لازم برای بیرون راندن کامل ارتش روسیه از این کشور را هم ندارد.
سرهنگ دیویس همچنین تاکید کرد که اوکراین هیچ شانسی برای پیروزی بر ارتش روسیه ندارد. او معتقد است که عملیات ضد حمله، که کییف اکنون از آن یاد می کند، به دلیل فقدان قدرت نظامی کافی، موفقیت چشمگیری برای این کشور به همراه نخواهد داشت. وی یادآور شد: برخی رهبران اروپایی این واقعیت را درک کرده و روی تصمیم زلنسکی برای سازماندهی مذاکرات صلح حساب می کنند.
زاخارووا: مواضع پکن درباره حل بحران اوکراین بی طرفانه است
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز چهارشنبه، موضع گیری مقامات پکن در خصوص حل و فصل بحران اوکراین را کاملاً بی طرفانه ارزیابی کرد. وی بدین ترتیب به تفسیر قصد جمهوری خلق چین برای اعزام هیئت نمایندگی برای این منظور پرداخت.
زاخارووا تاکید کرد که پکن دلایل واقعی این اتفاقات را درک می کند و مسکو از آمادگی چین برای کمک به حل و فصل بحران اوکراین از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک قدردانی می کند. سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: «ما بر اساس این واقعیت پیش میرویم که چین نه تنها موضع بیطرفانهای در قبال بحران اوکراین اتخاذ کرده، بلکه دلایل و ماهیت آنچه را که در حال رخ دادن است کاملاً و به درستی درک میکند».
زاخارووا همچنین یادآور شد که طرف روسی به خوبی با " لی هوی" نماینده ویژه دولت چین در امور اوراسیا، یکی از متخصصان برجسته روسیه در وزارت خارجه و سفیر سابق این کشور در روسیه در سالهای 2009-2019، که ریاست این هیئت را بر عهده خواهد داشت، آشنایی دارد.
مسکو به دلیل تصرف مدرسه سفارت روسیه در ورشو به سازمان ملل متوسل شد
گنادی گاتیلوف، نماینده دائم فدراسیون روسیه در مقر سازمان ملل متحد در ژنو با انتشار بیانیه ای، اعلام کرد که طرف روسی یادداشتی را برای ولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل و دو گزارشگر ویژه دیگر این سازمان در رابطه با تصرف غیرقانونی مدرسه سفارت این کشور در ورشو توسط مقامات لهستانی ارسال کرده است. این دیپلمات تاکید کرد که این اقدام مقامات لهستان، در واقع مصادره اجباری اموال دیپلماتیک یک کشور خارجی محسوب می شود.
گاتیلوف گفت: "این اقدام آشکارا خصمانه مقامات ورشو نه تنها نمونه بارز نقض آشکار کنوانسیون وین در مورد روابط دیپلماتیک 1961 بود، بلکه همچنین حق کودکان برای دریافت آموزش را نادیده گرفته است."
وی در این راستا پیام هایی را برای ولکر تورک، فرناند دی وارن- گزارشگر ویژه کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور اقلیت های ملی و فریدا شهید- گزارشگر ویژه کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در امور مربوط به حق آموزش کودکان ارسال کرد. نماینده دائم روسیه خواستار محکومیت اقدامات طرف لهستانی و ارزیابی علنی آنها در این خصوص شد. گاتیلوف کرد: در این مورد، فعالان حقوق بشر سازمان ملل نمی توانند در حاشیه مانده و سکوت کنند. عدم واکنش روشن به آنچه رخ داده، مساوی با اقدامات غیرقانونی ورشو خواهد بود.