به گزارش پایگاه خبری افشاگری، خبرگزاری بلومبرگ اعلام کرد: پیشبینی میشود که موج تورم جهانی در عربستان سعودی با وجود افزایش قابل توجه قیمت نفت افزایش یابد.
به دلیل تداوم بحران اوکراین که وارد سومین ماه شده است، پتانسیل تورم در سطح جهانی همچنان بالا است.
بر اساس نظرسنجی اخیر شرکت بازرگانی «اس اند پی گلوبال» مستقر در نیویورک از مدیران خرید، رشد سفارشهای جدید در بخش خصوصی غیرنفتی عربستان در ماه آوریل گذشته به کمترین میزان خود در 3 ماه گذشته رسید.
این نظرسنجی از مدیران خرید شرکتها نشان میدهد که نوسان قیمتهای جهانی و افزایش عدم اطمینان برخی مشتریان را آزار میدهد.
بلومبرگ در ادامه افزود: به طور کلی، شرایط کار در عربستان سعودی بهبود یافته، اما به پایین ترین سطح خود در 3 ماه گذشته رسیده است.
بلومبرگ تأکید کرد که عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت در جهان، حتی با افزایش مداوم قیمت نفت خام، از افزایش اخیر قیمتهای جهانی و نرخ تورم در امان نیست.
عربستان برای بیست و پنجمین ماه توالی تورم را اعلام کرد .نرخ تورم در عربستان سعودی در ماه فوریه سال جاری به 1.6 درصد در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته افزایش یافت.
عربستان سعودی در جولای 2020 به دنبال سقوط قیمت نفت و کاهش تقاضای نفتی و کاهش درآمدهای دولت، نرخ مالیات بر ارزش افزوده را به 15 درصد افزایش داد و کسری بودجه دولت عربستان در ماههای اخیر همواره صعودی بوده است.
عربستان سعودی برای هفتمین سال متوالی با کسری بودجه روبروست و کارشناسان بر این باورند که ریاض برای جبران این کسری، از ذخایر خود استفاده خواهد کرد. آمار و ارقام از این مسئله حکایت دارد که ذخایر ریاض در حال اتمام است و پیشبینی میشود که این ذخایر از 92 میلیارد دلار در سال 2020 به 74.6 میلیارد دلار در سال آینده برسد.
شاخص قیمت مصرف کننده نشان دهنده تغییرات در قیمتهایی است که مصرف کنندگان برای یک سبد ثابت از کالاها و خدمات متشکل از 490 کالا میپردازند.
مجله انگلیسی اکونومیست در گزارشی در اوایل دسامبر گذشته پیش بینی کرد که سال 2022 سال سختی برای اقتصاد جهانی خواهد بود.
مؤسسه تحقیقات اقتصادی کپیتال ایکانامیکس اعلام کرد: پیش بینی میشود که تورم در عربستان در 2022 و 2023 بین 1 تا 2 درصد باقی میماند.