به گزارش پایگاه خبری افشاگری، «هدیه عباس» رئیس سابق پارلمان سوریه درگذشت. منابع رسانهای علت درگذشت هدیه عباس را سکته قلبی عنوان کردند. هدیه عباس که ۶۳ سال سن داشت، در بیمارستانی در استان دیرالزور درگذشته است.
هدیه عباس در نخستین جلسه پارلمان پس از انتخاباتی که در ۱۳ آوریل ۲۰۱۶ برگزار شد، به عنوان رئیس مجلس انتخاب شده بود. وی دارای دکترا در مهندسی کشاورزی از دانشگاه حلب بود. هدیه عباس پیش از این، عضو رهبری شاخه حزب سوسیالیستی بعث در استان دیرالزور در میان سالهای ۱۹۸۸ و ۱۹۹۸ میلادی بوده است.
*نمایندگان ملت سوریه برای نخستین بار شما را به عنوان یک زن برای ریاست پارلمان این کشور انتخاب کردند، این انتخاب چه پیامی دارد؟
این انتخاب که برای اولین بار صورت گرفته بیانگر بعد دموکراسی و اجتماعی در سوریه است و به تمدن این کشور اشاره دارد. همچنین حاوی این پیام است که سوریه در مسیر دموکراسی و آزادی رو به پیشرفت است و این اقدام در شرایطی صورت میگیرد که بسیاری از کشورهای منطقه برای زنان، حق رأی قائل نیستند و زنان در پارلمان حضور ندارند و این کشورها حتی شکل صندوق رأی گیری و انتخابات را ندیدهاند اما از نبود دموکراسی در سوریه سخن میگویند.
نمایندگان پارلمان سوریه که نماینده تمامی طیفهای مختلف در این کشور هستند با انتخاب من به عنوان رئیس پارلمان، این پیام را به کشورهای دیگر منتقل کردند مبنی بر اینکه واقعیتهای سوریه برخلاف ادعاهای آنها است. کشورهای دیگر ادعا میکنند که در سوریه آزادی و دموکراسی وجود ندارد، در واقع این کشورها با توطئههای خود به دنبال نابودی تاریخ و تمدن و ارزشهای ملت سوریه هستند.
*ارزیابی شما از آتش بس اخیر مورد توافق آمریکا و روسیه در سوریه و حمله آمریکاییها به مواضع ارتش سوریه در شهر دیر الزور چیست؟
رویدادهای سوریه از آغاز بحران این کشور تاکنون ثابت کرد که آمریکا در پی وارونه جلوه دادن حقایق در سوریه و گمراه کردن [افکار عمومی] و حمایت از تروریسم و هماهنگی با گروههای تروریستی است، حمله به مواضع ارتش سوریه در شهر دیرالزور بارزترین نمونه این همکاری و هماهنگی است. هجوم به ارتش سوریه در دیرالزور آنهم به مدت بیش از ۴۵ دقیقه بیانگر این است که این حمله تصادفی نبوده است بلکه حملهای در راستای حمایت از گروههای تروریستی بوده است. از سوی دیگر حمله آمریکا به ارتش سوریه عدم پایبندی واشنگتن به توافقنامه آتش بس امضا شده با روسیه را نشان داد. نقض آتش بس اخیر در حالی از سوی گروههای تروریستی در حلب، حماه، دیرالزور و دیگر مناطق صورت میگیرد که ارتش سوریه و هم پیمانان آن متعهد به آتش بس هستند.
*وزیر خارجه روسیه اعلام کرده است که آمریکاییها از ارتش سوریه بابت حمله به مواضع ارتش سوریه در دیر الزور عذرخواهی کردهاند، هر چند این عذرخواهی غیر مستقیم صورت گرفته است آیا میتوان از آن پیامی دریافت کرد؟
عذرخواهی آمریکاییها مادامی که همراه با اقدامات ملموس آنها در عرصه عمل نباشد و سیاست واشنگتن و راهبرد آن در حمایت از گروههای تروریستی را تغییر ندهد و به تلاش واقعی آنها در مبارزه با تروریسم در چارچوب هماهنگی و همکاری با دولت سوریه و هم پیمانان آن منجر نشود و همچنین کشورهای منطقه را به توقف حمایت مالی و تسلیحاتی از تروریسم و اعزام تروریستها به سوریه برای کشتار ملت سوریه وادار نکند ارزشی نخواهد داشت.
*سفر به ایران و دیدار با مقامات ایرانی را چگونه ارزیابی میکنید و این دیدارها چه نتایجی در برداشته است؟
این سفر در چارچوب روابط استراتژیک و دوستانه میان دو کشور و دو ملت دوست و برادر یعنی ایران و سوریه صورت میگیرد و هدف از آن توسعه روابط در راستای خدمت به مسائل مورد اهتمام طرفین و مقابله با توطئههای تکفیری- وهابی مورد حمایت کشورهای غربی و آمریکا و مزدوران آنها در منطقه است.
در جریان این سفر همچنین با تشکیل انجمن دوستی ایران و سوریه برای پیشبرد همکاری دوجانبه در تمامی زمینهها همچون سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و علمی به گونهای که خواست ملتهای ایران و سوریه را محقق کند موافقت شد.
*راه حل واقعی بحران سوریه پس از گذشت بیش از ۵ سال را در چه میدانید؟
ما برای حل بحران سوریه در ۲ مسیر گام برمی داریم: ۱- مبارزه با تروریسم و گروههای تروریستی- تکفیری و بازگرداندن امنیت و ثبات به سرتاسر سوریه ۲- روند سیاسی از طریق گفتگوهای سوری- سوری و به دور از هر گونه دخالت خارجی.
ملت سوریه خود درباره آینده اش تصمیم گیری میکند و ما در عرصه میدانی و نیز آشتی ملی در مناطق مختلف سوریه، دستاوردهایی را کسب کردیم که این امر در مسیر حمایت از روند سیاسی حل بحران سوریه قرار دارد.