به گزارش پایگاه خبری افشاگری به نقل از خبرگزاری تسنیم از ساری، رحمت عباس نژاد معاون آموزشی دانشگاه مازندران از برگزاری سی امین دوره المپیاد علمی – دانشجویی قطب 2 کشور در بابلسر خبر داد و اظهار داشت: المپیاد علمی دانشجویی کشور در 23 رشته زبان و ادبیات فارسی- للوم اقتصادی_ الهیات و معارف اسلامی - حقوق- علوم تربیتی- روانشناسی_ علوم جغرافیایی- شیمی- فیزیک- ریاضی_زیست شناسی- آمار- علوم زمین- مهندسی عمران و برق- مهندسی شیمی- نهندسب کامپیوتر_مهندسی مکانیک- مهندسی کامپیوتر- مهندسی مواد و متالورژی- مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی شامل مهندسی کشاورزی-زراعت و اصلاح نباتات و سلولهای بنیادی بررگزار شد.
وی با بیان اینکه این المپیاد در دو مرحله غیرمتمرکز و متمرکز و با همکاری دانشگاههای مناطق دهگانه انجام میشود، تصریح کرد: مرحله غیرمتمرکز المپیاد با نظارت سازمان سنجش آموزش کشور و در دانشگاههای مازندران، تربیت مدرس، بوعلی سینا همدان، تبریز، رازی کرمانشاه، شیراز، اصفهان، چمران اهواز، شهید باهنر کرمان و فردوسی مشهد برگزار شد.
معاون آموزشی دانشگاه مازندران خاطرنشان کرد: دانشگاه مازندران در منطقه دو میزبان دانشگاههای گیلان، گلستان و مازندران است.
حمید عمادی رئیس اداره استعدادهای درخشان دانشگاه مازندران با اشاره به حضور 248 دانشجو در المپیاد منطقه 2 کشور گفت: برگزیدگان مرحلۀ نهایی المپیاد میتوانند از تسهیلات و مزایای آییننامه استعداد درخشان استفاده کنند.
وی تاکید کرد: دانشجویان سال سوم به بالا در دوره کارشناسی رشته های تعیین شده از سوی سازمان سنجش آموزش کشور میتوانند در مرحله نخست اول المپیاد شرکت کنند و پس از انتخاب شدن در مرحله نخست که مشروط بر کسب حد نصاب و قرار گیری در رتبههای یک تا پنج است، به آزمون نهایی راه یابند.
وی ادامه داد: مرحله نهایی معمولاً در اواخر تیر ماه یا در اوایل مرداد ماه هر سال با شرکت منتخبین مرحله اول از مناطق ده گانه و منتخبین کنکور کارشناسی ارشد برگزار و نتایج آن در شهریور ماه هر سال اعلام میشود.
عمادی با تاکید بر اینکه برای راهیابی به مرحله اول المپیاد پنج نفر از دارندگان بالاترین معدل در دوره تحصیل باید در آزمون داخلی دانشکده شرکت نمایند و در صورت کسب امتیاز لازم مجوز حضور در المپیاد را کسب خواهند کرد بیان کرد: همچنین دانشجویان نوآور و خلاق و دارندگان مدال مسابقات جهانی با توجه به شرایط معدل در رشتههای المپیاد میتوانند در مرحله اول المپیاد شرکت نمایند.
وی درباره تسهیلات اعطا شده به برگزیدگان گفت: رتبههای اول تا پانزدهم مرحله نهایی المپیاد میتوانند بدون شرکت در آزمون کارشناسی ارشد مستقیماً توسط دانشگاهها پذیرفته شوند. نفرات اول تا سوم مرحله نهایی المپیاد با تأیید سازمان سنجش میتوانند از جایزه تحصیلی بنیاد ملی نخبگان استفاده کنند.
عمادی افزود: برگزیدگان المپیاد شامل رتبههای اول تا سوم مطابق با آیین نامه وقت بنیاد ملی نخبگان در خصوص «تسهیلات نظام وظیفه تخصصی» میتوانند از مزایای طرح جایگزین سربازی با طرح پژوهشی استفاده نمایند.
وی خاطرنشان کرد: دانشجو رتبههای اول تا سوم المپیادهای علمی-دانشجویی در طول تحصیل در دورههای تحصیلات تکمیلی میتواند برای ارائه مقاله در کنفرانسها از تسهیلاتی که از سوی وزارت مربوط تأمین میشود، استفاده کند.
رتبههای اول تا سوم المپیاد در صورت قبولی در دوره دکتری میتوانند از بورس تحصیلی وزارت علوم یا وزارت بهداشت نیز بهره مند شوند. رتبههای اول تا سوم مرحله نهایی به شرط پویایی در دوران تحصیلات تکمیلی میتوانند از سهمیه جذب هیات علمی هم استفاده کنند.