به گزارش پایگاه خبری افشاگری به نقل از گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از هفته نامه «اشپیگل»، میزان هزینه های دفاعی اعضای ناتو از زمان اولین دور ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» در آمریکا به موضوعی حساس و بحث برانگیز در کشورهای عضو این ائتلاف نظامی تبدیل شده است.
اکنون و در آستانه دور دوم ریاست جمهوری ترامپ این موضوع مجددا به محور بحث های کشورهای عضو این ائتلاف نظامی تبدیل شده است.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا در جدیدترین اظهارات خود از کشورهای عضو ناتو خواسته است تا هزینه های دفاعی خود را به میزان قابل توجه 5 درصد تولید ناخالص داخلی افزایش دهند.
رئیس جمهور منتحب آمریکا پیش از این اعضای ناتو را که به نظر وی سرمایه گذاری کافی در دفاع انجام نمی دادند، تهدید کرده بود که در صورت حمله روسیه از آنها حمایت نمی کند.
از نگاه جمهوری خواهان آمریکایی شرکای اروپایی در زمینه دفاعی بسیار کم کار می کنند و به لحاظ امنیتی بیش از حد به ایالات متحده آمریکا متکی هستند. ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود از سال 2017 تا 2021 مکررا آلمان را به هزینه کم در امور دفاعی متهم می کرد.
برای آلمان، افزایش هزینه های دفاعی به 5 درصد تولید ناخالص ملی به این معنی است که طبق داده های فعلی، دولت فدرال باید حداقل 120 میلیارد یورو بیشتر از قبل برای دفاع هزینه کند.
به طور کلی، در صورت اجرایی شدن خواسته ترامپ هزینههای امنیتی نظامی برای آلمان حدود 210 میلیارد یورو در سال هزینه خواهد داشت که تقریباً نیمی از بودجه فعلی است.
«رابرت هابک»، معاون صدر اعظم آلمان و وزیر اقتصاد این کشور به وضوح با این ایده ترامپ مخالفت کرده و اعلام کرده است: آنچه دونالد ترامپ پیشنهاد می کند غیر واقعی است. وی که نامزد صدر اعظمی از حزب سبز آلمان در انتخابات پیش رو نیز هست به روزنامه های گروه رسانه ای فونکه گفت: ما در نهایت به پنج درصد نخواهیم رسید.
در حال حاضر، هدف مشترک ناتو هزینه های نظامی دو درصد تولید ناخالص داخلی است که هابک نیز آن را بسیار کم می داند. معاون صدر اعظم آلمان هم البته خواستار افزایش هزینه های دفاعی به 3.5 درصد تولید ناخالص داخلی است و در این باره گفته است: تغییر وضعیت امنیتی مستلزم آن است که اروپا برای امنیت خود بیشتر تلاش کند.
هابک در این باره گفت: «ما باید تقریباً دو برابر بیشتر برای دفاع خود هزینه کنیم تا پوتین جرات حمله به ما را نداشته باشد. ما باید صلح را تضمین کنیم و از جنگ بیشتر جلوگیری کنیم.»
مقر ناتو در بروکسل اخیراً هدف جدید خود را متعهد ساختن اعضای ائتلاف به هدف هزینه 3 درصدی بودجه ناخالص داخلی در زمینه نظامی در نشست بعدی ناتو در ماه ژوئن، یا در بدترین حالت 3.5 درصدی کرده است. این هدف برای شرایط تجاری بهتر با آمریکا و راضی کردن ترامپ مد نظر قرار گرفته است.
برخی دیگر از مقامات آلمانی نیز به شدت درخواست افراطی دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده، مبنی بر اینکه کشورهای عضو ناتو باید حداقل پنج درصد از تولید ناخالص داخلی خود را در دفاع سرمایه گذاری کنند، رد کرده اند.
فردریش مرز، نامزد صدر اعظمی از اتحادیه احزاب متحد مسیحی هم از افزایش هزینه های دفاعی بر اساس نیازهای واقعی صحبت کرده و گفت: این دو، سه یا پنج درصد اساساً بی ربط هستند، آنچه مهم است این است که ما آنچه را که برای دفاع از خود لازم است انجام دهیم.
«مارکوس زودر»، رهبر حزب سوسیال مسیحی آلمان نیز در این باره ابراز تردید کرده و گفت: این یک چالش خواهد بود. در هر صورت، واقعیت این است که آلمان خیلی کم در این راستا سرمایه گذاری کرده است. وی همچنین در این باره ابراز تردید کرد که ایالات متحده آمریکا بتواند خودش این کار را انجام دهد.
لارس کلینگ بیل، رهبر حزب سوسیال دموکرات آلمان هم در این باره گفت: ما اجازه نخواهیم داد که مسیر ما توسط دیگران به ما دیکته شود، اما خودمان آن را تعریف خواهیم کرد.
وی در عین حال گفت: اولاف شولتز، صدراعظم آلمان دفاع ملی و اتحادی را دوباره در اولویت قرار داده است و سرمایهگذاریها در امنیت را به شدت افزایش داده است.
تحولات اوکراین| تقسیم مسئولیت اعضای ناتو در حمایت از کییفترامپ: احساس روسیه در مورد اوکراین و ناتو را درک میکنم