تحولات اوکراین|کشته شدن 10 هزار سرباز اوکراینی در کورسک

قصد ناتو برای دادن اجازه استفاده از موشک‌های دوربرد برای حمله به روسیه، انتقاد مسکو از مواضع آرژانتین در قبال بحران اوکراین، انتصاب وزیر خارجه جدید اوکراین، نیاز زلنسکی به تغییر کادر دولت ، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.
- اخبار بین الملل -

به گزارش پایگاه خبری افشاگری به نقل از گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،  وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که از آغاز حمله به منطقه کورسک، ارتش اوکراین بیش از 10 هزار  نیروی نظامی خود و 81 دستگاه تانک را از دست داده‌ است.
در این گزارش آمده است: «نیروهای مسلح روسیه همچنین 41 خودروی جنگی پیاده‌نظام، بیش از 600 انواع خودروی زرهی و جنگی، 74 توپخانه و 24 سامانه پرتاب موشک چندگانه از جمله 7 سامانه HIMARS و 5 سامانه MLRS ساخت آمریکا را نابود کرده‌اند. به علاوه، اوکراین 8 سامانه موشکی ضد هوایی، 17 ایستگاه جنگ الکترونیک، 7 رادار ضد باتری، 2 رادار پدافند هوایی و 8 واحد تجهیزات مهندسی را از دست داده است.»
ژنرال آپتی علاءالدینوف، معاون رئیس اداره کل نظامی-سیاسی نیروهای مسلح روسیه و فرمانده نیروهای ویژه "اخمت"، شب گذشته اعلام کرد که نیروهای اوکراینی روزانه واحدهای جدیدی را به سمت کورسک اعزام می‌کنند، اما با تلفات سنگین مواجه شده و موفقیتی کسب نمی‌کنند.
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه نیز  روز گذشته یادآور شد که نیروهای مسلح این کشور به تدریج نیروهای اوکراینی را از مناطق مرزی بیرون می‌رانند و وضعیت در حال تثبیت است. او همچنین افزود که این وضعیت برای اوکراین به از دست دادن توانایی جنگی در مهم‌ترین جبهه‌های مورد نیاز کی‌یف منجر خواهد شد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به نهصد و بیست و ششمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

زلنسکی: بدون روسیه، کنفرانس اوکراین بی‌معنا است

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، شب گذشته در مصاحبه با شبکه آمریکایی NBC News اعتراف کرد که در دومین کنفرانس صلح برای حل‌وفصل بحران اوکراین، نمایندگان روسیه باید حضور داشته باشند، زیرا بدون مشارکت مسکو حل این بحران بسیار دشوار است.
زلنسکی یادآور شد که در اولین کنفرانس اوکراین، کشورهای مختلف از کی‌یف درخواست کردند که نمایندگان روسیه را به نشست بعدی دعوت کند.
او افزود که اوکراین برای دومین کنفرانس یک برنامه دقیق برای پایان دادن به درگیری‌ها آماده خواهد کرد و امیدوار است که کشورهای بیشتری از این ابتکار حمایت کنند.
روز گذشته دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در  حاشیه مجمع اقتصادی شرق یادآور شد که ولادیمیر پوتین از ابتدا تأکید کرده بود که مسکو آماده مذاکره و حل‌وفصل بحران اوکراین به روش‌های سیاسی و دیپلماتیک است و عملیات نظامی تنها به‌عنوان آخرین راهکار انجام شده است.

آمریکا شش شهروند روسیه را به حملات سایبری متهم کرد

مقامات آمریکا شش شهروند روسیه را به سازماندهی حملات سایبری علیه اوکراین و 25 کشور دیگر ناتو متهم کردند. این خبر در بیانیه‌ای که در وب‌سایت وزارت دادگستری آمریکا منتشر شد، آمده است.
طبق ادعای این وزارتخانه، این افراد با هک کردن، دسترسی به اطلاعات و نشت داده‌ها با استفاده از برنامه WhisperGate از رایانه‌های اعضای دولت اوکراین و همچنین تخریب سیستم‌های رایانه‌ای اوکراین مرتبط بوده‌اند.
علاوه بر این، وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد که دولت ایالات متحده، دیمیتری سایمز، تحلیل‌گر سیاسی آمریکایی، و همسرش آناستازیا را به نقض قانون تحریم‌های ضدروسی آمریکا متهم کرده است.
آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن، در واکنش به این اتهامات جدید آمریکا، گفت که در آن سوی اقیانوس تمام تلاش‌ها برای تخریب کامل پایه‌های روابط با روسیه انجام می‌شود و این سیاست برای صلح و ثبات جهانی خطرناک است.

استولتنبرگ: ناتو در حال بررسی امکان استفاده اوکراین از موشک‌های دوربرد است

طبق گزارش خبرگزاری وریترز، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، اعلام کرد که در ائتلاف آتلانتیک شمالی (ناتو) بحث‌هایی درباره احتمال استفاده نیروهای مسلح اوکراین از موشک‌های دوربرد ارسالی به این کشور در حال انجام است. استولتنبرگ گفت: «در ناتو بحث در این مورد در جریان است.»
دبیرکل افزود که اوکراین حق دفاع از خود را دارد، از جمله با استفاده از موشک‌های دوربرد. با این حال، در واکنش به حمله نیروهای اوکراینی به منطقه کورسک روسیه، استولتنبرگ اذعان کرد که پیش‌بینی چگونگی ادامه این وضعیت دشوار است.
پیشتر، در اوایل سپتامبر، رویترز به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که ایالات متحده به توافق برای ارسال موشک‌های دوربرد JASSM به اوکراین نزدیک است، اما حل مسائل فنی مربوط به این انتقال ممکن است چندین ماه به طول انجامد.
طبق اطلاعات این خبرگزاری، احتمال دارد که اعلام ارسال موشک‌های کروز JASSM از نوع «هوا به زمین» به بسته تسلیحاتی کی‌یف در پاییز امسال انجام شود. اما تصمیم نهایی هنوز گرفته نشده است.
در اواخر ماه مه، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، از کشورهای ناتو خواست تا به پیامدهای اقدامات خود در درگیری با روسیه فکر کنند. او همچنین از کشورهای عضو ناتو خواست تا به خاطر داشته باشند که سرزمین‌های آن‌ها کوچک و دارای جمعیت متراکم است.

درخواست روسیه از آرژانتین: در خصوص بحران اوکراین موضع یک‌طرفه نگیرید

سفارت روسیه در بوئنوس آیرس از دولت آرژانتین خواست تا در خصوص بحران اوکراین از دیدگاه‌های یک‌جانبه خودداری کند.

این درخواست در وب‌سایت رسمی سفارت منتشر شده و در آن آمده است: «ما به اظهارات وزارت امور خارجه آرژانتین توجه کرده‌ایم. در این اظهارات، حمله روسیه به منطقه پولتاوا محکوم شده و درخواست شده تا از نیروی نظامی استفاده نشود. ما با چنین تفسیری از اقدامات روسیه موافق نیستیم.»
در این بیانیه همچنین اشاره شده که حمله به مرکز آموزشی نیروهای اوکراینی انجام شده، جایی که تحت هدایت مربیان خارجی آموزش نظامیان اوکراینی برای حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی و مردم روسیه با استفاده از پهپادها انجام می‌شد.
این بیانیه تأکید کرد: «مقامات کی‌یف خود اعلام کرده‌اند که در میان کشته‌شدگان، نظامیان فعالی حضور داشته‌اند و در واقع تأیید کرده‌اند که این مکان یک هدف نظامی مشروع بوده است. ما از دولت آرژانتین می‌خواهیم تا از دیدگاه‌های یک‌طرفه رژیم زلنسکی و حامیان غربی‌اش اجتناب کرده و به‌طور واقع بینانه به وقایع درگیری اوکراین نگاه کند.»

لیتوانی در مرز با منطقه کالینینگراد استحکامات دفاعی نصب کرد

لاوریناس کاستیوناس، وزیر دفاع جمهوری لیتوانی اعلام کرد که این کشور استحکامات دفاعی قابل اعتمادی را در مرز خود با منطقه کالینینگراد نصب کرده‌ است تا در صورت لزوم بتوان از حمله روسیه به لیوانی جلوگیری کرد. 

این استحکامات دفاعی در شهر پانیمونه، در جنوب غربی کشور، در نزدیکی پل ملکه لوئیزا که این شهر لیتوانیایی را به شهر سویتسک روسیه متصل می‌کند، نصب شده است.
کاستیوناس توضیح داد: «پل لوئیزا متعلق به فدراسیون روسیه است، بنابراین فعلاً ما تنها می‌توانیم موانع را قبل از پل نصب کنیم. اینجا، حرکت نیروهای دشمن توسط موانع ما شامل سامانه 'دندان‌های اژدها'، سیم خاردار و دیگر استحکامات متوقف خواهد شد.»
وی همچنین افزود که در آینده، موانع بیشتری مانند استحکامات پیش از پل با استفاده از تیرهای فلزی نصب خواهند شد.
علاوه بر این، به خبرنگاران نشان داده شد که چگونه گذرگاه رودخانه نمان، که مرز لیتوانی و روسیه را تشکیل می‌دهد، مسدود خواهد شد.
پیشتر، در اواخر ماه آگوست، وزارت دفاع لیتوانی اعلام کرده بود که این کشور 4 میلیون یورو برای نصب تجهیزات ضدتانک در مرزهای خود با روسیه و بلاروس اختصاص خواهد داد.

کمیسیون اروپا قصد دارد تا پایان سال به اوکراین از محل دارایی‌های روسیه وام بدهد

کمیسیون اروپا همچنان در حال کار بر روی پیشنهاد اعطای وام 50 میلیارد دلاری به اوکراین است که بازپرداخت آن از محل درآمدهای ناشی از دارایی‌های مسدود شده روسیه تأمین خواهد شد. 

یک مقام بخش مطبوعاتی کمیسیون اروپا با اعلام این مطلب، گفت: «هدف این است که با همکاری با شرکای گروه هفت (G7)، مبلغ 50 میلیارد دلار به اوکراین به صورت وام تا پایان سال ارائه شود.»
این نماینده همچنین توضیح داد که سود حاصل از دارایی‌های مسدود شده روسیه هم‌اکنون برای حمایت نظامی از اوکراین استفاده می‌شود.
پیشتر، در دفتر نمایندگی دائمی روسیه در بروکسل اعلام شده بود که از سال 2014، اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن حداقل 126 میلیارد یورو به اوکراین کمک کرده‌اند. دیپلمات‌های روس همچنین اشاره کردند که کمیسیون اروپا کمک‌های کلی به اوکراین را در زمینه عملیات نظامی ویژه، 118.3 میلیارد یورو ارزیابی کرده است.

آندری سیبیگا به عنوان وزیر امور خارجه جدید اوکراین منصوب شد

پارلمان اوکراین روز پنجشنبه انتصاب آندری سیبیگا به عنوان وزیر امور خارجه جدید اوکراین را به جای دیمیتری کوله‌با تأیید کرد. 

آلکسی گونچارنکو، نماینده پارلمان اوکراین در کانال تلگرام خود نوشت: «رادا (پارلمان اوکراین) انتصاب آندری سیبیگا به عنوان وزیر امور خارجه جدید را تأیید کرد.  258 نفر از نمایندگان پارلمان به نفع این انتصاب رأی دادند.»
آندری سیبیگا متولد اول ژانویه سال 1975 در منطقه ترنوپیل جمهوری سوسیالیستی شوروی اوکراین است و در سال 1997 از دانشگاه دولتی ایوان فرانکو لووف در رشته روابط بین‌الملل و مترجمی زبان انگلیسی فارغ‌التحصیل شده است. سیبیگا از سال 1997 وارد خدمات دیپلماتیک شد و از سال 2024 به عنوان معاون اول وزیر امور خارجه اوکراین فعالیت می‌کند.
در تاریخ 4 سپتامبر گزارش شد که دیمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه پیشین، استعفای خود را به پارلمان تقدیم کرده است. همان روز برخی رسانه‌ها فاش کردند که نارضایتی‌هایی از عملکرد کوله‌با در جلب کمک‌های نظامی وجود دارد و عنوان شد که این دیپلمات «انرژی کافی» در این زمینه صرف نمی‌کند.

زلنسکی به تغییرات در دولت برای حفظ قدرت نیاز دارد

الکساندر مرکوریس، تحلیل‌گر نظامی انگلیسی، شب گذشته در کانال یوتیوب خود اعلام کرد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، برای تضمین باقی ماندن خود در رأس قدرت، اقدام به تغییر چند وزیر در دولت اوکراین کرده  تا شرکای غربی خود را در خصوص انجام اصلاحات و واکنش به اشتباهات مقامات متقاعد سازد.
مرکوریس بیان کرد: «تغییر چند وزیر کابینه راهی است که زلنسکی برای نشان دادن این که او هنوز قدرت را در دست دارد، به کار می‌برد، حتی اگر این کار شبیه به جابه‌جا کردن صندلی‌ها بر روی کشتی تایتانیک، پس از برخورد با کوه یخ باشد.»
این کارشناس انگلیسی یادآور شد که رئیس‌جمهور اوکراین با مشکلات متعددی از جمله پیشروی سریع ارتش روسیه در دونباس، بحران در سیستم انرژی و مسائل اقتصادی مواجه است و در تلاش است تا موقعیت خود را تقویت کند.
مرکوریس همچنین افزود که دیمیتری کوله‌با، وزیر خارجه مستعفی اوکراین، فردی ناکارآمد، متکبر، بی‌ادب و ناخوشایند بود و مأموریت دیپلماتیک اوکراین که به وی سپرده شده بود، با شکست مواجه شد.

تردید غرب درباره کیفیت آموزش خلبانان اوکراینی

روزنامه "وال استریت ژورنال" در تحلیلی به این مسئله اشاره کرده است که سقوط یک جنگنده F-16 که به اوکراین تحویل داده شده بود، پرسش‌هایی را در میان متحدان کی‌یف در مورد عجله در آموزش خلبانان و اعزام آن‌ها به میدان نبرد پس از چند هفته مطرح کرده است. 

این روزنامه گزارش داد که پیش از سقوط نخستین اف-16، دولت دانمارک نیز نگرانی‌هایی درباره آموزش خلبانان اوکراینی و توانایی آن‌ها برای پرواز به‌صورت انفرادی ابراز کرده بود.
وال استریت ژورنال نوشت: «معمولاً خلبانان تازه‌کار F-16 دوره آموزش کاملی را طی می‌کنند و سپس تا یک سال با واحد خود تمرین می‌کنند، قبل از آنکه وارد نبرد هوایی واقعی شوند. اما خلبانان اوکراینی فوراً به نقاط خطرناک و پیچیده اعزام شدند.» 

این روزنامه همچنین افزود که برخی از خلبانان حتی در دوره آموزش خود ندان موفق عمل نکردند.
طبق اطلاعات این روزنامه، مقامات غربی اکنون درباره منطقی بودن تصمیم اوکراین برای استفاده از این جنگنده‌های جدید تنها چند هفته پس از ورود آن‌ها به کشور در میدان نبرد بحث می‌کنند.
گزارش‌ها حاکی از آن است که مقامات اوکراینی و غربی اذعان کرده‌اند که ماه‌ها طول خواهد کشید تا اوکراین به اندازه کافی خلبانان آموزش‌ دیده برای هدایت یک اسکادران کامل F-16 داشته باشد.
اطلاعات درباره سقوط یکی از جنگنده‌های F-16 که ایالات متحده به اوکراین تحویل داده بود، در شب 29 آگوست منتشر شد. ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین این حادثه را تأیید کرده و اعلام کرد که خلبان الکسی میس نیز در این سانحه جان خود را از دست داده است. جنگنده F-16 توسط آتش خودی سامانه موشکی پاتریوت به دلیل «عدم هماهنگی میان واحدهای نظامی» اوکراین سرنگون شد.

هشدار پارلمان اوکراین درباره آغاز دوره دشوار برای مردم کشور

الکساندر مرژکو، رئیس کمیته سیاست خارجی و همکاریهای بین‌المللی پارلمان اوکراین، در گفتگو با روزنامه "فایننشال تایمز"، اعتراف کرد که این کشور وارد دوره‌ای بسیار دشوار شده است و به‌ویژه با فرا رسیدن فصل سرما در زمستان، شهروندان با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد.
وی در عین حال مدعی شد که تغییرات پرسنلی که در حال حاضر در کابینه وزرای اوکراین انجام می‌شود، به منظور به حداقل رساندن مشکلات مردم اوکراین در آینده است.
این روزنامه همچنین یادآور شد که کی‌یف در حال حاضر با مشکلات جدی مربوط به کمبود منابع انرژی، نامشخص بودن نتایج انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا و اختلافات در داخل اتحادیه اروپا درباره ادامه حمایت از اوکراین مواجه است.
در اوکراین هشدار داده شده که بدترین پیش‌بینی برای زمستان آینده نشان می‌دهد ممکن است مردم اوکراین تا 20 ساعت در روز بدون برق بمانند.

پدافند هوایی بلاروس دو پهپاد را در مرز اوکراین سرنگون کرد

وزارت دفاع بلاروس شب گذشته گزارش داد که پهپادهایی که مرزهای هوایی دولتی بلاروس را نقض کرده بودند، توسط پدافند هوایی این کشور سرنگون شدند.

طبق این اطلاعات، دو پهپاد مهاجم شبانه وارد منطقه گومل وارد شدند و سپس توسط سامانه‌های پدافند هوایی سرنگون شده و در خارج از شهر سقوط کردند.
وزارت حوادث اضطراری بلاروس اعلام کرد که یکی از پهپادها پس از سقوط باعث آتش‌سوزی سقف یک انبار آجری شد. واحدهای امدادگر سریعاً آتش را خاموش کردند و خوشبختانه هیچ کسی آسیب ندید.
در تاریخ 9 آگوست، پدافند هوایی بلاروس 13 پهپاد نیروهای مسلح اوکراین را بر فراز منطقه گومل سرنگون کرده بود. روز بعد، الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهور بلاروس، اعلام کرد که مینسک به هرگونه اقدام تحریک‌آمیز از سوی کی‌یف پاسخ قاطع خواهد داد..

پولیتیکو: محبوبیت کامالا هریس مانع از ارائه کمک به اوکراین شده است

روزنامه "پولیتیکو" گزارش داد که افزایش محبوبیت کامالا هریس، نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مانع از تصویب کمک 50 میلیارد دلاری به اوکراین شده است.
این روزنامه نوشت: «دیپلمات‌ها در دو سوی اقیانوس آتلانتیک تلاش داشتند تا به سرعت توافق بر سر این وام را نهایی کنند، زیرا از پیروزی دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه، در انتخابات نگران بودند.» اما با ورود هریس به عنوان نامزد دموکرات‌ها، فوریت این مسئله کاهش یافته است. اگرچه ترامپ ممکن است این توافق را لغو کند، دیپلمات‌ها معتقدند که هریس به احتمال زیاد از آن حمایت خواهد کرد.
یک مقام اروپایی ناشناس به این روزنامه گفت: «هدف این بود که کمک به کی‌یف حتی در صورت پیروزی ترامپ تضمین شود، اما اکنون با حضور هریس شرایط متفاوت است.»
پس از معرفی هریس به عنوان نامزد حزب دموکرات، ترامپ در نظرسنجی‌ها برتری خود را از دست داد. اکنون هریس در سه ایالت کلیدی از هفت ایالت پیشتاز است، اگرچه این برتری ناچیز است و وضعیت ممکن است تا ماه نوامبر تغییر کند.
این گزارش همچنین بیان کرد که مذاکرات مربوط به وام اوکراین به دلیل اختلافات میان ایالات متحده و اتحادیه اروپا به بن‌بست رسیده است.
ایالات متحده خواستار مسدودسازی دائمی دارایی‌های روسیه است تا خود را از ریسک‌ها محافظت کند، اما اتحادیه اروپا با این مسئله مخالف است.
کشورهای گروه هفت تلاش دارند تا کمک به اوکراین را تا پایان اکتبر نهایی کنند تا پیش از انتخابات آمریکا به این کشور کمک کنند.
نویسندگان این گزارش همچنین یادآور شدند که احتمال دارد دولت هریس به طور مستقل به اوکراین کمک کند و نیازی به گروه هفت نداشته باشد، اگرچه دولت آمریکا هنوز به این موضوع واکنشی نشان نداده است.

درخواست اتحادیه اروپا از صربستان برای کاهش روابط  خود با روسیه 

پیتر استانو، سخنگوی سرویس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز گذشته در یک کنفرانس خبری در بروکسل اعلام کرد که مقامات بروکسل انتظار دارند که صربستان، به عنوان نامزد عضویت در این اتحادیه، از تقویت روابط خارجی خود با روسیه خودداری کند. وی گفت: «ما انتظار داریم که صربستان از تشدید و تقویت روابط با روسیه خودداری کند.»
به گفته استانو، صربستان باید ارزش‌های کلی در اتحادیه اروپا را رعایت کند، زیرا در حال حاضر نامزد عضویت در خانواده بزرگ اروپایی است. کمیسیون اروپا چندین بار از صربستان خواسته تا به تحریم‌ها علیه روسیه بپیوندد و ارتباطات دولت این کشور با مقامات روسی را محکوم کرده است.
در اواسط آگوست، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در دیدار با الکساندر وولین، معاون نخست‌وزیر صربستان در مسکو اعلام کرده بود که کشورش آماده است تا همکاری‌های دو کشور را در تمامی زمینه‌های اولویت‌دار توسعه دهد.

کاهش تجارت روسیه و فنلاند در سال 2024 به 600 میلیون یورو

سفارت روسیه در فنلاند شب گذشته اعلام کرد که اقدامات هلسینکی باعث کاهش شدید حجم مبادلات بازرگانی میان روسیه و فنلاند شده است، به طوری که این کاهش پیش از بسته شدن مرزها نیز مشاهده شد.

سفارت روسیه یادآور شد: «طبق آمار گمرک فنلاند، حجم تجارت دو جانبه در نیمه اول سال 2024 حدود 600 میلیون یورو بوده است، در حالی که سال گذشته این رقم 1 میلیارد یورو بود. برای مقایسه، در سال 2021 این رقم بیش از 5.2 میلیارد یورو بوده است.»
دیپلمات‌ها یادآور شدند که روسیه و فنلاند همچنان در سطح کاری درباره وضعیت در مرزهای مشترک دو کشور تعامل دارند. در نوامبر 2023، فنلاند تمامی گذرگاه‌های مرزی خود با روسیه را به دلیل هجوم مهاجران از کشورهای ثالث بسته بود.

تحولات اوکراین| اذعان زلنسکی به عدم دستیابی به اهداف در کورسکتحولات اوکراین|هشدار به مشارکت آمریکایی‌ها در حمله به روسیهتحولات اوکراین|حضور غیرقانونی نظامیان آمریکایی در خاک روسیه

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار